Musaca greceasca cu vinete si cartofi

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
medie
Musaca greceasca cu vinete si cartofi

Ingrediente

  • 6-8 cartofi
  • 4 vinete
  • 10 ml ulei de masline
  • 500 gr carne tocata
  • 400 ml suc rosii
  • 3 linguri pasta de toamte
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 ceapa
  • 300 ml ulei de floarea soarelui
  • Pentru sos:
  • 100 gr faina(8 linguri)
  • 2 linguri unt/margarina
  • 1000 ml lapte
  • 2 oua
  • Sare, piper si oregano dupa gust
  • 300 gr kefalotiri ras

Mod de preparare

Este o reteta care necesita rabdare dar efortul merita.

Se curăţă, se spala cartofii şi se taie rondele. Vinetele se curata si se taie rondele.Punem vinetele in apa cu sare si le lasam 30 minute. Le spalam. Se prăjesc pe rând în ulei de măsline cartofii şi vinetele. Se scot şi se lasă să se scurgă in strecuratoare (eu le am lasat toata noaptea).

Curatam ceapa si calum in putin ulei. Adaugam carnea tocata si lasam 15 minute.Adaugam sucul de rosii, pasta tomate, chimen sare, piper si oregano si lasam sa fiarba 25 de minute.

Se incalzeste cuptorul la 180 grade

Sosul Bechamel:

Punem laptele la fiert sa dea in clocot

Adaugam faina si amestecam bine. Luam de pe foc adaugam unt , oua sare piper si amestecam bine.

Intr-o forma unsa se asaza un strat de cartofi, un strat de vinete , carnea tocata, kefalotiri, cartofi si vinete.

Se toarna sos Bechamel, se presara kefalotiri si se decoreaza se coace 30 de minute, pana se rumeneste. Se serveste rece sau calda, dar niciodata fierbinte, cu o lingura de iaurt proaspat cu putin menta.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure