Curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea mare. Le calim pe foc cu cele 5-6 linguri de zahar pana scade sucul, apoi adaugam scortisoara dupa gust.
Facem prima foaie astfel: mixam 2 oua cu 9 linguri de zahar, adaugam 9 linguri ulei mixand in continuare. Adaugam apoi 9 linguri de lapte alternativ cu 12 linguri de faina amestecata cu o lingurita de praf de copt. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si introducem la cuptor pentru 10-15 minute.
In acest timp pregatim aluatul pentru foaia nr. 2 la fel ca si pentru prima foaie. Scoatem tava din cuptor si peste blatul copt putin turnam merele calite apoi a doua compozitie de blat. Introducem din nou la cuptor pentru 40-45 de minute.
Putem face o singura compozitie de la inceput din toate ingredientele si o impartim in doua pentru cele doua foi.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii