autor:

tania

» » , , Retete de Pasti, Fripturi, Mancaruri cu carne

Friptura in sos barbeque cu garnitura de cartofi natur

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 02 mai 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 02 mai 2017

Ingrediente
Friptura, 4 buc de antricot de miel (sau de vita, dupa preferinta), ulei de floarea-soarelui, pentru prajit, 1 lingura sos Worcestershire, 3 linguri sos barbeque smoked, 2 linguri sos barbeque( honey sauce), 6-8 boabe piper negru, 2 linguri otet, sare, piper, 5-6 catei usturoi, 1 lingura vegeta, apa, , , Cartofi natur, 4-5 cartofi (pot fi si noi), 2 linguri ulei masline, 1 lingura unt, sare, piper (facultativ), marar verde

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Cum sa ne alegem bucata potrivita pentru a obtine o friptura gustoasa si frageda? Ce trebuie sa observam, inainte de a cumpara carnea pentru friptura. Nervurile sunt vinisoarele de grasime care inconjoara fibrele musculare si dau carnii un aspect marmorat. In timpul gatitului, nervurile se topesc si dau suculenta, fragezime si un gust deosebit si aromat carnii. Antricotul este in general, frumos marmorat, in timp ce vrabioarele sunt acoperite de un strat de grasime galben-pal.

Culoarea trebuie sa fie un rosu-inchis, asta indicand faptul ca fibrele s-au detensionat si carnea s-a fragezit. Eu am ales 4 bucati mari si nu prea groase pe care le-am lasat in frigider cateva ore stropite cu lamaie, putin otet, sare si piper, asta ca sa fiu sigura ca friptura va iesi frageda si suculenta.

Punem bucatile de antricot intr-o tigaie de teflon, cu peretii mai inalti, in care am pus ulei de floarea soarelui. Lasam sa se prajeasca pe ambele parti, cate 5 -7 minute, dupa care adaugam un pahar de apa, vegeta, usturoiul taiat rondele, sare si piper dupa gust. Lasam sa fiarba pana scade toata apa, dar intre timp, intoarcem bucatile de antricot pe ambele parti, ca sa se gateasca. Dupa ce a scazut apa, vom mai lasa 10 minute si le scoatem pe un platou.

Pentru a obtine sosul, se adauga uleiul ramas într-o tigaie cele 3 sosuri amintite la ingrediente, otetul si jumatate de pahar de apa. Le lasam sa fiarba putin, dupa care le dam la blender, pentru a obtine un sos fin si omogen, apoi il repunem in tigaie, adaugam boabele de piper si mai lasam 5 minute sa fiarba. Daca doriti, puteti pune friptura in tigaie in sos sau puteti servi sosul separat alaturi de friptura. Pentru ca noua ne place friptura in sos, am pus-o din nou in tigaie si am mai lasat-o inca 7 min, la foc mic, pentru a capata o aroma placuta de la sos. Desigur, am servit cu cartofi natur, o salata de cruditati si muraturi.

Si acum sa trecem la prepararea cartofilor. Daca cartofii sunt noi si mici, se spala cu un burete de sarma, apoi se taie in 2 sau 4 bucati, asta depinde de marime. Daca nu sunt noi, se curata de coaja si se taie cuburi. Se pun la fiert in apa cu sare, la foc mediu, aprox. 25 minute, inainte de a stinge focul, sa-i testati sa fie fierti, dar sa nu fie moi. Ii scoateti si-i puneti la scurs, dupa care se pun intr-un bol, se presara sare si piper dupa gust. Apoi se stropesc cu uleiul de masline si se pun rondelele de unt deasupra. Cartofii fiind inca fierbinti, untul se va topi imediat, agitam bolul, astfel incat cartofii sa se acopere in intregime de untul topit. Mararul spalat si tocat se va presara peste cartofii si din nou agitam bolul. Nu invartiti in cartofi ca se sfarama. Untul si mararul vor da cartofilor un gust si o aroma deosebit de placuta.

Acum putem servi friptura, totul este pregatit. A iesit o friptura minunata, frageda sisuculenta..!

Pofta buna..!

Specific:Iordania
Cum sa ne alegem bucata potrivita pentru a obtine o friptura gustoasa si frageda? Ce trebuie sa observam, inainte de a cumpara carnea pentru friptura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura in sos barbeque cu garnitura de cartofi natur" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Retete de Pasti
Coaste de miel cu piure de pastarnac marinate rapid cu aparatul Food Saver

Coaste de miel cu piure de pastarnac marinate rapid cu aparatul Food Saver

Mai intai va trebui sa marinam coastele de miel. Cu ajutorul aparatului de vidat Food Saver la care

2 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Chec cu cacao si nuci

Chec cu cacao si nuci

Intr-un bol, punem albusurile si praful de sare. Mixam pana obtinem un amestec spumos. Peste albusuri

0 voturi    0 comentarii
60h
Retete de Pasti

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Friptura
  • 4 buc de antricot de miel (sau de vita
  • dupa preferinta)
  • ulei de floarea-soarelui
  • pentru prajit
  • 1 lingura sos Worcestershire
  • 3 linguri sos barbeque smoked
  • 2 linguri sos barbeque( honey sauce)
  • 6-8 boabe piper negru
  • 2 linguri otet
  • sare
  • piper
  • 5-6 catei usturoi
  • 1 lingura vegeta
  • apa
  • Cartofi natur
  • 4-5 cartofi (pot fi si noi)
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 lingura unt
  • sare
  • piper (facultativ)
  • marar verde

Raporteaza reteta

Retete
de tania
Kibbeh umplute la gratar (Kibbeh E’rass Mashwiyyeh -Grilled  Kibbeh )

Kibbeh umplute la gratar (Kibbeh E’rass Mashwiyyeh -Grilled Kibbeh )

Nu se poate sa nu facem si o introducere despre aceste Kibbeh-uri, care sunt niste preparate din

0 voturi    0 comentarii
3h 50 min
Aperitive cu carne
Frigarui de miel cu legume

Frigarui de miel cu legume

Cea mai buna carne de miel pentru o frigaruie perfecta, o vom gasi in pulpa, asa ca eu am ales o

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Aperitive cu carne
Merluciu la gratar pe pat de rucola si cartofi copti

Merluciu la gratar pe pat de rucola si cartofi copti

Mai intai, sa facem o mica introducere, inainte de a trece la modul de preparare. Ar fi bine sa stim

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Fripturi
Sfaturi

Idei si retete pentru Pasti

8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste
8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste

Cozonacul este nelipsit de pe mesele de sarbatoare ale romanilor, fiind unul dintre deserturile preferate ale multora dintre noi.

8 voturi   7 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste
7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste

  Dupa Paste, se intampla sa ramanem cu o multime de oua colorate pe care nimeni nu le mai mananca. Si pentru ca risipa

8 voturi   9 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste
3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste

  Pentru ca masa de Paste trebuie sa fie plina cu cele mai delicioase si atent pregatite feluri de mancare, v-am pregatit

5 voturi   0 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Vezi toate articolele