autor:

tania

» » , , Aperitive, Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne

Placinta cu carne in foi de lipie la cuptor

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 20 iunie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 20 iunie 2017

Ingrediente
3-4 lipii mari si subtiri, Compozitia:, 600-700 g carne tocata de vita, 2-3 catei usturoi, 1 ceapa mare(sau 2 mici), 1/2 legatura patrunjel(facultativ), 2 oua, 2 linguri pesmet, sare, piper, Topping:, 2 oua, 2-3 linguri smantana(sau maioneza), 2 linguri ketchup, sare, piper, cateva frunze de busuioc tocate marunt(proaspete), 100g cascaval (mozzarella), ulei de masline pentru uns tava(cateva linguri)

Dificultate: Medie Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Aceasta placinta, poate fi servita, fie ca un aperitiv delicios, fie ca o cina usoara, fiind satioasa. Este usor de preparat, nu necesita prea mult timp, iar in afara de asta este si delicioasa, aspectoasa si foarte aromata de la umputura cu carnea suculenta si de la sos. Si acum sa trecem la lucru.

Cele 4 lipii le vom desface, apoi le vom tine acoperite cu folie alimentara ca sa nu se usuce pana vom finaliza umplutura. Vom toca ceapa si verdeata marunt, iar usturoiul il vom pisa. Carnea tocata o vom pune intr-un bol, vom adauga: ouale batute, ceapa, verdeata, usturoiul, pesmetul, sarea si piperul, apoi le vom amesteca pe toate bine. Lipiile desfacute le vom intinde pe masa de lucru si vom intinde compozitia de carne pe toata suprafata, cat mai uniform, urmarind ca stratul sa nu fie prea gros. Dupa ce am acoperit toate foile de lipie cu carne le vom lasa 15 minute ca foile sa absoarba sucul de la compozitie de carne. Astfel foile vor deveni mult mai flexibile, iar prin rulare placinta rezultata nu se va rupe. Deci asta este unul din secrete ca sa puteti obtine o placinta cat mai perfecta. Inainte de a incepe rularea foilor, vom pregati tava in care o vom coace. Eu am folosit o tava rotunda de teflon cu diametru (32cm), care a fost numai potrivita pentru placinta mea. Mai intai, vom tapeta tava cu hartie de copt, pe care o vom unge cu putin ulei de masline. Si acum vom incepe rularea foilor de lipie, apoi le vom aranja in tava sub forma de spirala, pana terminam toate foile. Daca se rup putin, sa nu va faceti griji, pentru ca dupa coacere nu se observa si va avea un aspect deosebit. Dupa ce am terminat, ne vom ocupa de topping.

Vom amesteca ouale cu smantana, (daca nu aveti inlocuiti cu maioneza), ketchup, busuioc tocat, sare, piper si daca doriti puteti sa adaugati si alte condimente care va plac. Cu acest topping vom acoperi bine si uniform toata suprafata ruloului nostru. Vom da tava la cuptorul preincalzit la temperatura de 180 grade C, aproximativ 25 de minute, timp dupa care vom scoate placinta din cuptor, vom presara pe toata suprafata cascaval ras (sau mozzarella), din abundenta si din nou o vom da la cuptor 7-10 minute, pana cand se va topi cascavalul, iar placinta noastra va capata un aspect deosebit. Dupa ce s-a rumenit frumos, o vom scoate din cuptor si o vom lasa putin sa se racoreasca, dupa care o vom scoate pe un platou si se va servi calda, dar este buna si rece. Intr-adevar, nu este mult de lucru la aceasta placinta, cu care va puteti uimi familia sau prietenii si sa savurati impreuna aceasta delicatete ..!!!

Va doresc pofta buna.!

Specific : Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne in foi de lipie la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpa de vitel cu sos de rosii si piper verde

Pulpa de vitel cu sos de rosii si piper verde

Bucata de carne se condimenteaza cu sare si piper macinat.Se prajeste pe tigaia grill pentru a forma

18 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu smanatana si mascarpone

Piept de pui cu smanatana si mascarpone

Pieptul de pui se dezoseaza si apoi se taie bucati.Punem uleiul într-o tigaie si când acesta s-a

6 voturi    6 comentarii
59 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • 3-4 lipii mari si subtiri
  • Compozitia:
  • 600-700 g carne tocata de vita
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 ceapa mare(sau 2 mici)
  • 1/2 legatura patrunjel(facultativ)
  • 2 oua
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  • Topping:
  • 2 oua
  • 2-3 linguri smantana(sau maioneza)
  • 2 linguri ketchup
  • sare
  • piper
  • cateva frunze de busuioc tocate marunt(proaspete)
  • 100g cascaval (mozzarella)
  • ulei de masline pentru uns tava(cateva linguri)

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii ,vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pui de tarã portughez ( Frango à Camponesa)