autor:

Craciun_Rita

» » , , , Retete de Pasti, Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Retete de Craciun

Cozonac

Autor: Craciun_Rita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 aprilie 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Craciun_Rita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 aprilie 2020

Ingrediente
1 kg faina, , 1 cubulet drojdie proaspata 50 g, , 500 ml lapte, , 100 ml ulei, , 300 gr zahar, , 3 oua, , o lingurita sare, , esente (rom, portocala, vanilie), , stafide, rahat, cacao

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se oparesc 2 pumni de faina cu o cana de lapte, se bat ouale cu mixerul impreuna cu zaharul si esentele. Din ouale batute cu zahar se ia o lingura rasa de continut si se pune peste drojdie impreuna cu o lingura de lapte si se freaca sa se topeasca, apoi se pune un pic de faina si se amesteca, apoi se lasa la crescut. Cand maiaua si- a dublat volumul, putem incepe sa trecem la framantat



Se amesteca laptele oparit cu oul batut, maiaua si se adauga restul de lapte ramas.



Se trece la framantat, din cand in cand ne inmuiem mainile in ulei si framantam pana terminam tot uleiul. Framantam aluatul cu pumnii, cu palmele, aruncam de colo colo jumatate de ora. Apoi lasam la dospit in bucataria incalzita vreme de 40 de minute. Impartim aluatul in 2 bucati ,intindem cu mana pe masa unsa cu ulei si il umplem cu ce dorim cu rahat, nuca, cacao si stafide.



Daca facem cozonac impletit, impartim o bucata in 2 si facem 2 suluri si le impletim, apoi punem cozonacul in tava (tapetata cu hartie de copt. Ungem cu ou mai lasam sa creasca sa cresca pana cand isi dubleaza volumul cozonaceii nostrii si dam la cuptor pentru 45-50 de minute.



Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Cozonac cu cacao, ciocolata, portocala si rahat

Cozonac cu cacao, ciocolata, portocala si rahat

Mai intai, pregatim maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta

5 voturi    1 comentariu
2h 35 min
Retete de Craciun
Cozonac in straturi

Cozonac in straturi

Intr-un castron se pune faina cernuta;intr-un bol se pune 4linguri de faina,se opareste cu putin

4 voturi    0 comentarii
4h
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 1 cubulet drojdie proaspata 50 g
  • 500 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 300 gr zahar
  • 3 oua
  • o lingurita sare
  • esente (rom
  • portocala
  • vanilie)
  • stafide
  • rahat
  • cacao

Raporteaza reteta

Retete
de Craciun_Rita
Snitele din piept de pui

Snitele din piept de pui

Se spala pieptul de pui si se feliaza dupa care se bate cu ciocanul de snitele. Intr-un vas se bat

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Piept de pui cu garnitura de cartofi

Piept de pui cu garnitura de cartofi

Se face un mix de condimente din zeama de la lamaie, sare, piper si condimentele ptr. carne de pasare

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Briose aperitiv cu ardei gras si branză de oi

Briose aperitiv cu ardei gras si branză de oi

Se curata si se taie fideluta ardeiul gras , brânză se rade pe răzătoare. Ouale se

4 voturi    1 comentariu
35 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Rulada cu bureti (opintici) Rulada cu bureti (opintici)

Intr-un vas se pun untura, smantana, praful de copt, oul, sarea, faina de grau si se framanta aluatul pana se dezlipeste de pe maini.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Mini drob in foietaj