Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu capsuni

Ingrediente

  • - 500 g capsuni proaspete
  • - 250-300 g zahar
  • - 4 oua
  • - 120 ml ulei
  • - 80 g unt
  • - 150 g iaurt
  • - 400 g faina
  • - 3 lingurite praf de copt
  • - 1 lingurita carbonat de sodiu.
  • - un praf de sare
  • - vanilie

Mod de preparare

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii o aroma si un parfum deosebit de placut si un aspect minunat.

Inainte de a trece la lucru sa enumaram cateva beneficii ale acestor minunate fructe..! Capsunile se numara printre cele mai iubite si sanatoase fructe ale sezonului. Nu doar ca sunt delicioase, dar le putem include la loc de cinste intr-un top 20 al fructelor cu o puternica capacitate antioxidanta. Pe buna dreptate putem spune ca parfumatele capsuni reprezinta un fruct-prieten pentru inima. Nu intamplator si forma similara inimii. Capsunile contin potasiu in cantitate medie, mineral cunoscut pentru efectul pozitiv in reglarea tensiunii arteriale. In plus, capsunile prezinta si proprietati antiinflamatorii si ajuta la scaderea colesterolului rau (LDL) din sange, reducand astfel riscul de hipertensiune. Dupa cum vedem, sunt foarte eficiente pentru sanatatea corpului uman, acestea fiind doar cateva din beneficiile lor pentru sanatatea noastra. Si acum sa trecem la prepararea prajiturii!

Mai intai vom pregati fructele. Le vom spala bine, apoi le vom curata de codite si frunze, apoi le vom taia nu prea subtiri. Separam albusul de galbenus si il mixam cu zahar pana cand devine o spuma consistenta si nu se mai simt cristalele de zahar, dupa care vom adauga pe rand galbenusurile, esenta de vanilie si praful de sare, amestecandu-se pana cand totul devine omogen. Peste compozitie adaugam treptat, untul moale, uleiul si iaurtul in care am introdus praful de copt si bicarbonatul. Amestecam totul bine, iar la sfarsit adaugam faina si amestecam cu o spatula de jos in sus, ca sa nu se lase albusurile. Pregatim tava in care vom coace prajitura. Eu am folosit o tava de teflon, pe care am imbracat-o in hartie de copt unsa cu putin unt sau ulei, pentru a nu se lipi fructele de ea. Turnam jumatate din compozitie, apoi punem jumatate din capsuni, apoi restul de compozitie si restul de capsuni. Eu am aranjat fructele pe intreaga suprafata a tavii, in asa fel incat sa fie acoperita toata compozitia cu fructe (urmariti si pozele postate). Cu ajutorul unei linguri, introducem bine fructele in compozitie ca sa fie total acoperite de aluat dupa coacere. Vom incalzi cuptorul, aproximativ la 180 grade C, apoi introducem prajitura pe care o vom lasa la copt cca. 50 pana la 60 minute. Inainte de a o scoate, putem sa facem testul cu scobitoarea, daca este gata, o vom rumeni putin, pana capata o culoare aurie, apoi o vom scoate si o vom lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, o vom portiona dupa preferinta si o vom pudra cu zahar. Dupa cum vedeti din imagini, eu nu am pudrat-o cu zahar pentu a nu-i strica frumosul aspect. Este o prajitura aromata si foarte delicioasa. Fiind sezonul, eu chiar va invit sa o incercati..!

Va doresc mult spor si Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise