autor:

tania

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 26 iunie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 26 iunie 2017

Ingrediente
600 g carne miel cu os, 600 g spanac proaspat, 1 ceapa mijlocie, 2-3 foi de dafin, 5-6 boabe cardamom, ulei masline, 7-8 catei usturoi, 1 cutie boabe naut fierte(400g), sare, piper, , Garnitura:, 400 g orez bob cu bob

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Inainte de a trece la modul de preparare a spanacului, sa facem totusi o mica introducere. Despre beneficiile spanacului, s-a scris si s-a vorbit mult, dar, e posibil ca multi dintre noi sa nu cunoastem ca aceasta planta simpla, pe care o avem toti la indemina, proaspata sau congelata, nu inceteaza sa-si dezvaluie beneficiile. Spanacul nu este doar una dintre cele mai bune surse de antioxidanti ci si una din legumele care au capacitatea de a imbunatăti functiile congnitive si vederea. Aceasta leguma cu frunze verzi este bogată in fier, calciu, magneziu, acid folic, mangan, vitamine precum A, C si K. Potrivit studiilor, nutrientii din spanac - in special flavonoidele- stimulează funcţiile creierului, imbunatatesc vederea si chiar lupta cu anumite tipuri de cancer. Sicateva informatii despre carnea de miel pe care o vom gati cu spanac. La noi, si in general in majoritatea tarilor arabe, se consuma in cantitate mare carnea de miel, capra sau ied. Dupa unele studii, specialistii spun ca atat carnea de ied cat si cea de miel ar fi mai saraca in colesterol, chiar si fata de carnea de pui si fara piele. Asta pentru ca iedul nu asimileaza grasimea in muschi, asa cum se intimpla in cazul vitei sau porcului, ci se depune in exterior, ceea ce face ca acele parti sa fie usor eliminate la sacrificare. Carnea de vita, considerata una dintre cele mai sanatoase alimente, contine de doua ori mai multe grasimi decat cea de ied, iar porcul de trei ori. Pe de alta parte, puiul are aceeasi cantitate de grasimi insa are mai multe calorii si grasimi saturate. Eu am ales carnea de miel (partea din spate), care e mult mai sanatoasa si bogata in minerale si proteine, dar si faptul ca este mai slaba.

Cum procedam: Se curata carnea de pielite, se spala, se taie bucati nu prea mici. Eu am gatit in oala sub presiune, pentru ca este mult mai rapid, si nu necesita atat de mult timp. Se incinge uleiul de masline intr-o oala (in cazul meu oala sub presiune) si se caleste putin ceapa si jumatate din cantitatea de usturoi, care au fost in prealabil taiate marunt. Dupa ce s-au calit, se adauga carnea si se lasa sa se prajeasca timp de 5 minute, dupa care se adauga foile de dafin, boabele de cardamom, sare, piper, dupa gust si la sfarsit apa calduta. Cantitatea de apa pe care o adaugam, trebuie sa acopere bine continutul din oala (aprox.1,5 l). Din momentul cand a inceput sa fiarba, lasam aprox.15 minute, timp dupa care carnea este gatita. Oala se va deschide dupa ce s-a racit bine, si se poate rasturna intr-o alta oala.

Intre timp, vom pregati spanacul. Il curatam bine si il spalam in mai multe ape, apoi se lasa putin la scurs intr-o strecuratoare, dupa care il vom taia nu prea marunt. Daca a fiert carnea, o vom scoate din oala sub presiune si o vom pune intr-o alta oala in care vom pregati mancarica noastra. Supa obtinuta de la carne, se va strecura inainte de a o adauga peste carne, apoi o vom pune in oala. Daca vi se pare ca supa este prea multa, o adaugati in 2 etape. Puneti 3 parti din supa, apoi adaugati spanacul, lasand sa fiarba la foc mic, nu prea mult, ca sa nu-si piarda din proprietăţile lui. Ar fi bine sa urmariti si pozele facute pe etapele de lucru, ca sigur va vor fi de folos. Daca simtiti ca mai este nevoie de apa, adaugati restul de supa, oricum in final, trebuie sa obtineti o mancarica putin mai lichida si nu scazuta. Dupa 5 minute, vom adauga nautul, invartim bine si mai lasam cateva minute, timp in care vom praji usturoiul ramas, taiat rondele, iar dupa ce s-a rumenit bine, il vom adauga in oala cu spanac. Daca va place mancarea cu mai mult sos, adaugati mai mult lichid si nu lasati sa scada foarte mult. In felul asta, am finalizat cu delicioasa mancarica de spanac, care poate fi servita alaturi de o garnitura de orez, sau cu paine. Noi de obicei o servim cu garnitura de orez (si de aceea preferam sa fie mai mult sos), avand un gust deosebit de bun. La servire, nu ne va lipsi lamaia, care ii va da un gust placut spanacului, dar si ardeiul iute, insa puteti sa serviti si cu orice altceva doriti. Este o mancare foarte sanatoasa si nu necesita nici prea mult timp si nici foarte multe ingrediente.



Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de spanac cu carne de miel si naut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciuperci in sos iute cu usturoi

Ciuperci in sos iute cu usturoi

Incingeti uleiul intr-o tigaie tip wok,adaugati ceapa si prajiti pana se inmoaie. Adaugati usturoiul

32 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
MANCARICA DE ARDEI COPTI CU SUC DE ROSII

MANCARICA DE ARDEI COPTI CU SUC DE ROSII

Ardeii se coc(eu ii coc in cuptor),se decojesc(pentru a se decoji usor se pun intr-o cratita cu capa

8 voturi    12 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 600 g carne miel cu os
  • 600 g spanac proaspat
  • 1 ceapa mijlocie
  • 2-3 foi de dafin
  • 5-6 boabe cardamom
  • ulei masline
  • 7-8 catei usturoi
  • 1 cutie boabe naut fierte(400g)
  • sare
  • piper
  • Garnitura:
  • 400 g orez bob cu bob

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii ,vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancarica de vara cu copanele Mancarica de vara cu copanele

Pulpele se curata si se spala, apoi se cresteaza, dupa care se pun in tigaie cu putin ulei sa se rumeneasca. Legumele curatate si spalate,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Mancarica de vara