autor:

tania

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete la gratar

Piept de pui cu legume la gratar (in tava grill pe aragaz)

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 13 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 13 octombrie 2016

Ingrediente
-0,6 kg piept de pui( putem folosi si pulpele), -3 cartofi, -4 morcovi mijlocii, -2 cepe, -6-8 catei usturoi, -1 ardei rosu, -1 ardei galben, -1 ardei verde, -1-2 dolecii mici, -50 ml ulei masline, -2 linguri condimente pentru gratar, -o lingura vegeta, -2 linguri sos worcestershire, -2 linguri sos barbecue(hickory smoked), -sare, -piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

13 voturi

Mod de preparare

Este vorba de un gratar facut pe aragaz la tava gril cu capac sau inchisa, care este foarte sanatos, plin de vitamine, minerale si proteine. Cei care il consuma frecvent prezinta un risc mai mic de a se imbolnavi de Alzheimer sau de a suferi pierderi de memorie. Deci eu il recomand tuturor celor care au tava grill, iar cei care nu au, sa se grabeasca sa o cumpere ca nu au decat de catigat, totul e pentru sanatatea noastra. Prepararea meniului nu necesita prea mult timp, nu e nevoie de prajeli si nici de fierturi. Gatitul legumelor pe gratar este un mod excelent de conservare a nutrientilor esentiali din aceste alimente, dar si a gustului apetisant.
Temperaturile ridicate si timpul redus de gatire fac posibila pastrarea vitaminelor si a mineralelor. Consumul regulat de legume, in orice forma, reduce considerabil riscul dezvoltarii de boli cardiace, atac cerebral, obezitate si mai multe tipuri de cancer. Legumele contin antioxidanti si substante nutritive care ajuta la buna functionare a organismului. Pentru a beneficia de acestea, este foarte important sa stii cum sa le gatesti. Si o informatie pentru cei care fac dieta, 100 de grame de piept de pui contine 172 kcal, grasimi: 9.2 grame si proteine: 20.8 grame.
Dupa aceasta mica introducere sa trecem la modul de preparare, care nu o sa va ia timp prea mult. Pieptul de pui, sau pulpele, depinde de ce vreti sa folositi, se spala bine, se taie in bucati mai mici si se dau la frigider, dupa care ne ocupam de taierea legumelor. Eu am taiat majoritatea cu lama de cutit ondulat, care le-au dat legumelor o forma minunata, inainte si dupa gatit. Toate legumele care necesita sa fie curatate de coaja le curatam, inafara de dovleci si ardei, dupa care le spalam in mai multe ape. Apoi ne ocupam de taierea lor, cartofii, morcovii si dovleceii i-am taiat deci, cu cutitul ondulat, iar celelalte legume le taiem in bucati mai mari. Ceapa se taie in 4 sau 6(depinde de marimea ei), iar cateii de usturoi se lasa intregi. Toate legumele taiate si carnea de pui se pun intr-un vas mai mare si se amesteca cu toate ingredientele de mai sus.Se incinge tigaia gril si se adauga pieptul de pui si legumele.Se lasa sa se rumeneasca, dar din cand in cand invartim in tigaie cu ajutorul unei spatule, dar usor ca sa nu se distruga legumele. Aceasta operatie nu o facem prea des ca sa ramana legumele intregi. La inceput, focul trebuie sa fie iute, iar dupa ce a inceput sa se rumeneasca, dam la foc mai mic. Durata de preparare este de la 50 pana la 60 de minute. Dupa ce este bine rumenit se scoate pe un platou si se serveste cald alaturi de o garnitura, noi am servit cu o garnitura de salata de rosii, castraveti, ardei grasi, patrunjel si ceapa.
" Piept de pui cu legume la gratar", este un meniu complet, potrivit pentru un pranz sau chiar si pentru o cina usoara.
Noua ne-a placut foarte mult si am mai repetat reteta, dar am inlocuit carnea de pui cu peste si pot spune ca a avut mare succes.
Eu va recomand sa incercati si sa pregatiti un pranz delicios familiei dvs...!
Va doresc pofta buna!
Specific: Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu legume la gratar (in tava grill pe aragaz)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
Costite la gratar

Costite la gratar

Intr-o cratita inalta puneti costitele taiate in bucati cu cate 4-5 oase. Turnati cam 2 litri de

2 voturi    0 comentarii
40 min
Retete la gratar
Somon in folie de aluminiu preparat rapid pe gratar si garnitura de broccoli

Somon in folie de aluminiu preparat rapid pe gratar si garnitura de broccoli

Am marinat bucatile de somon in zeama de lamaie, o lingura de ulei de masline,un praf de nucsoara

0 voturi    1 comentariu
20 min
Retete la gratar

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

13 voturi

Ingrediente

  • -0,6 kg piept de pui( putem folosi si pulpele)
  • -3 cartofi
  • -4 morcovi mijlocii
  • -2 cepe
  • -6-8 catei usturoi
  • -1 ardei rosu
  • -1 ardei galben
  • -1 ardei verde
  • -1-2 dolecii mici
  • -50 ml ulei masline
  • -2 linguri condimente pentru gratar
  • -o lingura vegeta
  • -2 linguri sos worcestershire
  • -2 linguri sos barbecue(hickory smoked)
  • -sare
  • -piper

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii ,vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete la gratar

Piept la gratar cu legume Piept la gratar cu legume

Pieptul dezosat, feliat, se pune intr-un bol, se amesteca bine cu sare, piper, condimente pentru gratar, ulei de masline si 1 lingura

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Peste condimentat la gratar Peste condimentat la gratar

Pestele se decongeleaza, se spala, se curata, iar dupa scurgere, se sterge bine cu servetele de bucatarie, sa eliminam apa care ar putea

2 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Merluciu la gratar pe pat de rucola si cartofi copti