autor:

tania

» » , , Retete de Pasti, Fripturi, Mancaruri cu carne

Friptura in sos barbeque cu garnitura de cartofi natur

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 02 mai 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 02 mai 2017

Ingrediente
Friptura, 4 buc de antricot de miel (sau de vita, dupa preferinta), ulei de floarea-soarelui, pentru prajit, 1 lingura sos Worcestershire, 3 linguri sos barbeque smoked, 2 linguri sos barbeque( honey sauce), 6-8 boabe piper negru, 2 linguri otet, sare, piper, 5-6 catei usturoi, 1 lingura vegeta, apa, , , Cartofi natur, 4-5 cartofi (pot fi si noi), 2 linguri ulei masline, 1 lingura unt, sare, piper (facultativ), marar verde

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Cum sa ne alegem bucata potrivita pentru a obtine o friptura gustoasa si frageda? Ce trebuie sa observam, inainte de a cumpara carnea pentru friptura. Nervurile sunt vinisoarele de grasime care inconjoara fibrele musculare si dau carnii un aspect marmorat. In timpul gatitului, nervurile se topesc si dau suculenta, fragezime si un gust deosebit si aromat carnii. Antricotul este in general, frumos marmorat, in timp ce vrabioarele sunt acoperite de un strat de grasime galben-pal.

Culoarea trebuie sa fie un rosu-inchis, asta indicand faptul ca fibrele s-au detensionat si carnea s-a fragezit. Eu am ales 4 bucati mari si nu prea groase pe care le-am lasat in frigider cateva ore stropite cu lamaie, putin otet, sare si piper, asta ca sa fiu sigura ca friptura va iesi frageda si suculenta.

Punem bucatile de antricot intr-o tigaie de teflon, cu peretii mai inalti, in care am pus ulei de floarea soarelui. Lasam sa se prajeasca pe ambele parti, cate 5 -7 minute, dupa care adaugam un pahar de apa, vegeta, usturoiul taiat rondele, sare si piper dupa gust. Lasam sa fiarba pana scade toata apa, dar intre timp, intoarcem bucatile de antricot pe ambele parti, ca sa se gateasca. Dupa ce a scazut apa, vom mai lasa 10 minute si le scoatem pe un platou.

Pentru a obtine sosul, se adauga uleiul ramas într-o tigaie cele 3 sosuri amintite la ingrediente, otetul si jumatate de pahar de apa. Le lasam sa fiarba putin, dupa care le dam la blender, pentru a obtine un sos fin si omogen, apoi il repunem in tigaie, adaugam boabele de piper si mai lasam 5 minute sa fiarba. Daca doriti, puteti pune friptura in tigaie in sos sau puteti servi sosul separat alaturi de friptura. Pentru ca noua ne place friptura in sos, am pus-o din nou in tigaie si am mai lasat-o inca 7 min, la foc mic, pentru a capata o aroma placuta de la sos. Desigur, am servit cu cartofi natur, o salata de cruditati si muraturi.

Si acum sa trecem la prepararea cartofilor. Daca cartofii sunt noi si mici, se spala cu un burete de sarma, apoi se taie in 2 sau 4 bucati, asta depinde de marime. Daca nu sunt noi, se curata de coaja si se taie cuburi. Se pun la fiert in apa cu sare, la foc mediu, aprox. 25 minute, inainte de a stinge focul, sa-i testati sa fie fierti, dar sa nu fie moi. Ii scoateti si-i puneti la scurs, dupa care se pun intr-un bol, se presara sare si piper dupa gust. Apoi se stropesc cu uleiul de masline si se pun rondelele de unt deasupra. Cartofii fiind inca fierbinti, untul se va topi imediat, agitam bolul, astfel incat cartofii sa se acopere in intregime de untul topit. Mararul spalat si tocat se va presara peste cartofii si din nou agitam bolul. Nu invartiti in cartofi ca se sfarama. Untul si mararul vor da cartofilor un gust si o aroma deosebit de placuta.

Acum putem servi friptura, totul este pregatit. A iesit o friptura minunata, frageda sisuculenta..!

Pofta buna..!

Specific:Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura in sos barbeque cu garnitura de cartofi natur" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Rulouri din piept de pui

Rulouri din piept de pui

1.Condimentati carnea. 2.Taiati felii cascavalul si sunca presata tot atatea bucati cate aveti de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Coaste de miel cu salsa de naut, marinate rapid cu aparatul Food Saver

Coaste de miel cu salsa de naut, marinate rapid cu aparatul Food Saver

Mai intai vom pregati carnea pentru marinare. Astfel veti amesteca uleiul cu sosul de soia si sosul

14 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

2 voturi

Ingrediente

  • Friptura
  • 4 buc de antricot de miel (sau de vita
  • dupa preferinta)
  • ulei de floarea-soarelui
  • pentru prajit
  • 1 lingura sos Worcestershire
  • 3 linguri sos barbeque smoked
  • 2 linguri sos barbeque( honey sauce)
  • 6-8 boabe piper negru
  • 2 linguri otet
  • sare
  • piper
  • 5-6 catei usturoi
  • 1 lingura vegeta
  • apa
  • Cartofi natur
  • 4-5 cartofi (pot fi si noi)
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 lingura unt
  • sare
  • piper (facultativ)
  • marar verde

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii ,vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata

Acesta reteta o facem de ani de zile, dupa cum vedeti, nu are prea multe oua si nici zahar. Secretul in a obtine un cozonac pufos si

2 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Retete de Pasti
Drob