Sarmale traditionale in foi de varza murata – o reteta autentica, simpla si savuroasa! Afla cum sa pregatesti cele mai gustoase sarmale cu carne tocata, orez si condimente, gatite lent pentru o aroma desavarsita.
Intodeauna mi-au placut sarmalele, mai ales cele in foi de varza murata. Reteta mea este una simpla, foarte gustoasa si usor de preparat.
Intr-un bol punem carnea, ceapa tocata marunt, orezul si celelalte ingrediente mentionate mai sus. Amestecam foarte bine sa se omogenizeze compozitia si o lasam la odihnit pana cand preparam varza.
*De obicei se pune 10% orez la 1 kg de carne. Noua ne place cu ceva mai mult orez, asa ca eu pun 15%, adica 150 g orez la 1 kg de carne tocata.
*Gustati varza murata sa nu fie prea sarata sau prea acra. In acest caz, desfaceti frunzele una cate una si puneti-le intr-un bol cu apa cateva ore.
Taiem frunzele, in functie de marime in doua sau trei bucati. Pe fundul vasului in care vom fierbe sarmalele puneti cateva linguri de ulei sau de untura si crengutele de marar si cimbru uscat.
Infasuram sarmalele si le asezam frumos in vas. Deasupra fiecarui rand punem suc de rosii si cate o frunza de dafin. Continuam asa pana am terminat carnea.
*Daca doriti, printre randuri puneti cateva feliute de afumatura. Eu toc si un pic de varza si o pun deasupra.
Turnam apa cat sa acoperim sarmalele putin.
Fierbem sarmalele in cuptor, la 170 de grade C pana cand lichidul scade iar sarmalele sunt bine gatite si frumos rumenite.
Incearca si reteta de sarmale cu afumatura, salata de varza murata sau varza a la Cluj. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii