Gateste rapid ficatei de pui cu ceapa si ciuperci, fragezi si aromati! Reteta simpla, perfecta pentru un pranz gustos sau o cina delicioasa.
Curata ficateii bine de pielite si eventuale vene. Spala-i rapid sub jet de apa rece si lasa-i la scurs.
Taie ceapa pestisori (fideluta) si ciupercile felii subtiri.
Intr-o tigaie mare, incinge uleiul (sau unt+ulei) la foc mediu.
Adauga ceapa si cateii de usturoi zdrobiti (daca vrei) si caleste-i 2-3 minute pana ceapa devine usor sticloasa.
Pune ciupercile peste ceapa si gateste inca 5-6 minute, pana isi lasa apa si se inmoaie frumos.
Adauga ficateii in tigaie, amesteca usor sa nu-i rupi, si lasa-i sa se rumeneasca usor pe toate partile (cam 2-3 minute pe fiecare parte).
Toarna vinul alb (sau apa) si cimbru.
Acopera tigaia cu un capac si lasa la foc mic spre mediu inca 7-10 minute, pana cand ficateii sunt patrunsi (insa inca fragezi, nu uscati).
Ia capacul, sareaza, pipereaza dupa gust si mai lasa pe foc 1-2 minute sa scada sosul, daca vrei sa fie mai legat.
Presara patrunjel verde tocat deasupra inainte de servire.
Sfat:
*Nu gati prea mult ficateii, altfel devin tari.
*Poti adauga si un strop de smantana la final daca vrei un sos mai cremos.
Sunt deliciosi alaturi de piure de cartofi, orez cremos cu parmezan sau mamaliguta. Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii