autor:

tania

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Croissante cu nutella

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 16 noiembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 16 noiembrie 2016

Ingrediente
Maiaua :, 60 ml lapte caldut, 1 lngura zahar, 5 linguri rase faina, 2 linguri (rase) drojdie uscata (sau 20 g drojdie verde), 100 g faina, , Aluat:, 2 oua, 500 g faina (sa fie de calitate superioara, folosita in patiserie, cea cu 3 nule - 000), 60 ml lapte caldut, 75 g zahar(cantitatea de zahar o puteti reduce, dupa preferinta), esenta de vanilie, 50 g unt, 1 praf de sare, , Pentru uns croissante:, 240 g unt, 4 linguri faina

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Am ales aceste croissante pentru ca sunt numai potrivite pentru un mic dejun rapid. Sunt crocante pe exterior, pufoase in interior, iar ciocolata nutella le da o aroma deosebita. Ce-i drept, pentru a face aluatul nu e nevoie de mai mult de 20 de minute, problema este ca necesita mai mult timp de asteptare, insa sa stiti ca merita osteneala, uitati cand la final apar rezultate minunate!

Croissantele se pot servi fie la cafea fie la ceai, fiind un delicios mic dejun.

Putem sa umplem doar o jumatate din cantitate cu nutella iar celelalte le lasam goale,le folosim la obtinerea unor sandwich-uri, sau daca nu le umplem cu alt tip de compozitie dupa dorinta fiecaruia.

Si acum sa trecem la lucru, ca avem ceva...!

Mai intai pregatim maiaua, amestecam bine, drojdia cu laptele caldut, zaharul si faina, dupa ce s-a omogenizat totul se acopera cu o folie alimentara si se lasa sa creasca timp de 30 de minute.

In acest timp amestecam bine cele 240 g de unt cu cele 4 linguri de faina, apoi se pune intre doua foi de pergament si se niveleaza cu ajutorul unui sucitor pana ajunge sa aiba grosimea de 3-4 mm, sub forma unui dreptunghi, dupa care o dam la frigider. Dupa ce au trecut cele 30 de minute si maiaua a dospit bine, ne ocupam de aluat. Eu am facut aluatul cu mixerul Kitchen Aid, ca sa mearga mai repede. Am pus toate ingredientele pentru aluat, in afara de faina, si le-am amestecat bine, dupa care am adaugat maiaua, iar la urma se pune faina bine cernuta, pentru afanare. Se framanta pana va deveni un aluat elastic si fin, matasos. Aluatul il vom lasa la crescut acoperit cu folie alimentara, pentru circa o ora si jumatate. Dupa ce a crescut, il vom pune pe masa de lucru presarata cu putina faina, sau intindeti aluatul pe foaie alimentara, pana obtineti o foaie dreptunghiulara nu prea groasa (de aprox. 4-5mm), peste care veti pune untul. Impaturiti foaia, rasuciti-o 90 de grade si incepeti sa intindeti foaia, dar sa aveti grija sa nu iasa untul de pe margni, chiar daca a iesit putin, nu e nici o problema, principalul e sa nu mai adaugati faina, ca stricati textura aluatului. Dupa ce ati intins o foaie subtire, o impaturiti din nou si o inveliti cu o foaie alimentara si o dati la frigider pentru 30 de minute. Dupa acest timp, din nou puneti foaia pe masa de lucru si la fel procedam, o intidem intr-o foaie subtire pe care din nou o impaturim, o invelim in folie si o dam iarasi la frigider timp de 30 minute (urmariti si imaginile postate care cu siguranta va vor fi de folos).

Aceasta operatie se repeta de 4 ori (in total). Dupa ultimile 30 de minute, se scoate aluatul din frigider se intinde o foaie de circa 1 cm grosime si se taie in triunghiuri. Pe fiecare triunghi vom pune cate o lingurita de nutella, apoi le rasucim si formam astfel croissantele pe care le lasam la crescut de la 1,30 pana la 2 ore. Dupa ce au crescut bine, le ungem cu ou si lapte, apoi le dam la cuptorul incins, la 200 de grade C, pentru aprox. 15 minute. Dupa ce s-au rumenit, le scoatem pe un platou si le lasam putin sa se raceasca, dupa care se pot servi. Este un mic dejun favorit pentru toate varstele.

Au iesit deosebit de bune, pufoase si aromante. Este ceva de munca, dar eu zic ca dupa rezultatul final merita tot efortul.

Va doresc

Pofta buna !

Specific : Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "Croissante cu nutella" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite de post cu mere

Clatite de post cu mere

Se amesteca toate ingredientele pentru clatite si se lasa sa se dospeasca drojdia cam 1/2ora dupa

10 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Tarta de capsuni

Tarta de capsuni

Capsunile se taie marunt ( in bucatele cat un zar ) , insa pastrati 6-7 capsuni intregi.Zaharul (doar

2 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Maiaua :
  • 60 ml lapte caldut
  • 1 lngura zahar
  • 5 linguri rase faina
  • 2 linguri (rase) drojdie uscata (sau 20 g drojdie verde)
  • 100 g faina
  • Aluat:
  • 2 oua
  • 500 g faina (sa fie de calitate superioara
  • folosita in patiserie
  • cea cu 3 nule - 000)
  • 60 ml lapte caldut
  • 75 g zahar(cantitatea de zahar o puteti reduce
  • dupa preferinta)
  • esenta de vanilie
  • 50 g unt
  • 1 praf de sare
  • Pentru uns croissante:
  • 240 g unt
  • 4 linguri faina

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Koch de cornuri