Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor de preparat, cu arome bogate si textura perfecta.

Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Pentru chiftelute:
  • 200 g granule de soia
  • 1 ceapa mica, tocata fin
  • 2 catei de usturoi, pisati
  • 1 cartof mic, ras
  • 3 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • o jumatate de lingurita sare
  • o jumatate de lingurita piper
  • 1 legatura patrunjel tocat
  • ulei pentru prajit
  • Pentru sosul de rosii:
  • 400 g rosii pasate
  • 1 ceapa mica, tocata
  • 2 catei de usturoi, pisati
  • 1 lingura ulei de masline
  • o jumatate de lingurita zahar (optional)
  • sare si piper, dupa gust
  • 1 lingurita busuioc uscat sau oregano
  • cateva frunze de busuioc proaspat pentru decor

Mod de preparare

Pregatirea chiftelutelor:
Fierbe granulele de soia in apa cu sare timp de 10 minute, apoi scurge-le bine si preseaza-le pentru a elimina excesul de lichid. Marunteste-le bine in blender.
Amesteca soia cu ceapa, usturoiul, cartoful ras, pesmetul, faina, condimentele si patrunjelul. Framanta bine compozitia.
Formeaza chiftelute mici si prajeste-le in ulei incins pana devin aurii. Alternativ, le poti coace la 180°C timp de 20 de minute.
Prepararea sosului:
Caleste ceapa in ulei de masline pana devine aurie, apoi adauga usturoiul.
Toarna rosiile pasate si condimentele, apoi fierbe la foc mic 10-15 minute.
Daca e prea acru, adauga putin zahar.
Asamblare si servire:
Pune chiftelutele in sos si mai lasa-le pe foc 5 minute, pentru a absorbi aromele.
Decoreaza cu frunze proaspete de busuioc si serveste cu piure de cartofi, cartofi duchesse, orez cremos cu parmezan sau paste. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise