Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest sos aromat si sanatos este perfect pentru paste, bruschete, salate sau carne. Afla ingredientele si pasii detaliati pentru un pesto cremos si gustos, ideal pentru orice masa.
Spalarea leurdei: clateste bine leurda sub jet de apa rece, apoi usuc-o cu un prosop de bucatarie sau un servet de hartie.
Pregatirea ingredientelor: curata usturoiul, rade parmezanul su taie-l cubulete si stoarce zeama de lamaie.
Maruntirea nucilor: pune nucile intr-un robot de bucatarie si pulseaza de cateva ori pana se sfarama usor.
Adaugarea leurdei: adauga leurda taiata grosier in robot impreuna cu usturoiul si mixeaza pana obtii o pasta.
Incorporarea parmezanului: adauga parmezanul ras si mixeaza din nou.
Adaugarea uleiului: toarna treptat uleiul de masline in timp ce mixezi, pana cand obtii o consistenta cremoasa.
Asezonare: adauga zeama de lamaie, sare si piper dupa gust, apoi mai mixeaza putin pentru omogenizare.
Cum il poti folosi?
Pe paste, bruschete sau pizza.
Ca sos pentru salate sau legume la gratar.
In sandwich-uri sau alaturi de carne si peste.
De asemenea poti umple diverse aluaturi dospite, cum ar fi aceste rulouri cu pesto de leurda.
Se pastreaza la frigider intr-un borcan inchis ermetic pana la 5-7 zile. Daca vrei sa reziste mai mult, poti turna un strat subtire de ulei de masline deasupra inainte de a-l depozita. Sau il poti pune in caserole mici de plastic si pastra la congelator. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii