Inghetata de soc cu trandafiri

Intr-o cratita se pune laptele dulce, 4 linguri de zahar, smantana si se pun la bain marie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Inghetata de soc cu trandafiri

Ingrediente

  • -8 linguri de zahar;
  • -8 galbenusuri;
  • -1 litru lapte dulce,fiert si racit;
  • -300 ml.sirop de soc;
  • -1 kg.smantana,grasime 30%;
  • -300 gr.dulceata de trandafiri.

Mod de preparare

Intr-o cratita se pune laptele dulce, 4 linguri de zahar, smantana si se pun la bain marie. Se amesteca usor pana la incorporare.

Intr-un bol se pun galbenusurile, 4 linguri de zahar si se mixeaza pana se obtine o spuma densa, dupa care se toarna in cratita cu lapte de la bain marie. Se amesteca usor cu o paleta pana ajunge crema la temperatura de circa 80%,daca nu aveti un termometru este bine sa nu se ajunga la fierbere deoarece se poate taia crema.Se opreste focul,se adauga sucul de soc si putina dulceata de trandafiri.Se poate doar cu suc de soc.Eu am adaugat si dulceata de trandafiri sa fie foarte aromata.Se omogenizeaza bine si se da la congelator pret de 6-7 ore dupa care se poate servi. La mine nu a facut ace de gheata deoarece toate ingredientele sunt naturale si de buna calitate.

Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi