Salata Sasa (Sasa salad)-cu legume si iaurt

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Salata Sasa (Sasa salad)-cu legume si iaurt

Ingrediente

  • - 2 vinete mijlocii
  • - 2 cartofi
  • - 2-3 castraveti mai mari(fara seminte)
  • - 4-5 linguri de porumb fiert
  • - 2-3 catei de usturoi
  • - o salata iceberg mijlocie
  • -700 ml iaurt
  • - 2 lipii libaneze
  • -2-3 linguri maioneza heinz
  • - o lingura zeama lamaie
  • - sare
  • - piper alb
  • - ulei de floarea soarelui, pentru prajit

Mod de preparare

Este vorba de o salata bogata in legume de toamna, este usor de preparat, foarte delicioasa si aromanta si o putem servi si ca un aperitiv.

Trecem la prepararea saltei"Sasa"!

Vom curata vinetele si cartofii de coaja dupa care le vom taia cubulete mici(urmariti si imaginile postate, sigur va vor fi de folos); la fel si lipiile. Vinetele dau un gust deosebit acestei salate, dupa mine ele sunt esentialul.Ce trebuie sa stim despre vinete? Ele sunt o sursa excelenta de fibre, vitaminele B1,B3 si B6, potasiu, cupru,magneziu, mangan, fosfor si acid folic. Sucul vinetelor s-a dovedit eficient in reducerea colesterolului din sange, in relaxarea peretilor vaselor de sange si in imbunatatirea fluxului sanguin. Vinetele sunt recomandate persoanelor cu diabet de tip 2 datorita continutului ridicat de fibre si de carbohidrati slab solubili. Deci nu e gresit daca consumam mai des vinete, tinand cont ca sunt o sursa bogata in vitamine.

Dupa ce am curatat vinetele de coaja le vom felia, apoi le vom sara pe ambele parti si le lasam intr-un platou sa se scurga lichidul din ele, timp de 15-20 minute.Trebuie retinut ca vinetele sarate reduc absorbtia de ulei in timpul gatitului.Intre timp, vom deschide cele 2 lipii in doua, dupa care le vom taia bucati mici si uniforme,la fel cum se taie si crutoanele, apoi le vom praji in uleiul incins; dupa ce se vor rumeni le vom scoate pe hartie absorbanta. La fel vom proceda si cu cartofii, pe care ii vom taia cuburi mici si-i vom praji imediat, pentru a nu-si schimba culoarea.Dupa ce se vor rumeni ii vom scoate pe hartie absorbanta. Dupa 20 de minute vom usca vinetele cu prosoape de hartie, le vom taia cuburi mici, apoi le prajim in uleiul incins pana se rumenesc si procedam la fel ca si la cartofi, le vom scoate tot pe hartie absorbanta, pentru a scapa de excesul de ulei. Pana se vor raci toate ingredientele prajite ne vom ocupa de castraveti si salata. Dupa ce au fost curatati de coaja ii vom taia cuburi, iar salata o vom spala bine frunza cu frunza, apoi o stergem cu prosoape de bucatarie, dupa care fie o rupem cu mana fie o taiem in fasii mai mici. Toate ingredientele au fost pregatite si acum ne vom ocupa de sos. Intr-un bol vom pune iaurtul, maioneza, zeama de lamaie si usturoiul tocat marunt.Sa ne asiguram ca iaurtul nu are zer, pentru ca salata Sasa nu trebuie sa fie plina de zeama. Vom amesteca totul bine si vom asezona cu sare si piper dupa gustul fiecaruia. Dupa ce s-au racit toate ingredientele prajite le vom pune intr-un vas yenna, in straturi.Vom incepe cu vinetele, apoi carofii, castravetii, boabele de porumb,( scurse bine de zeama lor) si apoi salata. La sfarsit turnam sosul salatei Sasa peste frunzele de iceberg, pana vom acoperi bine toata suprafata peste care vom presara crutoanele de lipie. Astfel salata este gata. Se poate servi imediat, alaturi de pizza sau chiar doar salata simpla ca este foarte satioasa si bogata in vitamine.

Sper sa va placa, este foarte delicioasa si apetisanta si chiar v-o recomand !

Pofta buna!

Specific: Iordania

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor