Tocanita de cartofi cu afumatura

Reteta de tocanita de cartofi cu afumatura. Tocanita de cartofi cu afumatura reteta simpla. Mancare de cartofi cu afumatura. Reteta de tocanita de cartofi.

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
redusa
Tocanita de cartofi cu afumatura

Ingrediente

  • 1,2 kg de cartofi cu coaja alba
  • 200 g gusa afumata
  • 1 ceapa mare
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 ardei gras
  • 1 lingura rasa de boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • o frunza de dafin
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare

Reteta de tocanita de cartofi cu afumatura am invatat s-o fac de la bunica. Este una dintre acele mancaruri simple, satioase si deosebit de gustoase.

Intr-o cratita am pus gusa afumata taiata bucatele si am prajit-o la fic mic, pana cand si-a lasat grasimea si s-a rumenit usor. Am scos-o cu o spumiera pe o farfurie si, in grasimea ramasa am calit ceapa, usturoiul si ardeiul gras, toate tocate.

Cand s-au inmuiat, am adaugat boiaua de ardei dulce, gusa afumata, cartofii, sare, piper, un pic de cimbru uscat si frunza de dafin. Am pus apa calda cat sa acopere cartofii si am fiert pana cand acestia s-au inmuiat.

Am pus si bulionul de rosii, am mai dat doua-trei clocote, am stins focul si am presarat patrunjelul tocat.

Intre timp am facut si-o salata de rosii din gradina si am mancat cu mare pofta.

Incercati si voi reteta de tocanita de cartofi cu afumatura, este minunata. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise