Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor de preparat, cu arome bogate si textura perfecta.
Pregatirea chiftelutelor:
Fierbe granulele de soia in apa cu sare timp de 10 minute, apoi scurge-le bine si preseaza-le pentru a elimina excesul de lichid. Marunteste-le bine in blender.
Amesteca soia cu ceapa, usturoiul, cartoful ras, pesmetul, faina, condimentele si patrunjelul. Framanta bine compozitia.
Formeaza chiftelute mici si prajeste-le in ulei incins pana devin aurii. Alternativ, le poti coace la 180°C timp de 20 de minute.
Prepararea sosului:
Caleste ceapa in ulei de masline pana devine aurie, apoi adauga usturoiul.
Toarna rosiile pasate si condimentele, apoi fierbe la foc mic 10-15 minute.
Daca e prea acru, adauga putin zahar.
Asamblare si servire:
Pune chiftelutele in sos si mai lasa-le pe foc 5 minute, pentru a absorbi aromele.
Decoreaza cu frunze proaspete de busuioc si serveste cu piure de cartofi, cartofi duchesse, orez cremos cu parmezan sau paste. Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii