autor:

Fara foto

» » , , , Retete de Pasti, Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Retete de Craciun

Cozonac pufos cu ciocolata si nuca

Autor: RADA ADRIANA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 aprilie 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: RADA ADRIANA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 aprilie 2020

Ingrediente
Aluat:, 1 kg faina,, 500 ml lapte caldut,, 5 galbenusuri,, putina sare,, 300 gr zahar,, 50 gr drojdie proaspata,, 200 gr unt,, 100 ml ulei,, coaja de la o lamaie,, , Umplutura:, 500 gr nuca macinata,, 5 albusuri,, 6 linguri zahar,, 150 gr stafide,, 2 linguri cacao,, 300 gr rahat cubulete, 500 gr ciocolata (la galeata)

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron punem faina cernuta si in mijlocul ei adaugam laptele cu drojdia dizolvata si putin zahar si lasam la dospit 10 minute. Apoi dupa ce a crescut, adaugam restul de zahar, galbenusurile, coaja de la o lamaie, untul topit si racit. Amestecam si la final adaugam in fir uleiul.



Se lasa la dospit pana isi tripleaza volumul. Intre timp batem albusurile spuma cu zaharul si cacao, apoi adaugam nuca macinata.



Din aceasta cantitate se pot face 3 cozonaci.



Se imparte cantitatea de aluat in 6 bucati. Se intinde fiecare foaie cu mana si se pune din umplutura odata cu nuca si rahatul si stafidele si alta foaie intinsa tot cu mana cu ciolcolata. Se impletesc tot doua cu doua si asfel avem trei cozonaci. Se ung cu galbenus de ou cu putin lapte.



Se lasa in forme sa dospeasca inca 30 minute. Se coc 60 minute la 170 grade C.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos cu ciocolata si nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Rulada cu branza si legume

Rulada cu branza si legume

Imi plac mult aperitivele cu branza, mai ales cu branza pufoasa de la Delaco. Am facut aceasta rulada

1 vot    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Tocanita de miel cu legume pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Tocanita de miel cu legume pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

*Pentru inceput pregatim carnea de miel. 1.Spalam carnea, o zvantam si o taiem in cubulete marunte. 2.Punem

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 kg faina,
  • 500 ml lapte caldut,
  • 5 galbenusuri,
  • putina sare,
  • 300 gr zahar,
  • 50 gr drojdie proaspata,
  • 200 gr unt,
  • 100 ml ulei,
  • coaja de la o lamaie,
  • Umplutura:
  • 500 gr nuca macinata,
  • 5 albusuri,
  • 6 linguri zahar,
  • 150 gr stafide,
  • 2 linguri cacao,
  • 300 gr rahat cubulete
  • 500 gr ciocolata (la galeata)

Raporteaza reteta

Retete
de RADA ADRIANA
Supa de perisoare cu conopida

Supa de perisoare cu conopida

Mod de preparare: Intr-o oala de 5 litri se caleste ceapa si morcovii taiati cubulete cu putina

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Ficatei cu piure de brocoli

Ficatei cu piure de brocoli

Intr-o oala mai mare se pune in apa cu sare brocolli la fiert pentru 10-12 minute.Dupa ce se fierbe

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri pentru copii
Savarine

Savarine

Intr-un castron amestecam ouale cu zaharul,uleiul, praful de sare, le mixam iar in laptele caldut

9 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Rulada cu bureti (opintici) Rulada cu bureti (opintici)

Intr-un vas se pun untura, smantana, praful de copt, oul, sarea, faina de grau si se framanta aluatul pana se dezlipeste de pe maini.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Friptura de miel cu cartofi noi, ciuperci si sos de menta