autor:

Sidy

» » , , Mancaruri cu carne, Paste si pizza, Retete la gratar

Shawarma libaneza de pui

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 11 mai 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 11 mai 2016

Ingrediente
500 g piept de pui, 150 ml iaurt grecesc gras, sofran, 30 ml lapte, 1 ceapa razuita, 1 lingura sumac( zeama de lamaie am avut eu), 1 lingurita coriandru, ardei iute rosu, sare, piper, , - pentru lipii:, 500 g faina, 150180 ml apa calduta, 120 ml iaurt grecesc gras, 7 g drojdie uscata, 1 lingurita sare, 1 lingurita zahar( miere), , - pentru sos:, 200 ml iaurt grecesc gras, 1/2 castravete verde, zeama de la o lamaie, 4-5 catei usturoi, sare, piper, boia afumata, 2 linguri ulei de masline, , - pentru servit:, 2-3 rosii proaspete, 1/2 castravete, 1 avocado, 3-4 frunze salata verde, patrunjel verde tocat, ceapa felii

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Boabele de coriandru si ardeiul iute uscat le sfaramam fin de tot , intr-un mojar.
Vom lua din praful obtinut atat cat va fi nevoie pentru marinada.
Sofranul il inmuiem in laptele caldut, amestecam din cand in cand pina se face laptele auriu-portocaliu.
Pipptul de pui il taiem fasii( inlaturam pielita de pe el).
Adaugam iaurtul( 150 ml), ceapa rasa fin, zeama de lamaie( sumac), sare ,piper si coriandru cu ardei uite , dupa gust.
Amestecam sa se omogenizeze si adaugam fasiile de piept de pui, amestecam iar sa se patrunda bine carnea in marinada.
Acoperim carnea si o lasam pina a doua zi la frigider sa se marineze bine.
Daca nu aveti timpul necesar, lasati-o la rece macar 2 ore.
Preparam sosul amestecand toate ingredientele, apoi il punem pe foc pina da primul clocot, nu mai mult ca se taie sosul.
Lasam sa se raceasca si inainte de servit adaugam boiaua afumata si uleiul de masline.
Dupa ce pieptul de pui s-a marinat, il scoatem de la rece si intr-o tigaie incingem putin ulei in care vom rumeni carne , fara prea mult iaurt pe ea.
O lasam sa se rumeneasca bine pe toate partile.
Preparam lipiile amestecand apa calduta cu drojdia si zaharul.
Lasam 15 minute sa creasca.
Adaugam apoi 120 ml iaurt grecesc , faina si o lingurita de sare.
Se framanta( eu am framantat cu robotul 20 secunde la treapta 1 si 5 minute la treapta 3).
Rasturnam aluatul pe o suprafata cu faina si facem 8 bile .
Le lasam la dospit cam 30 de minute, apoi se intind cu sucitorul in forma de cerc, groase de 2 mm.
Incingem o tigaie , o ingem cu o picatura de ulei si prajim lipiile cate 2 minute pe fiecare parte, la foc mediu.
Trecem la asamblarea shawarmei astfel : rosiile, castravetii, avocado , ceapa si salata le taiem fasii subtiri.
Pieptul de pui prajit il feliem si aducem la indemana si celelalte ingrediente necesare.
Lipiile pe punem pe o farfurie, ungem cu o lingura buna cu sos o lipie presaram fasii de salata verde, peste sos.
Deasupra ei asezam felii de carne si felii de ceapa( veche sau verde)
Asezam fasiile de castravete, rosie si avocado, peste bucatile de piept de pui .
Presaram patrunjel verde si apoi rulam cat mai strans lipia.
Daca nu ve se pare destul de calda , puteti sa o mai incalziti cateva secunde la cuptorul cu microunde.
Decat sa mancam o shawarma fara condimente, cu ingrediente vechi, nu prea proaspete, poate facute cu o zi inainte, mai bine o facem acasa ca este grozav de buna, nu ?
Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2016/05/shawarma-libaneza-de-pui.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Shawarma libaneza de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
Coaste de porc fripte la gratar

Coaste de porc fripte la gratar

Se face o marinata din vin rosu, condimente si ulei Arpis, in felul urmator: Se pune o ceasca

3 voturi    1 comentariu
50 min
Retete la gratar
Gratar cu garnitura de cartofi copti

Gratar cu garnitura de cartofi copti

Se fierb cativa cartofi in coaja, intr-o oala cu apa si putina sare. Cand sunt gata, se curata cu

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Retete la gratar

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 500 g piept de pui
  • 150 ml iaurt grecesc gras
  • sofran
  • 30 ml lapte
  • 1 ceapa razuita
  • 1 lingura sumac( zeama de lamaie am avut eu)
  • 1 lingurita coriandru
  • ardei iute rosu
  • sare
  • piper
  • - pentru lipii:
  • 500 g faina
  • 150180 ml apa calduta
  • 120 ml iaurt grecesc gras
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar( miere)
  • - pentru sos:
  • 200 ml iaurt grecesc gras
  • 1/2 castravete verde
  • zeama de la o lamaie
  • 4-5 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • boia afumata
  • 2 linguri ulei de masline
  • - pentru servit:
  • 2-3 rosii proaspete
  • 1/2 castravete
  • 1 avocado
  • 3-4 frunze salata verde
  • patrunjel verde tocat
  • ceapa felii

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete la gratar

Piept la gratar cu legume Piept la gratar cu legume

Pieptul dezosat, feliat, se pune intr-un bol, se amesteca bine cu sare, piper, condimente pentru gratar, ulei de masline si 1 lingura

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Peste condimentat la gratar Peste condimentat la gratar

Pestele se decongeleaza, se spala, se curata, iar dupa scurgere, se sterge bine cu servetele de bucatarie, sa eliminam apa care ar putea

2 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Carnati