autor:

tania

» » Salate de legume

Salata Sasa (Sasa salad)-cu legume si iaurt

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 13 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 13 octombrie 2016

Ingrediente
- 2 vinete mijlocii, - 2 cartofi, - 2-3 castraveti mai mari(fara seminte), - 4-5 linguri de porumb fiert, - 2-3 catei de usturoi, - o salata iceberg mijlocie, -700 ml iaurt, - 2 lipii libaneze, -2-3 linguri maioneza heinz, - o lingura zeama lamaie, - sare, - piper alb, - ulei de floarea soarelui, pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

25 voturi

Mod de preparare

Este vorba de o salata bogata in legume de toamna, este usor de preparat, foarte delicioasa si aromanta si o putem servi si ca un aperitiv.
Trecem la prepararea saltei"Sasa"!
Vom curata vinetele si cartofii de coaja dupa care le vom taia cubulete mici(urmariti si imaginile postate, sigur va vor fi de folos); la fel si lipiile. Vinetele dau un gust deosebit acestei salate, dupa mine ele sunt esentialul.Ce trebuie sa stim despre vinete? Ele sunt o sursa excelenta de fibre, vitaminele B1,B3 si B6, potasiu, cupru,magneziu, mangan, fosfor si acid folic. Sucul vinetelor s-a dovedit eficient in reducerea colesterolului din sange, in relaxarea peretilor vaselor de sange si in imbunatatirea fluxului sanguin. Vinetele sunt recomandate persoanelor cu diabet de tip 2 datorita continutului ridicat de fibre si de carbohidrati slab solubili. Deci nu e gresit daca consumam mai des vinete, tinand cont ca sunt o sursa bogata in vitamine.
Dupa ce am curatat vinetele de coaja le vom felia, apoi le vom sara pe ambele parti si le lasam intr-un platou sa se scurga lichidul din ele, timp de 15-20 minute.Trebuie retinut ca vinetele sarate reduc absorbtia de ulei in timpul gatitului.Intre timp, vom deschide cele 2 lipii in doua, dupa care le vom taia bucati mici si uniforme,la fel cum se taie si crutoanele, apoi le vom praji in uleiul incins; dupa ce se vor rumeni le vom scoate pe hartie absorbanta. La fel vom proceda si cu cartofii, pe care ii vom taia cuburi mici si-i vom praji imediat, pentru a nu-si schimba culoarea.Dupa ce se vor rumeni ii vom scoate pe hartie absorbanta. Dupa 20 de minute vom usca vinetele cu prosoape de hartie, le vom taia cuburi mici, apoi le prajim in uleiul incins pana se rumenesc si procedam la fel ca si la cartofi, le vom scoate tot pe hartie absorbanta, pentru a scapa de excesul de ulei. Pana se vor raci toate ingredientele prajite ne vom ocupa de castraveti si salata. Dupa ce au fost curatati de coaja ii vom taia cuburi, iar salata o vom spala bine frunza cu frunza, apoi o stergem cu prosoape de bucatarie, dupa care fie o rupem cu mana fie o taiem in fasii mai mici. Toate ingredientele au fost pregatite si acum ne vom ocupa de sos. Intr-un bol vom pune iaurtul, maioneza, zeama de lamaie si usturoiul tocat marunt.Sa ne asiguram ca iaurtul nu are zer, pentru ca salata Sasa nu trebuie sa fie plina de zeama. Vom amesteca totul bine si vom asezona cu sare si piper dupa gustul fiecaruia. Dupa ce s-au racit toate ingredientele prajite le vom pune intr-un vas yenna, in straturi.Vom incepe cu vinetele, apoi carofii, castravetii, boabele de porumb,( scurse bine de zeama lor) si apoi salata. La sfarsit turnam sosul salatei Sasa peste frunzele de iceberg, pana vom acoperi bine toata suprafata peste care vom presara crutoanele de lipie. Astfel salata este gata. Se poate servi imediat, alaturi de pizza sau chiar doar salata simpla ca este foarte satioasa si bogata in vitamine.
Sper sa va placa, este foarte delicioasa si apetisanta si chiar v-o recomand !
Pofta buna!
Specific: Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Sasa (Sasa salad)-cu legume si iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salsa de ardei cu piersici si rosii

Salsa de ardei cu piersici si rosii

Spalam bine ardeii, , gogosarul si rosiile, le stergam si apoi le taiem marunt. Ceapa curatata o

2 voturi    0 comentarii
25 min
Salate de legume
Legume La Cuptor(de Post)

Legume La Cuptor(de Post)

Legumele se spala, cartofi se curata si se taie in bucati mai mari, celelalte legume nu se curata

19 voturi    3 comentarii
30 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

25 voturi

Ingrediente

  • - 2 vinete mijlocii
  • - 2 cartofi
  • - 2-3 castraveti mai mari(fara seminte)
  • - 4-5 linguri de porumb fiert
  • - 2-3 catei de usturoi
  • - o salata iceberg mijlocie
  • -700 ml iaurt
  • - 2 lipii libaneze
  • -2-3 linguri maioneza heinz
  • - o lingura zeama lamaie
  • - sare
  • - piper alb
  • - ulei de floarea soarelui
  • pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Salata de conopida cu carne de curcan Salata de conopida cu carne de curcan

Conopida o desfacem in buchetele mici si o punem intr-o tava pe care am pus hartie de copt. Asezam conopida in asa fel incat sa nu se

0 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu carne
Salata usoara de rosioare cu ciuperci Salata usoara de rosioare cu ciuperci

Ciupercile vin taiate felii si calite in putin ulei si le lasam sa se raceasca putin. Rosioarele le taiem felii si ceapa de asemeni;

3 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Salata de bame-reteta araba