Shawarma libaneza de pui

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Shawarma libaneza de pui

Ingrediente

  • 500 g piept de pui
  • 150 ml iaurt grecesc gras
  • sofran
  • 30 ml lapte
  • 1 ceapa razuita
  • 1 lingura sumac( zeama de lamaie am avut eu)
  • 1 lingurita coriandru
  • ardei iute rosu
  • sare
  • piper
  • - pentru lipii:
  • 500 g faina
  • 150180 ml apa calduta
  • 120 ml iaurt grecesc gras
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar( miere)
  • - pentru sos:
  • 200 ml iaurt grecesc gras
  • 1/2 castravete verde
  • zeama de la o lamaie
  • 4-5 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • boia afumata
  • 2 linguri ulei de masline
  • - pentru servit:
  • 2-3 rosii proaspete
  • 1/2 castravete
  • 1 avocado
  • 3-4 frunze salata verde
  • patrunjel verde tocat
  • ceapa felii

Mod de preparare

Boabele de coriandru si ardeiul iute uscat le sfaramam fin de tot , intr-un mojar.

Vom lua din praful obtinut atat cat va fi nevoie pentru marinada.

Sofranul il inmuiem in laptele caldut, amestecam din cand in cand pina se face laptele auriu-portocaliu.

Pipptul de pui il taiem fasii( inlaturam pielita de pe el).

Adaugam iaurtul( 150 ml), ceapa rasa fin, zeama de lamaie( sumac), sare ,piper si coriandru cu ardei uite , dupa gust.

Amestecam sa se omogenizeze si adaugam fasiile de piept de pui, amestecam iar sa se patrunda bine carnea in marinada.

Acoperim carnea si o lasam pina a doua zi la frigider sa se marineze bine.

Daca nu aveti timpul necesar, lasati-o la rece macar 2 ore.

Preparam sosul amestecand toate ingredientele, apoi il punem pe foc pina da primul clocot, nu mai mult ca se taie sosul.

Lasam sa se raceasca si inainte de servit adaugam boiaua afumata si uleiul de masline.

Dupa ce pieptul de pui s-a marinat, il scoatem de la rece si intr-o tigaie incingem putin ulei in care vom rumeni carne , fara prea mult iaurt pe ea.

O lasam sa se rumeneasca bine pe toate partile.

Preparam lipiile amestecand apa calduta cu drojdia si zaharul.

Lasam 15 minute sa creasca.

Adaugam apoi 120 ml iaurt grecesc , faina si o lingurita de sare.

Se framanta( eu am framantat cu robotul 20 secunde la treapta 1 si 5 minute la treapta 3).

Rasturnam aluatul pe o suprafata cu faina si facem 8 bile .

Le lasam la dospit cam 30 de minute, apoi se intind cu sucitorul in forma de cerc, groase de 2 mm.

Incingem o tigaie , o ingem cu o picatura de ulei si prajim lipiile cate 2 minute pe fiecare parte, la foc mediu.

Trecem la asamblarea shawarmei astfel : rosiile, castravetii, avocado , ceapa si salata le taiem fasii subtiri.

Pieptul de pui prajit il feliem si aducem la indemana si celelalte ingrediente necesare.

Lipiile pe punem pe o farfurie, ungem cu o lingura buna cu sos o lipie presaram fasii de salata verde, peste sos.

Deasupra ei asezam felii de carne si felii de ceapa( veche sau verde)

Asezam fasiile de castravete, rosie si avocado, peste bucatile de piept de pui .

Presaram patrunjel verde si apoi rulam cat mai strans lipia.

Daca nu ve se pare destul de calda , puteti sa o mai incalziti cateva secunde la cuptorul cu microunde.

Decat sa mancam o shawarma fara condimente, cu ingrediente vechi, nu prea proaspete, poate facute cu o zi inainte, mai bine o facem acasa ca este grozav de buna, nu ?

Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2016/05/shawarma-libaneza-de-pui.html

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor