Incearca reteta clasica de prajitura Ora 12 – un desert simplu, fin si aromat, cu blat pufos de cacao, sirop de rom si glazura cremoasa de ciocolata. Usor de preparat, perfect pentru orice ocazie speciala si nu numai.
Daca iti plac prajiturile cu gust intens de ciocolata si textura catifelata, Prajitura Ora 12 va deveni rapid preferata ta.
Are un blat moale de cacao, sirop aromatizat cu rom si cappuccino, glazura lucioasa de ciocolata si frisca pufoasa deasupra – o combinatie delicioasa si perfect echilibrata.
Incearca si alte deserturi la fel de delicioase:
Prajitura cu frisca si crema de ciocolata
Prajitura Kinder Bueno de casa
Prajitura Snickers cu alune, crema caramel si ciocolata
Blatul
Porneste cuptorul la 180°C (foc mediu).
Separa ouale.
Galbenusurile se mixeaza cu jumatate din zahar si vanilia pana devin cremoase.
Adauga esenta de rom, apa si untul moale, apoi omogenizeaza.
Bate albusurile spuma tare cu praful de sare, apoi adauga restul de zahar treptat, pana obtii o bezea lucioasa.
Incorporeaza galbenusurile in bezea, amestecand usor.
Adauga faina cernuta, cacaoa si praful de copt, amestecand cu miscari lente, de jos in sus, cu o spatula.
Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dimensiunile tavii sunt 20x30 cm
Coace 25–30 minute, sau pana trece testul scobitorii.
Lasa blatul sa se raceasca complet, apoi taie marginile si portioneaza-l.
Siropul
Pune zaharul intr-o craticioara si lasa-l sa se caramelizeze usor.
Adauga cu grija apa (atentie, stropeste!), apoi fierbe pana se dizolva complet caramelul.
Incorporeaza cappuccino-ul si esenta de rom.
Lasa siropul sa se raceasca complet.
Trece fiecare bucata de blat prin sirop si asaza-le pe o tava.
Glazura
Rupe ciocolata bucati si pune-o intr-un vas mic impreuna cu untul si laptele.
Topeste la foc mic (sau pe baie de aburi), amestecand continuu pana devine o crema omogena.
Las-o sa se racoreasca putin, apoi toarna glazura peste prajituri, cu o lingura, formand un strat frumos, care se prelinge.
Da prajiturile la frigider pentru 30 de minute.
Decorul final
Bate frisca rece pana devine ferma.
Orneaza fiecare prajitura cu un mot de frisca.
Presara putina cacao si adauga o bombonica tip boaba de cafea deasupra.
Rezultat: o prajitura fina, cu blat ciocolatos si aroma subtila de rom si cafea — perfecta pentru orice moment al zilei, dar mai ales pentru „ora 12”. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii