autor:

tania

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci

Prajitura cu ciocolata, crema si capsuni

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 02 mai 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 02 mai 2017

Ingrediente
Blat:, 4 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri faina, 1 lingurita vanile, 1 lingurita praf de copt, 1 lingura amidon, 2 linguri cacao, 1 praf de sare, 100 ml ulei, , Crema topping cu capsuni, 350 crema lichida, 400 g capsuni, 20 g gelatina, , Glazura:, 150 crema topping, 100 g ciocolata neagra, 3 linguri nutella, , Decor:, 10 capsuni proaspete taiate jumatati, 30 g ciocolata alba, 30 ml crema lichida

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

4 voturi

Mod de preparare

Vom separa albusul de galbenus si mixam albusurile bine; dupa ce a devenit ca o spuma, vom adauga zaharul si mixam in continuare, pana cand totul devine ca o spuma consistenta si nu se mai simt cristalele de zahar. Dupa ce compozitia a devenit ca o crema, vom adauga pe rand galbenusurile, esenta de vanilie, sarea si vom amesteca, pana cand totul devine omogen. Peste compozitie, vom adauga treptat, uleiul apoi faina, care in prealabil a fost amestecata cu cacaua, amidonul si praful de copt. Vom amesteca totul bine cu o spatula ca sa nu se lase blatul, apoi vom pregati tava in care vom coace blatul. Eu am folosit o tava dreptunghiulara (cu dimensiunea 24 x34 cm) pe care am captusit-o cu foaie de copt, unsa cu putin unt sau ulei. Vom da blatul la cuptorul incins deja, la temperatura de 180 de grade C, timp de cca. 20 de minute. Vom face testul cu scobitoarea si cand este gata, il scoatem pe un gratar si il lasam sa se raceasca putin, dupa care vom indeparta foaia de copt.

Acum ne vom ocupa de crema. Vom mixa crema lichida pana devine consistenta. Intre timp, vom hidrata gelatina in 100 ml apa calduta (eventual suc de fructe) si o lasam timp de 15 minute, apoi o vom dizolva pe baie de aburi, fara ca sa depaseasca punctul de fierbere, iar dupa ce s-a desfacut bine si a devenit ca un lichid, o vom adauga in crema (frisca). Se mixeaza foarte bine, apoi adaugam capsunile care au fost in prealabil spalate bine si taiate in bucati, nu prea mici.

Dupa ce s-a racit blatul, il vom pune intr-o tava cu peretii mai inalti si sa fie cat dimenisunea blatului, pe care o vom captusi cu folie alimentara, pentru a fi usor de scos si ornat cu glazura. Dupa ce vom turna crema cu capsuni peste blat, o vom da la frigider timp de 2 ore.

Intre timp, vom pregati glazura. Topim intr-o craticioara de teflon, ciocolata taiata marunt impreuna cu 150 ml de crema lichida si nuttela, desigur la foc mic, amestecand in continuu, pana ciocolata este topita si avem o crema omogena si fina.

Scoatem blatul de la rece, indepartam folia si turnam peste el ciocolata fierbinte si lasam sa cada putin peste margini. Trebuie turnat cat mai uniform, pentru ca prajitura fiind rece, imediat capata forma finala, iar dupa ce se intareste, nu se mai poate rearanja. Acum am ajuns la decor, aici fiecare poate decora dupa placul si talentul lui. Eu am topit ciocolata alba pe care am amestecat-o cu cele 30 ml de crema lichida si asfel am obitnut un ganache alb cu care am ornat prajitura mea in stil geometric, iar la final, am decorat cu jumatati de capsuni. A iesit o prajitura minunata si apreciata de toti cei care au gustat-o. Acum este sezonul capsunilor si puteti incerca si desigur, veti obtine o prajitura delicioasa si foarte aromata.

Puteti urmari si fotografiile postate poate ca va vor ajuta.

Va doresc mult spor si Pofta buna..!

Specific : Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata, crema si capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Prajitura cu crema de capsuni si glazura de ciocolata

Prajitura cu crema de capsuni si glazura de ciocolata

Preparam blatul separand albusurile de galbenusuri, pentru inceput. Batem bine de tot albusurile

5 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu ciocolata, capsuni si crema de smantana

Prajitura cu ciocolata, capsuni si crema de smantana

BLATUL: -Se rupe ciocolata în bucăți și se pune împreună cu uleiul la topit într-un

9 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 04 mai 2017

    EXCELENTA trebuie sa fie ! Musai trebuie facuta...Crema lichida cred ca este frisca lichide de la noi, asa-i Tania ?

Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

4 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita vanile
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura amidon
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • 100 ml ulei
  • Crema topping cu capsuni
  • 350 crema lichida
  • 400 g capsuni
  • 20 g gelatina
  • Glazura:
  • 150 crema topping
  • 100 g ciocolata neagra
  • 3 linguri nutella
  • Decor:
  • 10 capsuni proaspete taiate jumatati
  • 30 g ciocolata alba
  • 30 ml crema lichida

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii ,vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

EXCELENTA trebuie sa fie ! Musai trebuie facuta...Crema lichida cred ca este frisca lichide de la noi, asa-i Tania ?

Adauga reteta
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Tiramisu cu capsuni