autor:

tania

» » , , , Aperitive cu carne, Fripturi, Mancaruri cu carne, Retete la gratar

Frigarui de miel cu legume

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 23 mai 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 23 mai 2017

Ingrediente
1,5 kg carne miel (pulpa), zeama de la o lamaie, 30 ml ulei masline, 2-3 linguri otet natural, 1 ceapa mijlocie data pe razatoare, 1 lingura de oregano uscat si maruntit, sare, piper, pudra de usturoi, , Legume, 2 ardei rosii, 2 ardei verzi, 2 ardei galbeni, 8-10 cepe mici, 6-8 rosii mici, 6-7 cartofi mici, spalati bine(nucuratati de coaja), folie de aluminiu, betisoare de lemn(sau metalice), , Sos tzatziki:, 400 g iaurt gras, 2-3linguri ulei masline, 3-4 castraveti mijlocii (sau 2 mari), 1/2 legatura marar, 2 lingurite menta uscata, 2-3 catei usturoi (dupa gust), 1lingura zeama de lamaie, sare, , Salata de rucola:, , 1 legatura rucola, zeama 1/2 lamaie, 3 linguri sumaq, 2 linguri boabe rodie, 3 linguri ulei masline, 2-3 fire ceapa verde, cherry galbene (facultativ), sare

Dificultate: Medie Timp: 2h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Cea mai buna carne de miel pentru o frigaruie perfecta, o vom gasi in pulpa, asa ca eu am ales o pulpa nu prea mare, ca sa fiu sigura ca este o carne frageda si sa se gateasca repede. Carnea mai intai, o vom curatata de pielite si o vom taia cuburi, dar nu prea mari. Dupa ce a fost curatata, o vom pune intr-un bol si o vom condimenta cu sare, piper, oregano, apoi vom adauga ceapa rasa, sucul de lamaie si uleiul. Vom amesteca totul bine cu mainile, astfel incat, toate cuburile sa fie cuprinse de marinata formata. Vom acoperi bolul cu o folie si-l vom da la frigider pana a doua zi. Puteti sa folositi orice fel de legume doriti, eu am folosit ardei colorati si ceapa pe care le-am taiat felii patrate. A doua zi, vom scoate carnea de la frigider si o vom stoarce bine de zeama marinata. Daca focul este suficient de incins, vom incepe sa pregatim betele. Pe fiecare betisor, fie din lemn, fie din metal, vom combina carnea cu legumele. Deci vom pune altenativ, cuburi de carne si felii de legume. Se lasa intre ele o distanta mica, pentru a patrunde caldura ca sa se gateasca uniform carnea. Eu am folosit betisoare, atat din lemn cat si din metal. Rosiile si ceapa mica le-am pus separat pe betisoare. Daca folositi bete de lemn, din bambus, sa le tineti jumatate de ora in apa, ca sa nu se arda pe gratar. Mielul fiind mic, carnea e foarte frageda si frigaruile se vor gati destul de repede, nu mai mult de10-15 minute. Betele pe timpul coacerii, le vom roti pe toate partile, ca sa nu se arda carnea si sa se coace uniform. Pana se gateste gratarul, vom pregati masa si garnitura pe care vrem sa o servim alaturi de frigarui. Noi vom servi alaturi de frigarui o salata de rucola (cu boabe de rodii si cherry galbene) si un sos tzatziki, un sos tocmai potrivit pentru acest meniu. E posibil ca multi sa nu cunoasca acest sos delicios, care este usor de preparat si fara prea multe ingrediente. Sa trecem acum la modul de preparare a sosului tzatziki; la noi, acest sos are denumirea de salata de iaurt cu castraveti. Mai intai, castravetii ii vom curata de coaja, ii vom da pe razatoarea mijlocie, apoi ii vom presara cu un pic de sare ca sa lase apa si-i vom pune intr-un storcator la scurs. Intr-un bol, vom pune iaurtul la care vom adauga, putin cate putin din uleiul de masline, amestecand continuu, pana cand se incorporeaza tot uleiul, apoi vom adauga castravetii bine storsi de zeama lasata, alaturi de celelalte ingrediente, usturoiul pisat, mararul tocat marunt, menta uscata, zeama de lamaie si la final, vom potrivi de sare. Dupa ce am terminat, sosul il dam la frigider minim o ora si il vom scoate inainte de servire. Alaturi de acest sos, eu am facut si o salata de rucola care este de sezon si este foarte gustoasa si potrivita pentru un astfel de gratar. Acum, daca am terminat totul, vom pregati masa. Betele de frigarui le vom scoate pe un platou, iar ceapa, rosiile si cartofii pe un alt platou. In felul acesta, am finalizat cu gratarul nostru, totul e gata si au iesit niste frigarui minunate, gustoase si foarte fragede..!



Va doresc pofta buna!

Specific: Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de miel cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
Ardei umpluţi şi cartofi copţi pe disc

Ardei umpluţi şi cartofi copţi pe disc

Important: Discul, reprezintă cea mai sănătoasă alternativă la grătarul clasic deoarece împiedică

90 voturi    8 comentarii
1h
Retete la gratar
Ciupercute cu cascaval fripte pe gratar

Ciupercute cu cascaval fripte pe gratar

Se curata bine ciupercile, si in functie de preferinta se indeparteaza invelisul exterior al acestora. Se

5 voturi    1 comentariu
30 min
Retete la gratar

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg carne miel (pulpa)
  • zeama de la o lamaie
  • 30 ml ulei masline
  • 2-3 linguri otet natural
  • 1 ceapa mijlocie data pe razatoare
  • 1 lingura de oregano uscat si maruntit
  • sare
  • piper
  • pudra de usturoi
  • Legume
  • 2 ardei rosii
  • 2 ardei verzi
  • 2 ardei galbeni
  • 8-10 cepe mici
  • 6-8 rosii mici
  • 6-7 cartofi mici
  • spalati bine(nucuratati de coaja)
  • folie de aluminiu
  • betisoare de lemn(sau metalice)
  • Sos tzatziki:
  • 400 g iaurt gras
  • 2-3linguri ulei masline
  • 3-4 castraveti mijlocii (sau 2 mari)
  • 1/2 legatura marar
  • 2 lingurite menta uscata
  • 2-3 catei usturoi (dupa gust)
  • 1lingura zeama de lamaie
  • sare
  • Salata de rucola:
  • 1 legatura rucola
  • zeama 1/2 lamaie
  • 3 linguri sumaq
  • 2 linguri boabe rodie
  • 3 linguri ulei masline
  • 2-3 fire ceapa verde
  • cherry galbene (facultativ)
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete la gratar

Piept la gratar cu legume Piept la gratar cu legume

Pieptul dezosat, feliat, se pune intr-un bol, se amesteca bine cu sare, piper, condimente pentru gratar, ulei de masline si 1 lingura

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Peste condimentat la gratar Peste condimentat la gratar

Pestele se decongeleaza, se spala, se curata, iar dupa scurgere, se sterge bine cu servetele de bucatarie, sa eliminam apa care ar putea

2 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Frigarui de pui Fancy