autor:

strumfii bucatari

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Musaca greceasca cu vinete si cartofi

Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 02 iunie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 02 iunie 2016

Ingrediente
6-8 cartofi, 4 vinete, 10 ml ulei de masline, 500 gr carne tocata, 400 ml suc rosii, 3 linguri pasta de toamte, 1 lingurita chimen macinat, 1 ceapa, 300 ml ulei de floarea soarelui, Pentru sos:, 100 gr faina(8 linguri), 2 linguri unt/margarina, 1000 ml lapte, 2 oua, Sare, piper si oregano dupa gust, 300 gr kefalotiri ras 

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

2 voturi

Mod de preparare

Este o reteta care necesita rabdare dar efortul merita.

Se curăţă, se spala cartofii şi se taie rondele. Vinetele se curata si se taie rondele.Punem vinetele in apa cu sare si le lasam 30 minute. Le spalam. Se prăjesc pe rând în ulei de măsline cartofii şi vinetele. Se scot şi se lasă să se scurgă in strecuratoare (eu le am lasat toata noaptea).

Curatam ceapa si calum in putin ulei. Adaugam carnea tocata si lasam 15 minute.Adaugam sucul de rosii, pasta tomate, chimen sare, piper si oregano si lasam sa fiarba 25 de minute.

Se incalzeste cuptorul la 180 grade

Sosul Bechamel:

Punem laptele la fiert sa dea in clocot

Adaugam faina si amestecam bine. Luam de pe foc adaugam unt , oua sare piper si amestecam bine.

Intr-o forma unsa se asaza un strat de cartofi, un strat de vinete , carnea tocata, kefalotiri, cartofi si vinete.

Se toarna sos Bechamel, se presara kefalotiri si se decoreaza se coace 30 de minute, pana se rumeneste. Se serveste rece sau calda, dar niciodata fierbinte, cu o lingura de iaurt proaspat cu putin menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca greceasca cu vinete si cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca de cartofi

Musaca de cartofi

Se curata cartofii si se pun la fiert intr-o cratita. Cand s-au fiert se scurge 70 % din apa si

5 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gulii umplute

Gulii umplute

Se spala guliile, se curata bine, apoi li se taie un capacel la partea superioara si li se indeparteaza

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

2 voturi

Ingrediente

  • 6-8 cartofi
  • 4 vinete
  • 10 ml ulei de masline
  • 500 gr carne tocata
  • 400 ml suc rosii
  • 3 linguri pasta de toamte
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 ceapa
  • 300 ml ulei de floarea soarelui
  • Pentru sos:
  • 100 gr faina(8 linguri)
  • 2 linguri unt/margarina
  • 1000 ml lapte
  • 2 oua
  • Sare
  • piper si oregano dupa gust
  • 300 gr kefalotiri ras 

Raporteaza reteta

Retete
de strumfii bucatari
capsuni cu crema de branza

capsuni cu crema de branza

Spalam capsunii si cu un aparat special facem capacele. Amestecam capacelede la capsuni cu vanilie.

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
gogosele

gogosele

Punem in bolul de la mixer oul cu zahar si amestecam 4-5 minute. Adaugam laptele, cacao ( daca folositi)

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu migdale si portocale

Cornulete cu migdale si portocale

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat tare care nu se lipeste de mana, apoi se

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu dovlecel si branza Tarta cu dovlecel si branza

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma deosebita. Se poate gati, fie la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Ardei umpluti cu legume