Piept de pui in crusta crocanta: reteta simpla, gustoasa si usor de preparat. Descopera cum sa gatesti piept de pui suculent in interior, cu o crusta crocanta la exterior, perfect pentru o masa rapida si delicioasa. Afla ingredientele si pasii necesari pentru un rezultat garantat!
Spala si usuca bine pieptul de pui. Taie-le in bucati cat de cat egale.
Intr-un bol, amesteca faina cu sarea, piperul, usturoiul pudra si boiaua de ardei.
Intr-un alt bol, bate ouale.
Intr-un al treilea bol, amesteca pesmetul cu parmezanul ras, daca folosesti.
Trece fiecare bucata de piept de pui prin faina, scuturand excesul.
Scufunda apoi pieptul de pui in ouale batute, asigurandu-te ca este acoperit uniform.
In final, acopera pieptul de pui cu amestecul de pesmet, presand usor pentru a adera bine.
De obicei se prajesc, dar, daca vrei o varianta mai sanatoasa, se pot gati si in cuptor.
Prajire: incalzeste uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu. Prajeste bucatile de pui, pe rand, pe fiecare parte pana devin aurii si crocante. Scoate-le pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
Coacere: preincalzeste cuptorul la 200°C. Asaza bucatiel de piept de pui pe o tava tapetata cu hartie de copt si stropeste-le cu spray de gatit. Coace-le timp de 20-25 de minute sau pană cand au capatat o crusta aurie si crocanta.
Serveste pieptul de pui in crusta crocanta alături de o salata proaspata, cartofi prajiti la cuptor sau legume la gratar. Poti adauga si un sos la alegere, cum ar fi maioneza, sos tzatziki, sos de iaurt cu usturoi sau sos de mustar.
Sugestii:
Pentru un plus de aroma, poti adauga diverse condimente în amestecul de pesmet, cum ar fi cimbru, oregano sau paprika afumata. Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii