autor:

tania

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Conopida cu carne de miel in sos de iaurt

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 22 octombrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 22 octombrie 2018

Ingrediente
500-700 g carne de miel(sau vita), 1 conopida mijlocie, 2 cepe mijlocii + 1mica, 1 caciulie usturoi, ulei pentru parajit, 30 ml ulei de masline, 3 foi de dafin, cateva boabe cardamom, 1 linguri vegeta( sau 2 cuburi de maggi), 1 lingura cummin, 1/4 lingura curcuma, piper, sare, , Sosul, , 1 kg iaurt, 2 linguri amidon alimentar, sau o lingura amidon si un ou, sare, piper alb, 1 pahar zeama de la carne., 1 lingura vegeta

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Pe langa gustul foarte bun pe care il da tuturor mancarurilor cu conopida, aceasta este foarte sanatoasa si are o multime de beneficii asupra organismului uman.

Trecem la preparare si mai intai ne vom ocupa de carne, pe care o vom pune la fiert, fie in oala sub presiune, fie intr-o oala normala, asta dupa ce am spalat-o bine. Vom adauga apa, ca sa cuprinda bine carnea, foi de dafin, cateva boabe de cardamom, putina sare, piper si o ceapa taiata in sase. O vom lasa la foc pana in momentul in care carnea e fiarta 80%.

Ne vom ocupa acum de conopida, pe care o vom taia buchete si o vom fierbe putin, doar pana isi schimba culoarea, apoi o vom scoate intr- o strecuratoare; dupa ce s-a scursputin o vom praji pana capata o culoare aurie. Eu nu o fierb intodeauna ci o prajesc imediat, dar in felul asta prajitul va lua mai mult timp. Dupa ce s-a prajit, o vom scoate pe prosoape de hartie, pentru a elimina surplusul de ulei.

Ne vom ocupa acum de sos. Punem toate ingredientele pentru sos in blender, le mixam bine apoi vom adauga si un pahar de zeama de la carne, care a fost in prealabil strecurata. Tocam cele 2 cepe si jumatate si caciulia de usturoi si le prajim in uleiul de masline( dar vom lasa deoparte 2 linguri de ulei). Dupa ce au devenit sticloase, vom adauga sosul si vom lasa totul la foc mic, vom adauga treptat, mai intai conopida, apoi carnea, condimentele si desigur vom asezona dupa gustul fiecaruia. Vom lasa sa mai fiarba la foc mic. Daca sosul obtinut este prea consistent, vom adauga din zeama de la carne, iar daca e prea lichid, vom amesteca o lingura de faina cu zeama de carne si turnam peste conopida. Vom testa carnea, daca este fiarta atunci mancarica noastra este gata. Inainte de a inchide focul vom praji usturoiul ramas, care a fost taiat rondele nu prea groase, in ulei de masline si il turnam peste mancarica. Lasam un minut sa mai clocoteasca si inchidem focul. Este o mancare foarte sanatoasa si gustoasa, se serveste cu garnitura de orez si muraturi. Va doresc spor si pofta buna..!

Specific : Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu carne de miel in sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cum se fierbe porumbul

Cum se fierbe porumbul

Cum se fierbe porumbul Intr-o oala mare de 6-8 litri, punem porumbul curatat de panusi si fierbem

11 voturi    6 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida gustoasa

Conopida gustoasa

In boluri diferite, se rade telemeaua si cascavalul. Se pregateste un amestec din : ouale batue,

47 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500-700 g carne de miel(sau vita)
  • 1 conopida mijlocie
  • 2 cepe mijlocii + 1mica
  • 1 caciulie usturoi
  • ulei pentru parajit
  • 30 ml ulei de masline
  • 3 foi de dafin
  • cateva boabe cardamom
  • 1 linguri vegeta( sau 2 cuburi de maggi)
  • 1 lingura cummin
  • 1/4 lingura curcuma
  • piper
  • sare
  • Sosul
  • 1 kg iaurt
  • 2 linguri amidon alimentar
  • sau o lingura amidon si un ou
  • sare
  • piper alb
  • 1 pahar zeama de la carne.
  • 1 lingura vegeta

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

1 vot    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de pui cu prune uscate Ciorba de pui cu prune uscate

Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o “spinare” de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline,sare si amestecul de condimente,amestecam

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Escalop de porc cu ciuperci de padure