Cozonac pufos cu ciocolata si nuca

Intr-un castron punem faina cernuta si in mijlocul ei adaugam laptele cu drojdia dizolvata si putin zahar.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Cozonac pufos cu ciocolata si nuca

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 kg faina,
  • 500 ml lapte caldut,
  • 5 galbenusuri,
  • putina sare,
  • 300 gr zahar,
  • 50 gr drojdie proaspata,
  • 200 gr unt,
  • 100 ml ulei,
  • coaja de la o lamaie,
  • Umplutura:
  • 500 gr nuca macinata,
  • 5 albusuri,
  • 6 linguri zahar,
  • 150 gr stafide,
  • 2 linguri cacao,
  • 300 gr rahat cubulete
  • 500 gr ciocolata (la galeata)

Mod de preparare

Intr-un castron punem faina cernuta si in mijlocul ei adaugam laptele cu drojdia dizolvata si putin zahar si lasam la dospit 10 minute. Apoi dupa ce a crescut, adaugam restul de zahar, galbenusurile, coaja de la o lamaie, untul topit si racit. Amestecam si la final adaugam in fir uleiul.

Se lasa la dospit pana isi tripleaza volumul. Intre timp batem albusurile spuma cu zaharul si cacao, apoi adaugam nuca macinata.

Din aceasta cantitate se pot face 3 cozonaci.

Se imparte cantitatea de aluat in 6 bucati. Se intinde fiecare foaie cu mana si se pune din umplutura odata cu nuca si rahatul si stafidele si alta foaie intinsa tot cu mana cu ciolcolata. Se impletesc tot doua cu doua si asfel avem trei cozonaci. Se ung cu galbenus de ou cu putin lapte.

Se lasa in forme sa dospeasca inca 30 minute. Se coc 60 minute la 170 grade C.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Castraveti murati la soare

Castraveti murati la soare

Reteta de castraveti murati la soare. Castraveti murati de vara, reteta simpla si delicioasa.

Castraveti murati la soare
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine