Sarmale in foi de varza murata cu afumatura – reteta traditionala si delicioasa

Incearcareteta traditionala de sarmale in foi de varza murata cu afumatura! Savuroase, aromate si gatite lent, exact ca la bunica. Perfecte pentru mesele in familie!

Timp pregatire
290 minute
Complexitate
redusa
Sarmale in foi de varza murata cu afumatura – reteta traditionala si delicioasa

Ingrediente

  • 1,300 kg carne tocata de porc
  • 600 g coasta afumata
  • 2 verze murate
  • 350 ml suc de rosii
  • 3 cepe
  • 150 g orez
  • o frunza de dafin
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Cu afumatura si gatite la foc mic in cuptor, ies cele mai bune sarmale.

Am spalat varza si am lasat-o in apa rece vreo 4 ore pentru ca era cam sarata.

Am curatat ceapa, am spalat-o si am tocat-o marunt. Am incins uleiul intr-o tigaie si am calit ceapa impreuna cu orezul spalat. Cand s-au racit le-am adaugat peste carnea tocata. Am condimentat cu cimbru, sare si piper si am adaugat doua linguri de suc de rosii. Am amestecat si am dat deoparte pana am pregatit frunzele de varza.

Varza am desfacut-o in foi potrivit de mari carora le-am taiat cotoarele si nervurile mai groase.

Am format sarmalele punand in centrul fiecarei foi de varza cam o lingura de carne, am rulat iar capetele le-am introdus inauntru.

Pe fundul unui tuci am pus varza tocata marunt, jumatate din afumatura, o frunza de dafin, cimbru si piper. Am asezat sarmalele in straturi presarand printre ele cimbru si piper. Deasupra am pus restul de afumatura si frunze de varza. Am turnat apa cat sa le acopere si am bagat tuciul direct in cuptorul preincalzit la foc mic pentru aproximativ 4 ore. Am mai adaugat apa fierbinte cand a scazut. Cu jumatate de ora inainte sa opresc focul, am indepartat frunzele de varza de deasupra si am adaugat sucul de rosii. Le voi servi cu mamaliguta calda si ardei iute.

Incearca si reteta de varza murata cu coaste afumate, salata de varza murata sau varza a la Cluj. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise