Reteta de dovlecei pane de post – crocanti, deliciosi si usor de preparat

Reteta de dovlecei pane de post este simpla si gustoasa, fara oua, cu un aluat crocant si gustos. Se prepara rapid, folosind ingrediente accesibile, si poate fi servita alaturi de mujdei, sos de rosii sau o salata proaspata.

Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
redusa
Reteta de dovlecei pane de post – crocanti, deliciosi si usor de preparat

Ingrediente

  • 3 dovlecei medii
  • 100 g faina
  • 150 ml apa minerala (sau bere pentru un plus de crocant)
  • putina sare sare
  • 3 linguri pesmet (pentru extra crocant, optional)
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Pregatirea dovleceilor – Spala dovleceii si taie-i rondele sau bastonase. Daca sunt foarte tineri, ii poti lasa cu tot cu coaja. Daca sunt mai mari, ii poti curata si scoate semintele. Presara sare peste ei si lasa-i 10-15 minute sa elimine excesul de apa. Sterge-i cu un servetel de bucatarie.
Prepararea aluatului – Intr-un bol, amesteca faina cu apa minerala si sarea. Trebuie sa obtii un aluat de consistenta smantanii.
Prajirea – Incinge uleiul intr-o tigaie. Trece fiecare felie de dovlecel prin aluat, apoi prin pesmet daca folosesti si prajeste-le pe ambele parti pana devin aurii si crocante.
Servirea – Scoate dovleceii pe un servetel pentru a absorbi excesul de ulei. Se servesc calzi, cu mujdei de usturoi sau sos de rosii.

Sau, daca nu va place mujdeiul, un sos tzatiki este perfect.

Incercati si reteta de chiftele de dovlecei cu branza. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise