Ingrediente
Aluat:, 1 kg faina,, 500 ml lapte caldut,, 5 galbenusuri,, putina sare,, 300 gr zahar,, 50 gr drojdie proaspata,, 200 gr unt,, 100 ml ulei,, coaja de la o lamaie,, , Umplutura:, 500 gr nuca macinata,, 5 albusuri,, 6 linguri zahar,, 150 gr stafide,, 2 linguri cacao,, 300 gr rahat cubulete, 500 gr ciocolata (la galeata)
Dificultate: Ridicata | Timp: 2h
0 voturi
Mod de preparare
Se lasa la dospit pana isi tripleaza volumul. Intre timp batem albusurile spuma cu zaharul si cacao, apoi adaugam nuca macinata.
Din aceasta cantitate se pot face 3 cozonaci.
Se imparte cantitatea de aluat in 6 bucati. Se intinde fiecare foaie cu mana si se pune din umplutura odata cu nuca si rahatul si stafidele si alta foaie intinsa tot cu mana cu ciolcolata. Se impletesc tot doua cu doua si asfel avem trei cozonaci. Se ung cu galbenus de ou cu putin lapte.
Se lasa in forme sa dospeasca inca 30 minute. Se coc 60 minute la 170 grade C.