Incearca o reteta simpla si usoara de musaca de cartofi cu carne tocata, un preparat clasic si reconfortant, perfect pentru mesele in familie sau pentru a impresiona oaspetii. Aceasta reteta iti va ghida pasii pentru a obtine o musaca gustoasa, fara prea mult efort. Savureaza fiecare strat aromat de cartofi si carne, cu o textura cremoasa si gust bogat, intr-o reteta pe care vei adora sa o repeti mereu!
Reteta de musaca de cartofi cu carne tocata este ata de versatila si gustoasa, incat n-ai cum sa n-o indragesti. O fac si cu vinete ori dovlecei si carne tocata de porc, vita, miel sau pasare.
Aceasta reteta de musaca o pregatesc cu cartofi cruzi si iese absolut delicioasa. Dar, daca nu va surade ideea puteti fierbe cartofii sau ii puteti face piure.
Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem felii cat putem de subtiri (eu am folosit o mandolina).
Ceapa si usturoiul le tocam si le calim in ulei 2-3 minute, adaugam carnea si gatim pana cand scade tot sucul lasat si incepe sa se rumeneasca. Adaugam pasta de rosii, boiaua, sare, piper si cimbru. Amestecam bine si mai lasam pe foc doar 3-4 minute. Apoi adaugam patrunjelul tocat.
Ungem cu ulei o tava termorezistenta ( de 22x30 cm) si incepem sa asezam straturile.
Primul strat e de cartofi peste care mai punem un praf de sare, apoi carne, un alt strat de cartofi, carne si iar cartofi. O sa avem 3 straturi de cartofi si doua de carne.
Am pus deasupra 200 ml de apa sau supa , am acoperit vasul cu un capac si am bagat la cuptor vreo ora si 15 minute la 170 de grade C, cuptor preincalzit.
In ultima jumatate de ora am luat capacul si am lasat sa se rumeneasca frumos. Apoi am pus deasupra ouale batute amestecate cu smantana si putina sare. Am mai lasat inca vreomusaca 15 minute, pana a prins o crusta aurie.
Eu zic sa incercati aceasta reteta de musaca de cartofi cu carne tocata, este absolut delicioasa alaturi sa diverse salata sau muraturi.
Iar daca iti place acest gen de preparate, poti incerca si musaca cu vinete coapte si piept de pui , musaca greceasca de vinete si cartofi sau musaca de conopida cu carne de porc. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii