Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente de origine animala, acest desert de post este o alegere perfecta pentru toți cei care doresc sa se bucure de un desert sanatos si usor de facut. Descopera cum sa prepari acest deliciu în doar cativa pași simpli!

Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Ingrediente

  • 1,5 kg mere
  • 200 g zahar
  • 150 g faina
  • 200 g gris
  • 100 ml ulei
  • 2 pliculete de zahar vanilinat
  • sare
  • 100 g nuci tocate

Mod de preparare

Se curata merele de coaja, se dau pe razatoare si se pun intr-un bol incapator. Se adauga zaharul si se amesteca bine pentru a se dizolva zaharul si pentru a lasa suc. Daca merele nu sunt foarte zemoase, puteti adauga 200 de ml de apa.

Adaugam apoi faina si grisul, vanilia si un praf de sare. Amestecam bine pentru a se omogeniza compozitia. La final incorporam uleiul.

Acoperim cu hartie de copt o tava de 20x30 cm, punem compozitia si o nivelam bine.

Coacem prajitura cu mere si nuci in jur de 30-40 de minute, la 170 de grade C, cuptor preincalzit. O taiem numai dupa ce s-a racit complet.

Prajitiura cu mere si nuci este delicioasa, are consistenta unei budinci si se face foarte usor.

Mai puteti incerca si prajitura turnata cu mere sau prajitura rapida cu mere si zahar ars.

Si prajitura frageda cu mere, de post este delicioasa si foarte usor de facut. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise