Este o reteta care necesita rabdare dar efortul merita.
Se curăţă, se spala cartofii şi se taie rondele. Vinetele se curata si se taie rondele.Punem vinetele in apa cu sare si le lasam 30 minute. Le spalam. Se prăjesc pe rând în ulei de măsline cartofii şi vinetele. Se scot şi se lasă să se scurgă in strecuratoare (eu le am lasat toata noaptea).
Curatam ceapa si calum in putin ulei. Adaugam carnea tocata si lasam 15 minute.Adaugam sucul de rosii, pasta tomate, chimen sare, piper si oregano si lasam sa fiarba 25 de minute.
Se incalzeste cuptorul la 180 grade
Sosul Bechamel:
Punem laptele la fiert sa dea in clocot
Adaugam faina si amestecam bine. Luam de pe foc adaugam unt , oua sare piper si amestecam bine.
Intr-o forma unsa se asaza un strat de cartofi, un strat de vinete , carnea tocata, kefalotiri, cartofi si vinete.
Se toarna sos Bechamel, se presara kefalotiri si se decoreaza se coace 30 de minute, pana se rumeneste. Se serveste rece sau calda, dar niciodata fierbinte, cu o lingura de iaurt proaspat cu putin menta.
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii