Rozete cu branza si oregano

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Rozete cu branza si oregano

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1,1 kg faina
  • 3 linguri de drojdie uscata
  • 750 ml apa calduta
  • 220 ml ulei de floarea soarelui
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • Umplutura:
  • 500 g branza ( sa nu fie prea sarata)
  • 150 g oregano verde( se poate folosi si uscat)
  • 2 oua
  • Pentu uns:
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • 30 ml ulei pentru uns tavile sau hartie de copt
  • 2-3 linguri de chimen negru(izha) pentru presarat deasupra rozetelor

Mod de preparare

Aluatul:

Aluatul este foarte usor de facut si foarte rapid, nu trebuie sa-l lasam la crescut ci doar 10-15 minute sa se odihneasca, depinde si de temperatura camerei.

Din 3 pahare de faina, apa, drojdie si zahar se face o maia care se lasa la dospit cca.10 minute, acoperita si la un loc cald.

Dupa ce a dospit bine se va adauga restul de faina si sarea si vom continua framantatul adaugand putin cate putin din ulei. Se framanta bine pana cand aluatul se desprinde usor de pe maini. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute dupa care se poate prelucra.

Intre timp pregatim umplutura. Oregano il curatam si il spalam bine, dupa care il lasam intr-o sita sa se scurga toata apa, daca frunzele sunt micute le putem lasa intregi fara sa le maruntim. Eu am pus in compozitie si o lingura de chimen negru, care le da placintelelor un gust si o aroma deosebita. Branza o framantam cu mana sau o dam pe razatoarea mare, dupa care o vom amesteca cu oregano si cele 2 oua batute bine. Compozitia nu trebuie sa fie prea moale ca sa nu curga in tava pe timpul coacerii.Daca compozitia e gata si aluatul s-a odihnit se poate incepe lucrul.Pentru a nu se lipi aluatul de masa de lucru eu am folosit putin ulei de masline, dar se poate inlocui si cu faina.Luam cate putin din aluat si formam bilute nu prea mari pe care le acoperim cu un prosop sa nu se usuce, si se intind sub forma unor cercuri, cu diametru cca 10-12 cm.Pe prima jumatate de foaie intinsa se pune o lingura din umplutura, iar cealalta jumatate o vom taia fasii, le vom rula bine pana fasiile vor acoperi toata suprafata, apoi forma rezultata o invartim pentru a obtine o rozeta (urmariti pozele postate, cred ca va vor fi de folos si desigur veti intelege mai bine cum trebuie sa procedati ca rozetele voastre sa aiba un aspect frumos si cat mai perfect).La fel se procedeaza cu toate bilutele formate pana le terminam. Rozetele le vom pune intr-o tava fie unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt si se ung cu ou batut amestecat cu lapte, iar deasupra presaram chimen negru din abundenta.

Se dau la cuptorul preincalzit si se coc la 200 grade C, cam 20-25 de minute, pana se rumenesc.Dupa coacere se vor scoate pe un platou, se vor lasa sa se raceasca putin si se pot servi imediat alaturi de o ceasca de ceai fierbine cu lamaie, sau cu un pahar de lapte batut. Pentru micul dejun ele sunt foarte potrivite fiind apetisante si satioase.

Va doresc pofta buna!

Specific:Iordania

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor