autor:

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Prajitura cu ciocolata

Autor: Oprea Delia    
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2021

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oprea Delia    
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 19 ianuarie 2021

Ingrediente
Blat:, 300 g faina, 150 g zahar pudra, 50 g cacao, 1 praf de copt, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, 400 g iaurt, 3 oua, 100 ml uleie, senta de rom, Pentru crema:, 300 g ciocolata amaruie, 300 ml smantana pentru frisca/frisca lichida, 200 g mascarpone, 2 linguri zahar pudra, esenta de rom

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron cernem faina cu cacaua, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare si le amestecam. Dupa ce le-am amestecat bine facem o adancitura in mijloc si turnam uleiul, iaurtul si cele 3 oua. Incepem sa mixam la viteza mica a mixerului, pana ingredientele se amesteca, apoi marim viteza mixerului si mixam pana obtinem o compozitie omogena si lucioasa.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem blatul in cuptorul incins, la foc mediu, pentru cca 40-50 de minute, in functie de cuptor. Cand este gata il scoatem pe un gratar si-l lasam la racit, apoi il taiem in 3 parti.

Crema de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele o topim intr-o craticioara, la foc mic, impreuna cu smantana pentru frisca. Cand compozitia ajunge la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Lasam sa se racoreasca, apoi dam la congelator pentru cca 1 ora. Sau la frigider daca preparati crema de pe o zi pe alta.

Mixam mascarpone cu zaharul pudra si esenta de rom, apoi amestecam cu crema de ciocolata. Mixam pana obtinem o compozitie omogena si pufoasa.

In cazul in care o sa mai considerati ca este necesar, mai puteti adauga zahar.

Impartim crema in trei parti si o repartizam intre cele 3 blaturi. Dam prajitura la frigider pentru cca o ora, apoi o portionam dupa dorinta.

In momentul servirii prajitura se poate pudra cu putina cacao sau se poate topi ciocolată pe deasupra (așa cum am procedat eu) plus câteva bomboanele pentru ornat.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Prajitura cu zmeura si crema de ciocolata cu menta

Prajitura cu zmeura si crema de ciocolata cu menta

Incepem cu pregatirea cremei: Intr-un vas cu fundul mai gros, punem frisca lichida si ciocolata

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Prajitura cu mac prajit, portocale si sos de ciocolata

Prajitura cu mac prajit, portocale si sos de ciocolata

Mixam 200 g de unt cu 200 g de zahar intr-un vas incapator, 5 minute. Adaugam ouale, amestecam bine,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete de Craciun

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 300 g faina
  • 150 g zahar pudra
  • 50 g cacao
  • 1 praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 400 g iaurt
  • 3 oua
  • 100 ml uleie
  • senta de rom
  • Pentru crema:
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 300 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • 200 g mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de Oprea Delia
Oua umplute

Oua umplute

Se fierb ouale cu sare intr-un vas aprox 20 -25 de minute, astfel incat sa fie fierte tari. Se racesc.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Retete de Craciun
Retete

din Retete de Craciun

Aluat fraged cu untura si cidru Aluat fraged cu untura si cidru

Acest tip de aluat se pretează la cornulețe fragede, rulouri cu cremă și orice bunătăți mai doriți să preparați. Aluatul

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu aluat oparit Cozonac cu aluat oparit

Pentru inceput punem 100 g de faina intr-un lighean si turnam 200 ml de lapte fierbinte, amestecam si lasam sa se racoreasca putin. Dupa

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova