Intr-un castron punem faina cernuta si in mijlocul ei adaugam laptele cu drojdia dizolvata si putin zahar.
Intr-un castron punem faina cernuta si in mijlocul ei adaugam laptele cu drojdia dizolvata si putin zahar si lasam la dospit 10 minute. Apoi dupa ce a crescut, adaugam restul de zahar, galbenusurile, coaja de la o lamaie, untul topit si racit. Amestecam si la final adaugam in fir uleiul.
Se lasa la dospit pana isi tripleaza volumul. Intre timp batem albusurile spuma cu zaharul si cacao, apoi adaugam nuca macinata.
Din aceasta cantitate se pot face 3 cozonaci.
Se imparte cantitatea de aluat in 6 bucati. Se intinde fiecare foaie cu mana si se pune din umplutura odata cu nuca si rahatul si stafidele si alta foaie intinsa tot cu mana cu ciolcolata. Se impletesc tot doua cu doua si asfel avem trei cozonaci. Se ung cu galbenus de ou cu putin lapte.
Se lasa in forme sa dospeasca inca 30 minute. Se coc 60 minute la 170 grade C.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii