Prajitura cu ciocolata

Intr-un castron cernem faina cu cacaua, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare si le amestecam.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 300 g faina
  • 150 g zahar pudra
  • 50 g cacao
  • 1 praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 400 g iaurt
  • 3 oua
  • 100 ml uleie
  • senta de rom
  • Pentru crema:
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 300 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • 200 g mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • esenta de rom

Mod de preparare

Intr-un castron cernem faina cu cacaua, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare si le amestecam. Dupa ce le-am amestecat bine facem o adancitura in mijloc si turnam uleiul, iaurtul si cele 3 oua. Incepem sa mixam la viteza mica a mixerului, pana ingredientele se amesteca, apoi marim viteza mixerului si mixam pana obtinem o compozitie omogena si lucioasa.

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem blatul in cuptorul incins, la foc mediu, pentru cca 40-50 de minute, in functie de cuptor. Cand este gata il scoatem pe un gratar si-l lasam la racit, apoi il taiem in 3 parti.

Crema de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele o topim intr-o craticioara, la foc mic, impreuna cu smantana pentru frisca. Cand compozitia ajunge la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Lasam sa se racoreasca, apoi dam la congelator pentru cca 1 ora. Sau la frigider daca preparati crema de pe o zi pe alta.

Mixam mascarpone cu zaharul pudra si esenta de rom, apoi amestecam cu crema de ciocolata. Mixam pana obtinem o compozitie omogena si pufoasa.

In cazul in care o sa mai considerati ca este necesar, mai puteti adauga zahar.

Impartim crema in trei parti si o repartizam intre cele 3 blaturi. Dam prajitura la frigider pentru cca o ora, apoi o portionam dupa dorinta.

In momentul servirii prajitura se poate pudra cu putina cacao sau se poate topi ciocolată pe deasupra (așa cum am procedat eu) plus câteva bomboanele pentru ornat.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Descopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Incearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise