Pui la cuptor pe pat de legume

Aceasta mâncare este de sezon.

Timp pregatire
95 minute
Complexitate
redusa
Pui la cuptor pe pat de legume

Ingrediente

  • un pui de 1-1,2 kg
  • 1 ceapa mare
  • 5-6 căței de usturoi
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 vanata mijlocie
  • 1/2 conopida mica
  • 2 cartofi
  • 1 dovlecel mic
  • 1 ardei iute
  • 2 roșii
  • 2 morcovi mijlocii
  • 500 ml suc roșii
  • 30 ml ulei masline
  • 2 linguri vegeta
  • 2 linguri paste tomate
  • sare
  • piper
  • 1/2 lămâie

Mod de preparare

Aceasta mâncare este de sezon, după cum vedeți, sunt majoritatea legumelor pe care le găsim momentan pe piață, carnea de pui fiind mult mai usoara. Si acum sa trecem la modul de preparare.

Puiul, după ce l-am spălat bine, il frecam cu putina sare și lămâie, (asta pentru a căpăta un gust plăcut și desigur de a disparea mirosul specific de pui) apoi îl portionam, de obicei in bucăți mai mici, in cazul meu l-am porționat in 8 bucati. Il lăsăm sa se scurga putin de apa acumulata și intre timp, ne ocupam de legume.

Mai intai, le spălam pe toate, apoi le uscam cu prosoape de hârtie. Dovlecelul, vanata și rosiile nu se curată de coaja, ci doar se taie în cuburi mai mari. Morcovii după ce i-am curățat, ii tăiem rondele. La fel și ardeii grași, îi vom tăia fâșii mai mari. Ceapa și cartofii ii vom curată de coaja și ii vom tăia la fel ca și dovlecelul in cuburi mai mari. Conopida o vom lăsa buchetele mici, iar usturoiul, daca are cățeii mici, ii vom lăsa întregi, iar daca sunt mai mari, ii vom taia pe lung in doua. Singurul care va rămâne netăiat este ardeiul iute. Si acum vom pregăti tava in care vom gati mâncarea noastră. Eu am folosit o tava de teflon cu dimensiunile de 28 x 38 cm.

Mai întâi, am pus uleiul, ceapa, după care am adaugat toate celelalte legumele, care au fost în prealabil amestecate cu vegeta piper și sare după gust. La sfârșit am adăugat sucul de roșii amestecat cu pasta de tomate și deasupra am pus carnea de pui. După ce tava a fost pregătită, am dat-o la cuptorul preîncălzit la temperatura de 200 de grade C, timp de o ora. Pe parcursul gatirii, putem sa deschidem cuptorul si sa verificam cantitatea de sos formata. Daca a scazut prea mult, mai putem adauga un pahar de apa in care am dizolvat o ligura de pasta de tomate. După o ora, rumenim puțin si suprafata, apoi oprim focul. Mancarea obtinuta se servește calda sau rece cu pâine, cu ardei iute, murături, ridichi, masline sau cu ce alceva doriți. Este o mâncare foarte gustoasa, sănătoasă și bogată în vitamine, fibre și minerale. Nu mai zic de aspectul ei minunat. Încă suntem în sezon, așa ca, ați putea încerca si voi, aceasta rețeta rapida care nu necesita nici prea mult timp si nici oboseala.

Vă doresc spor și Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise