Gateste rapid ficatei de pui cu ceapa si ciuperci, fragezi si aromati! Reteta simpla, perfecta pentru un pranz gustos sau o cina delicioasa.
Curata ficateii bine de pielite si eventuale vene. Spala-i rapid sub jet de apa rece si lasa-i la scurs.
Taie ceapa pestisori (fideluta) si ciupercile felii subtiri.
Intr-o tigaie mare, incinge uleiul (sau unt+ulei) la foc mediu.
Adauga ceapa si cateii de usturoi zdrobiti (daca vrei) si caleste-i 2-3 minute pana ceapa devine usor sticloasa.
Pune ciupercile peste ceapa si gateste inca 5-6 minute, pana isi lasa apa si se inmoaie frumos.
Adauga ficateii in tigaie, amesteca usor sa nu-i rupi, si lasa-i sa se rumeneasca usor pe toate partile (cam 2-3 minute pe fiecare parte).
Toarna vinul alb (sau apa) si cimbru.
Acopera tigaia cu un capac si lasa la foc mic spre mediu inca 7-10 minute, pana cand ficateii sunt patrunsi (insa inca fragezi, nu uscati).
Ia capacul, sareaza, pipereaza dupa gust si mai lasa pe foc 1-2 minute sa scada sosul, daca vrei sa fie mai legat.
Presara patrunjel verde tocat deasupra inainte de servire.
Sfat:
*Nu gati prea mult ficateii, altfel devin tari.
*Poti adauga si un strop de smantana la final daca vrei un sos mai cremos.
Sunt deliciosi alaturi de piure de cartofi, orez cremos cu parmezan sau mamaliguta. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii