autor:

tania

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 02 octombrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 02 octombrie 2017

Ingrediente
1 pachet de foi de placinta (sau foi de kulaj), 400 ml lapte, Pentru uns foile:, 150 g unt, 100 g samne baladi (unt de oaie), Umplutura 1:, 350 g nuca macinata, 2 linguri zahar, 2 linguri scortisoara macinata, 1 lingura nucsoara macinata, Umplutura 2:, 600 g branza de oi dulce, 2 linguri de zahar, 2 lingurite vanilie, 50 g stafide, Siropul:,  400 g zahar alb,  200 ml apa, 1 lingura zeama lamaie, 1 lingura apa de flori(facultativ)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

6 voturi

Mod de preparare

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt foi speciale, rotunte, mari si subtiri, care au in compozitie gris, faina, apa, ulei de masline si putina sare. Uneori pregatesc aceste foi, alteori cumpar si din comert, foi subtiri de patiserie, care sunt gustoase, dar cele speciale pentru kulaj au o aroma deosebita.

Am facut 2 umpluturi, care sunt simple, una cu branza nesarata de oi, amestecata cu zahar, vanilie si putine stafide, iar a doua umplutura este din nuca maruntita, la care am adaugat, zahar, scortisoara si nucsoara. Umplutura nu are nevoie de prea mult zahar, pentru ca in final kulajul se va insiropa.

Siropul este simplu de pregatit, doar punem ingredientele la foc mic si amestecam continuu pana se topeste zaharul, iar la sfarsit vom adauga putina zeama de lamaie pentru a evita zaharisirea (cristalizarea) lui. Daca va place aroma de la apa de flori de portocale, puteti adauga putina, pentru ca ii da siropului un gust fin si deosebit de aromat. Pregatim tavile in care vom coace kulajul, pe care le ungem cu putina grasime, apoi aprindem si cuptorul la temperatura de 170 de grade. Ne ocupam de umpluturi acum. Amestecam branza, care a fost stoarsa bine de zar, cu cele 2 linguri de zahar si vanilie, iar la sfarsit, adaugam stafidele. Nuca dupa ce a fost putin prajita si maruntita, o amestecam cu celelate ingrediente si putem incepe umplerea foilor. Un pachet are 24 de foi, deci le vom imparti in 2, 12 foi le vom umple cu branza si celelalte 12 cu nuca.

Inainte de a incepe umplerea foilor, amestecam grasimea cu untul si le topim. Luam fiecare foaie in parte si le ungem cu combinatia de grasime cu unt, apoi punem la un capat al foii, pe intreaga latime a ei umplutura de branza, o rulam si o punem in tava. Procedam identic pana terminam toate foile. Dupa ce am terminat, le stropim putin cu grasimea care a mai ramas si le dam la cuptor timp de 20-25 de minute. Dupa un sfert de ora, le scoatem si le stropim din abundenta cu un pahar de lapte (cate un pahar de lapte la fiecare tava) si le punem iarasi in cuptor pentru inca 10 minute. Le vom rumeni, pana devin putin aurii. Urmariti si pozele facute pe etape, ca sigur va vor fi de ajutor. Dupa ce s-au rumenit, le scoatem si vom turna cat sunt fierbinti siropul care este deja rece.

Se servesc calde, sunt foarte bune, iar suprafata lor este putin crocanta in prima zi; dar se pot servi si a doua zi, pentru ca au o aroma deosebita si vor deveni fragede. Ce pot sa va spun este ca aceste rulouri minunate mi-au umplut casa de miresme placute de la vanilie, scortisoara si nucsoara, mai ales pe vremea asta racoroasa de toamna, cand geamurile nu le mai lasam deschise in larg. Sunt numai potrivite pentru un viitor weekend. Deci eu vi le recomand, pentru ca reprezinta un desert delicios!

Va doresc: Pofta buna.

Specific : Palestina- Nablus, Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura de ciocolata cu migdale

Prajitura de ciocolata cu migdale

Se topeste untul cu ciocolata pe aburi,apoi se lasa sa se raceasca putin.Se bat ouale bine cu zaharul

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Jeleuri cu ananas

Jeleuri cu ananas

Jeleurile cu ananas se fac usor si sunt mai sanatoase ca cele de cumparat. Incercati reteta pentru

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • tania

    tania (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2017

    Sigur o sa-ti placa Mirela..! Iti multumesc..!

  • Fara foto

    Mirela , 07 octombrie 2017

    O să o incerc.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de placinta (sau foi de kulaj)
  • 400 ml lapte
  • Pentru uns foile:
  • 150 g unt
  • 100 g samne baladi (unt de oaie)
  • Umplutura 1:
  • 350 g nuca macinata
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri scortisoara macinata
  • 1 lingura nucsoara macinata
  • Umplutura 2:
  • 600 g branza de oi dulce
  • 2 linguri de zahar
  • 2 lingurite vanilie
  • 50 g stafide
  • Siropul:
  •  400 g zahar alb
  •  200 ml apa
  • 1 lingura zeama lamaie
  • 1 lingura apa de flori(facultativ)

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

1 vot    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne

tania (Chef de cuisine)

Sigur o sa-ti placa Mirela..! Iti multumesc..!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Fursecuri cu cocos