Pui cu cartofi la cuptor

Pui cu cartofi la cuptor, reteta simpla si usor de preparat.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Pui cu cartofi la cuptor

Ingrediente

  • 1 kg carne de pui ( pulpe si aripioare)
  • 5-6 linguri de ulei
  • 1 morcov
  • 5-6 cartofi
  • 5-6 linguri de bulion de rosii
  • sare si piper
  • cimbru
  • boia de ardei dulce
  • 1 capatana de usturoi
  • patrunjel

Mod de preparare

Reteta de pui cu cartofi la cuptor este foarte simpla si delicioasa. Nu mai spun ca se prepara extrem de simplu si este perfecta alaturi de o salata sau muraturi.

Punem la fiert carnea de pui cu apa cat sa o acopere si spumam ori de cate ori este nevoie. Fierbem pana cand puiul este gatit la jumatate. Eu am avut un pui de tara si am fiert cam 25 de minute. Apoi scoatem carnea si o transferam in tava care va intra la cuptor. Curatam cartofii si ii taiem felii mai grosute iar morcovul rondele sau cum doriti. Usturoiul il curatam si il taiem feliute. Cartofii si morcovul rondele le asezam in tava pe langa carne iar usturoiul il distribum deasupra.

Presaram sare, piper, boiaua de ardei dulce si cimbru usact sau proaspat. Punem deasupra uleiul si supa in care a fiert carnea, cat sa acopere putin cartofii.

Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade C si gatim pana cand se rumeneste frumos deasupra iar carnea si cartofii sunt gatite.

Presaram patrunjel deasupra cand scoatem tava din cuptor. Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Sirop de capsuni

Sirop de capsuni

Sirop de capsuni
Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul, metoda simpla si usoara.

Cum se congeleaza spanacul