Chiftelute in sos de rosii - reteta simpla si delicioasa

Iti doresti o rețeta simpla si delicioasa pentru chifteluțe in sos de rosii? Ei bine, aceasta rețeta este atat de buna, incat vei dori sa o prepari in fiecare saptamana! Chifteluțele moi si suculente inoata intr-un sos bogat de rosii, aromat si plin de savoare. Este o alegere perfecta pentru o cina rapida si satioasa sau un pranz gustos.

Portii
4
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Chiftelute in sos de rosii - reteta simpla si delicioasa

Ingrediente

  • Chiftelute:
  • 400 g carne tocata de porc
  • 1 ou
  • 1 cartof mare
  • 3 felii de paine
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • Sos de rosii:
  • 3-4 linguri de ulei
  • 250 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • doua foi de dafin

Mod de preparare

Intai preparati chiftelutele.

Intr-un bol puneti carnea tocata, painea inmuiata in apa sau lapte, cartoful dat pe razatoarea fina stors bine si ceapa si usturoiul rase fin si ele. Adaugati oul, sare si piper proaspat rasnit , patrunjelul tocat.

Amestecati foarte bine compozitia cu mana, acoperiti bolul si lasati deoparte 30 de minute.

Apoi formati chiftelute putin mai mici decat o nuca. Daca doriti, le puteti tavali prin faina sau pesmet inainte de a le praji.

Sau, daca preferati varianta mai usoara si mai sanatoasa, asezati-le intr-o tava acoperit cu hartie de copt, stropiti-le cu ulei ci coaceti-le 25-39 de minute la 180 de grade C, cuptor preincalzit.

Acum puteti pregati sosul de rosii. Intr-o tigaie sau o cratita intinsa, incalziti uleiul si caliti foarte putin usturoiul tocat marunt, turnati sucul de rosii, sare, piper, cimbru uscat si doua frunze de dafin.

Fierbeti cateva minute, apoi puneti chiftelutele, acoperiti cu un capac si fierbeti inca vreo 5-7 minute, pana cand sosul mai scade iar chiftelutele sunt moi.

Se pot servi alaturi de piure de telina si cartofi, orez cremos cu parmezan sau paste fierte.

Iar daca vreti sa incercati ceva nou, alegeti ca garnitura orez la aburi, in stil iranian, cu ierburi uscate. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Descopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Incearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise