Incearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si rozmarin parfumat. Ideala pentru un pranz rapid sau o cina gustoasa.
Condimenteaza bucatile de ceafa de porc cu sare, piper si rozmarin (poti freca bine carnea cu putin ulei si rozmarin).
Lasa-le 10-15 minute la temperatura camerei (sau mai mult, daca ai timp).
Incinge o tigaie mare (ideal antiaderenta sau de fonta) cu 2-3 linguri de ulei.
Adauga bucatile de ceafa si prajeste-le 4-5 minute pe fiecare parte, la foc mediu, pana se rumenesc frumos.
Daca folosesti usturoi, pune-l intreg, zdrobit, in tigaie, pentru aroma.
Scoate carnea pe o farfurie si acoper-o lejer cu folie de aluminiu, ca sa se odihneasca putin.
In aceeasi tigaie, adauga ceapa rosie si cateva crengute de rozmarin. Gateste-o 2-3 minute, doar cat sa se inmoaie usor si sa-si pastreze textura (nu o gati prea mult).
Adauga rosiile cherry si gateste-le inca 1-2 minute, doar cat sa se inmoaie usor, dar sa ramana intregi.
(Optional) Poti stinge totul cu putin vin alb, lasand 1-2 minute sa se evapore alcoolul.
Pune carnea inapoi in tigaie, peste legume, si mai lasa totul pe foc mic 2-3 minute ca sa se imbine aromele.
Servire:
Serveste ceafa calda, alaturi de ceapa si rosiile aromate. Merge bine cu o garnitura de cartofi la cuptor, prajiti sau piure, o mamaliguta simpla sau chiar o salata verde. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii