Negresa de post fara zahar. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de negresa de post fara zahar. Este usor de preparat, cu ingrediente accesibile si pe placul tuturor.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Negresa de post fara zahar. Reteta simpla si delicioasa

Ingrediente

  • 300 gr faina
  • 70 gr cacao neagra
  • 150 gr indulcitor green sugar (sau 150 g zahar)
  • 350 ml lapte de soia
  • 150 ml ulei
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 100 gr mix de fructe confiate
  • (stafide, merisoare, goji, curmale)

Mod de preparare

Reteta de negresa de post fara zahar este simpla si se prepara foarte usor.

Dizolvam indulcitorul green sugar (sau zaharul) in laptele de soia, apoi adaugam uleiul si esenta de vanilie.

Intr-un vas incapator amestecam ingredientele uscate: faina, cacao, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Peste acestea adaugam ingredientele umede si amestecam incet cu o spatula pana se omogenizeaza compozitia.

Punem compozitia intr-o tava de dimensiuni aproximative 29x23cm, tapetata cu hartie de copt. Nivelam compozitia cu o spatula si punem deasupra fructele confiate.

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 30-35 de minute. Primele 10 minute la 180 de grade, apoi la reducem la 170 de grade C si continuam coacerea pana cand este gata. Facem testul cu scobitoarea.

Lasam negresa de post fara zahara sa se raceasca complet, apoi o taiem cuburi si o servim.

Incearca si reteta de chec de post cu banane si nuci, salam de biscuiti sau cornulete de post. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa

Prepara reteta clasica de prajitura Albinita, cu foi fragede cu miere, crema gustoasa de gris si gem acrisor. Simpla,...

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa
Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon

Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon

Se curata de coaja feliile de dovleac placintar, cartoful la fel, se spala si gutuia si se dau prin razatoarea mica.

Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon
Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel

Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel

Pulpele de pui, spalate si zvantate, se subtiaza uniform.

Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise