autor:

tania

» » Aperitive cu brinza

Rozete cu branza si oregano

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 14 noiembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 14 noiembrie 2016

Ingrediente
Aluat:, , 1,1 kg faina, 3 linguri de drojdie uscata, 750 ml apa calduta, 220 ml ulei de floarea soarelui, 3 linguri de zahar, 1 lingurita de sare, , Umplutura:, , 500 g branza ( sa nu fie prea sarata), 150 g oregano verde( se poate folosi si uscat), 2 oua, , Pentu uns:, 1 ou, 2 linguri lapte, 30 ml ulei pentru uns tavile sau hartie de copt, 2-3 linguri de chimen negru(izha) pentru presarat deasupra rozetelor

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Aluatul este foarte usor de facut si foarte rapid, nu trebuie sa-l lasam la crescut ci doar 10-15 minute sa se odihneasca, depinde si de temperatura camerei.
Din 3 pahare de faina, apa, drojdie si zahar se face o maia care se lasa la dospit cca.10 minute, acoperita si la un loc cald.
Dupa ce a dospit bine se va adauga restul de faina si sarea si vom continua framantatul adaugand putin cate putin din ulei. Se framanta bine pana cand aluatul se desprinde usor de pe maini. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute dupa care se poate prelucra.
Intre timp pregatim umplutura. Oregano il curatam si il spalam bine, dupa care il lasam intr-o sita sa se scurga toata apa, daca frunzele sunt micute le putem lasa intregi fara sa le maruntim. Eu am pus in compozitie si o lingura de chimen negru, care le da placintelelor un gust si o aroma deosebita. Branza o framantam cu mana sau o dam pe razatoarea mare, dupa care o vom amesteca cu oregano si cele 2 oua batute bine. Compozitia nu trebuie sa fie prea moale ca sa nu curga in tava pe timpul coacerii.Daca compozitia e gata si aluatul s-a odihnit se poate incepe lucrul.Pentru a nu se lipi aluatul de masa de lucru eu am folosit putin ulei de masline, dar se poate inlocui si cu faina.Luam cate putin din aluat si formam bilute nu prea mari pe care le acoperim cu un prosop sa nu se usuce, si se intind sub forma unor cercuri, cu diametru cca 10-12 cm.Pe prima jumatate de foaie intinsa se pune o lingura din umplutura, iar cealalta jumatate o vom taia fasii, le vom rula bine pana fasiile vor acoperi toata suprafata, apoi forma rezultata o invartim pentru a obtine o rozeta (urmariti pozele postate, cred ca va vor fi de folos si desigur veti intelege mai bine cum trebuie sa procedati ca rozetele voastre sa aiba un aspect frumos si cat mai perfect).La fel se procedeaza cu toate bilutele formate pana le terminam. Rozetele le vom pune intr-o tava fie unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt si se ung cu ou batut amestecat cu lapte, iar deasupra presaram chimen negru din abundenta.
Se dau la cuptorul preincalzit si se coc la 200 grade C, cam 20-25 de minute, pana se rumenesc.Dupa coacere se vor scoate pe un platou, se vor lasa sa se raceasca putin si se pot servi imediat alaturi de o ceasca de ceai fierbine cu lamaie, sau cu un pahar de lapte batut. Pentru micul dejun ele sunt foarte potrivite fiind apetisante si satioase.
Va doresc pofta buna!

Specific:Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "Rozete cu branza si oregano" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Quesadilla cu cheddar si rosii

Quesadilla cu cheddar si rosii

Se pregateste sosul - se amesteca smantana cu ceapa tocata marunt si, dupa gust, se asezoneaza cu

4 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu brinza
Telemea in ulei de masline

Telemea in ulei de masline

Am umplut un borcanel cu telemeaua taiata cubulete, intre care am intercalat rondele de ardei iute,

12 voturi    4 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1,1 kg faina
  • 3 linguri de drojdie uscata
  • 750 ml apa calduta
  • 220 ml ulei de floarea soarelui
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • Umplutura:
  • 500 g branza ( sa nu fie prea sarata)
  • 150 g oregano verde( se poate folosi si uscat)
  • 2 oua
  • Pentu uns:
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • 30 ml ulei pentru uns tavile sau hartie de copt
  • 2-3 linguri de chimen negru(izha) pentru presarat deasupra rozetelor

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mamaliga cu branza (in straturi) Mamaliga cu branza (in straturi)

Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara. In timpul vacantelor petrecute la tara, nu exista saptamana

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
“Labaneh” de Jerash in ulei de masline-“Labaneh makbouseh bil zayit”