Prajitura cu ciocolata, crema si capsuni

Vom separa albusul de galbenus.

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu ciocolata, crema si capsuni

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita vanile
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura amidon
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • 100 ml ulei
  • Crema topping cu capsuni
  • 350 crema lichida
  • 400 g capsuni
  • 20 g gelatina
  • Glazura:
  • 150 crema topping
  • 100 g ciocolata neagra
  • 3 linguri nutella
  • Decor:
  • 10 capsuni proaspete taiate jumatati
  • 30 g ciocolata alba
  • 30 ml crema lichida

Mod de preparare

Vom separa albusul de galbenus si mixam albusurile bine; dupa ce a devenit ca o spuma, vom adauga zaharul si mixam in continuare, pana cand totul devine ca o spuma consistenta si nu se mai simt cristalele de zahar. Dupa ce compozitia a devenit ca o crema, vom adauga pe rand galbenusurile, esenta de vanilie, sarea si vom amesteca, pana cand totul devine omogen. Peste compozitie, vom adauga treptat, uleiul apoi faina, care in prealabil a fost amestecata cu cacaua, amidonul si praful de copt. Vom amesteca totul bine cu o spatula ca sa nu se lase blatul, apoi vom pregati tava in care vom coace blatul. Eu am folosit o tava dreptunghiulara (cu dimensiunea 24 x34 cm) pe care am captusit-o cu foaie de copt, unsa cu putin unt sau ulei. Vom da blatul la cuptorul incins deja, la temperatura de 180 de grade C, timp de cca. 20 de minute. Vom face testul cu scobitoarea si cand este gata, il scoatem pe un gratar si il lasam sa se raceasca putin, dupa care vom indeparta foaia de copt.

Acum ne vom ocupa de crema. Vom mixa crema lichida pana devine consistenta. Intre timp, vom hidrata gelatina in 100 ml apa calduta (eventual suc de fructe) si o lasam timp de 15 minute, apoi o vom dizolva pe baie de aburi, fara ca sa depaseasca punctul de fierbere, iar dupa ce s-a desfacut bine si a devenit ca un lichid, o vom adauga in crema (frisca). Se mixeaza foarte bine, apoi adaugam capsunile care au fost in prealabil spalate bine si taiate in bucati, nu prea mici.

Dupa ce s-a racit blatul, il vom pune intr-o tava cu peretii mai inalti si sa fie cat dimenisunea blatului, pe care o vom captusi cu folie alimentara, pentru a fi usor de scos si ornat cu glazura. Dupa ce vom turna crema cu capsuni peste blat, o vom da la frigider timp de 2 ore.

Intre timp, vom pregati glazura. Topim intr-o craticioara de teflon, ciocolata taiata marunt impreuna cu 150 ml de crema lichida si nuttela, desigur la foc mic, amestecand in continuu, pana ciocolata este topita si avem o crema omogena si fina.

Scoatem blatul de la rece, indepartam folia si turnam peste el ciocolata fierbinte si lasam sa cada putin peste margini. Trebuie turnat cat mai uniform, pentru ca prajitura fiind rece, imediat capata forma finala, iar dupa ce se intareste, nu se mai poate rearanja. Acum am ajuns la decor, aici fiecare poate decora dupa placul si talentul lui. Eu am topit ciocolata alba pe care am amestecat-o cu cele 30 ml de crema lichida si asfel am obitnut un ganache alb cu care am ornat prajitura mea in stil geometric, iar la final, am decorat cu jumatati de capsuni. A iesit o prajitura minunata si apreciata de toti cei care au gustat-o. Acum este sezonul capsunilor si puteti incerca si desigur, veti obtine o prajitura delicioasa si foarte aromata.

Puteti urmari si fotografiile postate poate ca va vor ajuta.

Va doresc mult spor si Pofta buna..!

Specific : Iordania

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Compot de visine pentru iarna

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine
Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt.

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise