Pe langa gustul foarte bun pe care il da tuturor mancarurilor cu conopida, aceasta este foarte sanatoasa.
Pe langa gustul foarte bun pe care il da tuturor mancarurilor cu conopida, aceasta este foarte sanatoasa si are o multime de beneficii asupra organismului uman.
Trecem la preparare si mai intai ne vom ocupa de carne, pe care o vom pune la fiert, fie in oala sub presiune, fie intr-o oala normala, asta dupa ce am spalat-o bine. Vom adauga apa, ca sa cuprinda bine carnea, foi de dafin, cateva boabe de cardamom, putina sare, piper si o ceapa taiata in sase. O vom lasa la foc pana in momentul in care carnea e fiarta 80%.
Ne vom ocupa acum de conopida, pe care o vom taia buchete si o vom fierbe putin, doar pana isi schimba culoarea, apoi o vom scoate intr- o strecuratoare; dupa ce s-a scursputin o vom praji pana capata o culoare aurie. Eu nu o fierb intodeauna ci o prajesc imediat, dar in felul asta prajitul va lua mai mult timp. Dupa ce s-a prajit, o vom scoate pe prosoape de hartie, pentru a elimina surplusul de ulei.
Ne vom ocupa acum de sos. Punem toate ingredientele pentru sos in blender, le mixam bine apoi vom adauga si un pahar de zeama de la carne, care a fost in prealabil strecurata. Tocam cele 2 cepe si jumatate si caciulia de usturoi si le prajim in uleiul de masline( dar vom lasa deoparte 2 linguri de ulei). Dupa ce au devenit sticloase, vom adauga sosul si vom lasa totul la foc mic, vom adauga treptat, mai intai conopida, apoi carnea, condimentele si desigur vom asezona dupa gustul fiecaruia. Vom lasa sa mai fiarba la foc mic. Daca sosul obtinut este prea consistent, vom adauga din zeama de la carne, iar daca e prea lichid, vom amesteca o lingura de faina cu zeama de carne si turnam peste conopida. Vom testa carnea, daca este fiarta atunci mancarica noastra este gata. Inainte de a inchide focul vom praji usturoiul ramas, care a fost taiat rondele nu prea groase, in ulei de masline si il turnam peste mancarica. Lasam un minut sa mai clocoteasca si inchidem focul. Este o mancare foarte sanatoasa si gustoasa, se serveste cu garnitura de orez si muraturi. Va doresc spor si pofta buna..!
Specific : Iordania

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii