Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor de preparat, cu arome bogate si textura perfecta.
Pregatirea chiftelutelor:
Fierbe granulele de soia in apa cu sare timp de 10 minute, apoi scurge-le bine si preseaza-le pentru a elimina excesul de lichid. Marunteste-le bine in blender.
Amesteca soia cu ceapa, usturoiul, cartoful ras, pesmetul, faina, condimentele si patrunjelul. Framanta bine compozitia.
Formeaza chiftelute mici si prajeste-le in ulei incins pana devin aurii. Alternativ, le poti coace la 180°C timp de 20 de minute.
Prepararea sosului:
Caleste ceapa in ulei de masline pana devine aurie, apoi adauga usturoiul.
Toarna rosiile pasate si condimentele, apoi fierbe la foc mic 10-15 minute.
Daca e prea acru, adauga putin zahar.
Asamblare si servire:
Pune chiftelutele in sos si mai lasa-le pe foc 5 minute, pentru a absorbi aromele.
Decoreaza cu frunze proaspete de busuioc si serveste cu piure de cartofi, cartofi duchesse, orez cremos cu parmezan sau paste. Pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii