Reteta simpla de pui întreg la cuptor - invata cum sa prepari un pui suculent si aromat cu usturoi, lamaie si ierburi aromate. Perfect pentru o masa delicioasa si usor de facut.
Pregatirea puiului:
Preincalzeste cuptorul la 200°C.
Spala bine puiul si tamponeaza-l cu prosoape de hartie pentru a-l usca.
Taie lamaia in doua si freaca puiul cu jumatatile de lamaie atat in interior, cat si in exterior. Apoi, introdu jumatatile de lamaie in interiorul puiului.
Aromatizarea puiului:
Curata usturoiul, spala si usuca ierburile aromate. Baga-le si pe ele in cavitatea puiului.
Intr-un bol mic, amesteca untul moale cu sare si piper.
Desprinde usor pielea puiului, fara a o rupe si introdu amestecul de unt sub piele, intinzandu-l uniform.
Pregatirea pentru copt:
Unge puiul pe exterior cu ulei de masline si asezoneaza-l generos cu sare si piper.
Leaga picioarele puiului cu ata alimentara pentru a pastra forma in timpul coacerii.
Asaza puiul intr-o tava de copt (sau tigaie de fonta), cu pieptul în sus. Dacă doresti, poti adauga legume (morcovi, cartofi, ceapa) in jurul puiului pentru a gati totul impreuna.
Coacerea puiului:
Coace puiul in cuptorul preincalzit la 200°C timp de aproximativ 1 ora si 30 de minute sau pana cand pielea este aurie si crocanta, iar sucurile care se scurg din pui sunt clare, atunci cand este intepat cu o furculita.
Pentru a te asigura ca puiul este gatit complet, poti verifica temperatura interna cu un termometru de carne; aceasta ar trebui sa fie de cel putin 75°C in cea mai groasa parte a pieptului.
Servirea:
Scoate puiul din cuptor si lasa-l sa se odihneasca 10-15 minute inainte de a-l taia, pentru a permite sucurilor sa se redistribuie.
Serveste puiul intreg la cuptor alături de legumele coapte (daca ai ales sa le pui), un orez cremos cu parmezan, carofi wedges sau o salata de cartofi noi cu iaurt. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii