autor:

tania

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Cheesecake cu visine la rece (fara coacere)

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 25 iunie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 25 iunie 2018

Ingrediente
Pentru blat:, -260 g biscuiti digestivi, -100 g unt, Pentru crema:, -200 g branza topita kiri, sau crema de branza Kiri, -600 ml frisca lichida, -vanilie, -100 g zahar pudra, -15 g gelatina, -50 ml lapte caldut, -50 ml apa, , Pentru stratul de jeleu de deasupra:, -0,5 kg visine proaspete, sau congelate, -150 ml zeama scursă de la fructe in procesul de scoaterea samburilor sau de dezghetare, -3 linguri zahar pudra, -1 plic de praf de gelatina (8-10 g)

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Este un desert bogat, dens si foarte delicios. Ce-i drept necesita rabdare pana feliem prima portie, pentru ca pe langa timpul de gatire, trebuie sa stea la rece si cateva ore bune....! Cel mai bine, il preparați seara si il inaugurati a doua zi dimineata. Asta daca puteti dormi cu gandul ca aveti in frigider un desert super delicios..! Se spune ca acest cheesecake preparat la rece adica fara coacere) este prajitura lenesului, folosind frisca, crema de branza si gelatina, care leaga si intareste frumos stratul cu crema de branza. Desigur nu se poate compara, insa, cu cheesecake-ul copt, in care amestecul cu crema de branza devine consistent, dar ca sa fiu sincera mie imi place mai mult aroma parajiturii gatite la rece, avind si un aspect minunat, ramane sa incercati si sa ne spuneti daca a fost pe placul vostru.

Dupa cum o sa vedeti si din imagini, eu am folosit visine proaspete, cu care am ornat prajitura si doar putin din siropul lor lasat atunci cand am scos samburii, asta pentru ca aveam musafiri si nu am mai avut timp sa mai fac jeleul, care in final trebuia amestecat cu visinile. Dar oricum a iesit o prajitura delicioasa..!

Cum procedam? Mai intai vom zdrobi biscutii intr-o punga, cu ajutorul unui facalet si ii vom amesteca cu untul care a fost in prealabil topit (urmariti si imaginile postate, eu am folosit o punga mare pentru pisat biscuitii).Turnam untul peste biscuitii pisati si amestecam bine, apoi ii vom aseza intr-o formă (eu va recomand ca forma folosita sa fie cu peretii detasabili). Compoziția se preseaza bine,fie cu palmele, fie cu ajutorul unui obiect plat (de ex.un pahar de apa). Dupa ce am presat bine si totul este uniform, dam forma la frigider si ne ocumpam de crema. Mai intai vom hidrata gelatina in cateva linguri de apa calduta, pe care o vom lasa timp de 10 minute sa se lege. Ideal pentru ca desertul sa iasa perfect, e ca gelatina hidratata sa fie adaugata preparatului nostru, la temperatura camerei, sa fie cald si nu rece. Daca preparatul este prea rece, riscam ca gelatina sa nu se amestece bine si sa se solidifice neuniform.Intr-un bol vom pune branza cu zaharul pudra si laptele, mixam bine pana cand totul s-a omogenizat si a devenit ca o crema. In alt vas vom mixa frisca lichida si vanilia pana se intareste, dupa care vom adauga crema de branza. Gelatina o vom pune la baie de aburi pana se desface, dupa care o turnam peste crema (sa avem grija sa nu ajunga la puntul de fierbere si sa nu fie calda cand o punem peste crema), mixam bine, pana cand totul devine omogen. Amestecul de crema, branza si gelatina se va turna peste biscuitii din forma si dam din nou forma la frigider, pana se intareste. Intre timp pregatim fructele si jeleul.La mine, dupa cum vedeti din imagini, nu a mai fost timp sa fac jeleul, l-am ornat cu visine amestecate cu putin zahar pudra doar. Dar voi puteti sa duceti misiunea pana la capat, si sa ornati deliciosul tort cu jeleu si visine. Mie cel mai mult imi place jeleul amestecat cu fructele intregi si nu pasate, in primul rand pentru aspectul minunat, si in al doilea rand pentru gustul deosebit de placut si aromat. Acum ne ocupam de gelatina, pe care o vom hidrata in putin suc de visine, apoi procedam ca si la gelatina pentru crema. Dupa ce am terminat cu gelatina o vom turna peste restul sucului care a fost amestecat cu visinile. Scoatem prajitura din frigider si ornam toata suprafata si din nou o dam la frigider, cel putin 4 ore, măcar. De aceea, eu va recomand sa lasati prajitura sa se intareasca peste noapte, in felul acesta veti obtine un cheesecake perfect si usor de feliat. E o prajitura de sezon, delicioasa si o puteti face cu orice fel de fructe doriti sau chiar in combinatie. Iarna puteti folosi fructe congelate si sa ornati cu un jeleu amestecat cu fructe pasate la blender.

Va doresc pofta buna!

Specific: Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu visine la rece (fara coacere)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Mini tort de biscuiti cu gargarite

Mini tort de biscuiti cu gargarite

Se faramiteaza biscuitii intr-un vas. Se topeste la bain Marie ciocolata cu untul/ margarina, esenta

10 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Torturi
Tort cu crema de ciocolata

Tort cu crema de ciocolata

Din ingredientele mentionate mai sus se face un blat de panispan se coace intr-o forma rotunda se

3 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • -260 g biscuiti digestivi
  • -100 g unt
  • Pentru crema:
  • -200 g branza topita kiri
  • sau crema de branza Kiri
  • -600 ml frisca lichida
  • -vanilie
  • -100 g zahar pudra
  • -15 g gelatina
  • -50 ml lapte caldut
  • -50 ml apa
  • Pentru stratul de jeleu de deasupra:
  • -0,5 kg visine proaspete
  • sau congelate
  • -150 ml zeama scursă de la fructe in procesul de scoaterea samburilor sau de dezghetare
  • -3 linguri zahar pudra
  • -1 plic de praf de gelatina (8-10 g)

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

1 vot    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu zmeura, iaurt si ciocolata alba