autor:

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Retete de Craciun

Mini cozonaci cu nuca

Autor: dantes (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 ianuarie 2021

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dantes (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 ianuarie 2021

Ingrediente
Pentru aluat, 900 g faina, 300 g margarina, 3 oua, 50 g drojdie, 8 linguri zahar, 1 cana lapte, Pentru umplutura, 500 g nuca macinata, 100 ml lapte, 5 linguri de zahar, 5 albusuri de ou, 3 plicuri zahar vaniliat

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat, se freaca margarina cu faina, se adauga ouale, zaharul si drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar; se amesteca bine si se lasa la crescut circa 30 minute.



Intre timp, pregatim umplutura.



Cele 5 albusuri le batem bine, adaugam zaharul, apoi nuca macinata pe care o adaugam treptat, amestecand usor.



Dupa ce a crescut aluatul, il framantam pana se omogenizeaza, il impartim in 8 bile pe care le intindem in 8 foi. Pe fiecare foaie, adaugam compozitia cu nuca, se ruleaza si se ung cu galbenus de ou.



Se dau la cuptor pentru circa 40 minute, se verifica cu scobitoarea daca este copt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini cozonaci cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Intr-un castron cernem faina cu cacaua, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Craciun
Piftie de porc

Piftie de porc

Pentru Revelion, am pregatit piftie de porc. Urechea de porc se parleste si se spala bine. Se

2 voturi    2 comentarii
5h
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Reteta , 28 ianuarie 2021

    Sunt foarte gustosi. Ar fi mers adaugate si putine stafide. Ii fac interiorul mai dulce.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 900 g faina
  • 300 g margarina
  • 3 oua
  • 50 g drojdie
  • 8 linguri zahar
  • 1 cana lapte
  • Pentru umplutura
  • 500 g nuca macinata
  • 100 ml lapte
  • 5 linguri de zahar
  • 5 albusuri de ou
  • 3 plicuri zahar vaniliat

Raporteaza reteta

Retete
de dantes
Pulpa de miel umpluta

Pulpa de miel umpluta

Se pune la fiert mai intai carnea de porc apoi maruntaiele de miel, cand sunt aproape fierte se scot

25 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Spuma de zmeura

Spuma de zmeura

Se pun toate ingredientele in bol si se mixeaza bine pana cand rezulta o spuma tare.se pune in pahare

7 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii in coaja,se curata si se dau pe razatoarea mica.Se amesteca cu faina si un varf

6 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Reteta

Sunt foarte gustosi. Ar fi mers adaugate si putine stafide. Ii fac interiorul mai dulce.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Aluat fraged cu untura si cidru Aluat fraged cu untura si cidru

Acest tip de aluat se pretează la cornulețe fragede, rulouri cu cremă și orice bunătăți mai doriți să preparați. Aluatul

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu aluat oparit Cozonac cu aluat oparit

Pentru inceput punem 100 g de faina intr-un lighean si turnam 200 ml de lapte fierbinte, amestecam si lasam sa se racoreasca putin. Dupa

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tochitura de porc cu sos de vin