autor:

Doina  Varga

» » , , Prajituri, Retete de post, Retete vegetariene

Prajitura rapida cu mere si zahar ars (de post)

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 martie 2010

Ingrediente
1,2 kg mere, 150 g zahar pentru caramelizat, 150 g margarina, 1 cana gris, 1 cana faina, 1 cana zahar, 1 plic praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat, 1 lingurita scortisoara, 6 linguri de zahar pentru umplutura, 1 lingurita coaja rasa de lamaie sau portocala, optional 2 linguri stafide

Dificultate: Redusa Timp: 1h

165 voturi

Mod de preparare

Aceasta placinta nu o fac doar in perioada de post, este nemaipomenita, aromata, se face foarte usor si nu are oua, nici aluat.
Amestecati omogen cele trei cani de zahar, faina si gris (masura este o cana de aproximativ 250 ml) cu praful de copt si un plic de zahar vanilat. Intr-o cratita sau intr-o tava mai inaltuta caramelizati zaharul, nu il ardeti prea tare si distribuiti-l uniform pe fundul vasului. Radeti merele cu tot cu coaja, fara seminte si cotor (pastrati un mar), stoarceti-le de zeama, amestecati-le cu zaharul, scortisoara, coaja de lamaie/portocala si zaharul vanilat ramas.
Distribuiti uniform margarina peste zaharul caramelizat si aranjati frumos pe margine marul taiat felii subtiri. Distribuiti deasupra jumatate din amestecul de faina, zahar si gris, merele stoarse, optional stafide, presati putin, adaugati restul de amestec, nivelati si presati putin cu o spatula, apoi turnati deasupra zeama de la mere.
Daca este prea putina zeama (sub 300-350 ml) puteti completa cu putin compot sau suc de fructe, apa cu 2 lingurite de zahar si zeama de lamaie, etc. Eu am folosit ~150 ml compot de visine.
Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati-o la cuptorul preincalzit, la foc mediu, ~35 minute. Scoateti tava, indepartati folia, pudrati putin cu scortisoara si dati-o la cuptor pentru inca 10-15 minute.
Se taie calda si se scot bucatile cu o spatula. Asezati-le pe farfurioare cu feliile de mar in sus. Puteti sa le decorati cu stafide, bombonele colorate, miez de nuca, etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rapida cu mere si zahar ars (de post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Orez cu legume la cuptor

Orez cu legume la cuptor

Legumele se curata, se spala, orezul se alege si se spala in mai multe ape, se pune apa la fiert

14 voturi    3 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Varza cu legume

Varza cu legume

Ca de obicei, inainte de toate, spalam bine legumele si le curatam sau le curatam si la spalam in

9 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Retete vegetariene
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 5 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    elise (Chef de cuisine):

    Am incercat si eu, dar nu mi-a iesit...sucul de la mere pus deasupra a format o crusta care nu a dat voie sa se coaca prajitura si a ramas jumatate cruda. Cei care ati incercat, cum ati procedat?

  • Daniel_Ghinea

    Daniel_Ghinea (Bucatar sef):

    da, am pregatit. nu azi dar mai de mult.

  • Mihaela M

    Mihaela M (Chef de cuisine):

    Am facut aceasta prajitura. Este delicioasa... Am pus trei mere taiate felii pentru ca astfel am acoperit toata suprafata prajiturii. Multumesc pentru reteta!

    • Elena-Ramona

      Elena-Ramona (Chef de cuisine):

      Simpla... Rapida... Delicioasa... Nimic mai mult de spus :) Felicitari! Am incercat-o si eu, si o sa continui sa o fac si pentru prieteni.

    • Fara foto

      Geta P. (Bucatar sef):

      Da, am pregatit aceasta reteta. Ingredientele in linii mari le-am pastrat. Reteta este usoara dar nu foarte clar explicata partea cu zaharul ars.Pentru ca s-a intarit excesiv zic eu , ceea ce nu a mai permis topirea lui in final.Altfel spus a ramas cam tare pe fundul cratitei.UN alt lucru care trebuie tot timpul precizat este diametrul sau marimea in general a tavii. Mie prsonal mi se pare foarte mult zahar si pentru ars si inauntru. NU am fcaut poze pentru ca nu mi s-au parut demne de lauda. Aspectul final al prajiturii facute de mine finnd cam departe de cel care reiese din pozele de aici. NU stiu daca o voi mai incerca si alta data. Fara luada dar as putea spune ca 99% din incercarile mele de retete dulci mi-au iesit foarte bine. Va multumesc oricum pentru toate retetele pe care le vad pe acest site.

  • Afiseaza mai multe comentarii
  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Eu , 04 aprilie 2016

    Pai cum e de pista daca contine margarina ?

  • Fara foto

    GINA , 27 martie 2016

    AM PREGATIT SI EU ACEASTA RETETA ESTE FOARTE BUNA

  • Fara foto

    elise (Chef de cuisine) , 12 august 2014

    Am incercat si eu, dar nu mi-a iesit...sucul de la mere pus deasupra a format o crusta care nu a dat voie sa se coaca prajitura si a ramas jumatate cruda. Cei care ati incercat, cum ati procedat?

    • Fara foto

      Gabriela Papaz , 29 martie 2014

      Deci, feliile de mar se pun pe fundul tavii? Nu este prea clar din descriere...

    • Fara foto

      Claudia Daniela Ilie , 14 decembrie 2013

      Foarte buna dar prea dulce dupa gustul familiei mele. Data viitoare am sa reduc cantitatea de zahar

    • Fara foto

      Coman Niculina , 02 decembrie 2013

      Am sa o npregatesc maine, multumesc pt reteta!!!!

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 02 august 2012

      De incercat cu mere de vara.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010

      Delicioasa si foarte usor de facut !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Super !

    • COSTINELA  M.

      COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      Ingenioasa ! Trebuie testat .

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Felicitari Doina !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Super aceasta prajitura !

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      foarte buna,multumesc pentru reteta.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

      Foarte buna cred, felicitari Doina!

    • Fara foto

      ana - Franta , 10 aprilie 2010

      am facut prajitura si este absolut divina! va pot spune ca am servit-o de pasti atat doar ca am adaugat frisca :)) eu sunt fanul dumneavostra si deseori va caut retele pe care le consider extraordinare! va pup si spor in toate!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2010

      Frumoasa prezentare si buna prajiturica ta, felicitari!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

      delicios!si o prezentare f.fina!!!

    • Fara foto

      licu pop , 31 martie 2010

      Felicitari pentru reteta este fantastica!!

    • Fara foto

      Adina , 31 martie 2010

      Felicitari. O reteta geniala

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

      Minunata aceasta prajitura!FELICITARI!

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

      Chiar ca pare foarte usor de facut si cum ai scris mai sus merge s-o prepari chiar daca nu este post.Felicitari pt reteta si aspect!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

165 voturi

Ingrediente

  • 1,2 kg mere
  • 150 g zahar pentru caramelizat
  • 150 g margarina
  • 1 cana gris
  • 1 cana faina
  • 1 cana zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 6 linguri de zahar pentru umplutura
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie sau portocala
  • optional 2 linguri stafide

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Eu

Pai cum e de pista daca contine margarina ?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Curry de naut cu conopida Curry de naut cu conopida

Rupem in buchetele conopida si o punem la fiert, in apa cu sare. Intr-o cratita non-aderenta, punem ceapa la "calit" in doua

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Vegeta de casa Vegeta de casa

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze

2 voturi    1 comentariu
48h 20 min
Conserve si muraturi
Chifteluţe de cartofi