Cozonaci cu ciocolata, stafide si rahat

Se incalzeste laptele putin.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Cozonaci cu ciocolata, stafide si rahat

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • -1 kg.faina de grau;
  • -550 ml.lapte dulce;
  • -100 gr.unt grasime 80%;
  • -4 linguri zahar;
  • -coaja de la o lamaie;
  • -coaja de la o portocala;
  • -50 gr.drojdie uscata;
  • -1 sticluta esenta de vanilie;
  • -1 praf de sare;
  • -4 galbenusuri;
  • -4 linguri ulei.
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • -400 gr.stafide aurii;
  • -1 kg.rahat;
  • -200 gr.ciocolata;
  • -1 ou pentru uns cozonacii.

Mod de preparare

Se incalzeste laptele putin.

Se pun intr-un vas circa 100 ml lapte, putin zahar, drojdia si vreo cinci linguri faina de grau. Se omogenizeaza compozitia si se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul.

In restul de lapte se pune zaharul si se topeste, amestecand cu o paleta.

Cand maiaua este gata crescuta, se pune restul de faina,se adauga untul la temperatura camerei,galbenusurile,esenta,coaja de la lamaie,coaja de la portocala,restul de lapte in amestec cu zahar si se framanta aluatul.Cantitatea de lapte este data de faina,daca este mai uscata,se poate pune mai mult lapte,daca este mai umeda se pune doar 500 ml.lapte,la mine cred ca faina a fost mai uscata si a necesitat 550 ml.lapte dulce.Mai spre final se adauga ulei putin cate putin si se continua framantarea pana se dezlipeste aluatul de pe vas.Cand aluatul este bine framantat se pune o folie de ceolofan peste aluat si se da aluatul la frigider pentru circa 6 ore.

Se scoate aluatul de la frigider,se inlatura folia si se imparte aluatul in sase bucati apoximativ egale.

Se intinde pe masa de lucru cate o foaie de aluat si se umple cu stafide,ciocolata si rahat,dupa care se ruleaza si se impletesc in trei,asa vor iesi doi cozonaci care se pun in tavile in care s-a pus hartie de copt.Se lasa pe aragaz sa creasca,dupa care se ung cu ou batut,se presoara cu zahar si se dau la cuptorul incalzit deja,la foc potrivit circa 60 minute sau pana sunt gata rumeniti.Cand sunt gata se scot din cuptor si se lasa in tavi pana la racirea completa.

Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise