Cozonac

Se oparesc 2 pumni de faina cu o cana de lapte, se bat ouale cu mixerul impreuna cu zaharul.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Cozonac

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 1 cubulet drojdie proaspata 50 g
  • 500 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 300 gr zahar
  • 3 oua
  • o lingurita sare
  • esente (rom, portocala, vanilie)
  • stafide, rahat, cacao

Mod de preparare

Se oparesc 2 pumni de faina cu o cana de lapte, se bat ouale cu mixerul impreuna cu zaharul si esentele. Din ouale batute cu zahar se ia o lingura rasa de continut si se pune peste drojdie impreuna cu o lingura de lapte si se freaca sa se topeasca, apoi se pune un pic de faina si se amesteca, apoi se lasa la crescut. Cand maiaua si- a dublat volumul, putem incepe sa trecem la framantat

Se amesteca laptele oparit cu oul batut, maiaua si se adauga restul de lapte ramas.

Se trece la framantat, din cand in cand ne inmuiem mainile in ulei si framantam pana terminam tot uleiul. Framantam aluatul cu pumnii, cu palmele, aruncam de colo colo jumatate de ora. Apoi lasam la dospit in bucataria incalzita vreme de 40 de minute. Impartim aluatul in 2 bucati ,intindem cu mana pe masa unsa cu ulei si il umplem cu ce dorim cu rahat, nuca, cacao si stafide.

Daca facem cozonac impletit, impartim o bucata in 2 si facem 2 suluri si le impletim, apoi punem cozonacul in tava (tapetata cu hartie de copt. Ungem cu ou mai lasam sa creasca sa cresca pana cand isi dubleaza volumul cozonaceii nostrii si dam la cuptor pentru 45-50 de minute.

Pofta buna !

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Castraveti murati la soare

Castraveti murati la soare

Reteta de castraveti murati la soare. Castraveti murati de vara, reteta simpla si delicioasa.

Castraveti murati la soare
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine