Incearca cea mai delicioasa reteta de prajitura cu frisca si crema de ciocolata. Usor de preparat, cu blat pufos, bine insiropat, crema fina si decor delicios. Ideala pentru orice ocazie speciala sau momente de rasfat.
Cine nu iubeste o prajitura cu frisca si crema de ciocolata? 😍 Este desertul perfect pentru orice ocazie sau pentru a-ti rasfata familia intr-o zi obisnuita. Blatul pufos, crema fina de ciocolata si decorul generos cu frisca fac din aceasta prajitura o adevarata placere.
Daca vrei sa incerci si alte deserturi delicioase, poti arunca o privire la:
Tort trio de ciocolata – decadent si ideal pentru aniversari.
Prajitura Noire – cel mai bun desert cu ciocolata.
Prajitura Kinder Bueno - desertul delicios pe gustul copiilor.
Hai sa vedem cum sa pregatim pas cu pas aceasta prajitura minunata!
Blatul
Se separa ouale. Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin spuma.
Se adauga treptat zaharul, mixand pana se obtine o spuma lucioasa.
Se incorporeaza galbenusurile, uleiul, apa si esenta de rom.
Faina, cacaoa si praful de copt se cern si se adauga treptat, amestecand usor, cu spatula, de jos in sus, pentru a nu pierde aerul.
Se toarna compozitia intr-o tava (25x35), tapetata cu hartie de copt.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 25–30 minute (faceti testul scobitorii).
Se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie blatul pe orizontala, in 2 foi aproximativ egale.
Siropul
Pune zaharul intr-o craticioara si lasa-l sa se topeasca la foc mic-mediu pana devine auriu-inchis, caramelizat (ai grija sa nu se arda!).
Adauga apoi treptat apa fierbinte foarte atent, pentru ca poate face spuma si stropi fierbinti.
Amesteca pana se dizolva caramelul si obtii siropul.
La final, adauga esenta de rom.
Crema
Se incalzeste frisca lichida pana aproape de fierbere, apoi se toarna peste ciocolata rupta bucati.
Se amesteca pana se obtine o crema fina. Se lasa sa se raceasca si se tune cateva ore la frigider.
Apoi se mixeaza, se adauga si mascarponele si se mai mixeaza usor, pana se omogenizeaza.
Asamblarea
Prima foaie de blat se insiropeaza bine.
Se intinde crema uniform peste ea.
Se acopera cu a doua foaie de blat, care se mai poate insiropa usor.
Decor
Smantana pentru frisca se bate pana devine ferma si se decoreza prajitura.
Se orneaza cu ciocolata rasa sau sirop de ciocolata dupa preferinta.
Se pastreaza la rece cateva ore si se taie cu un cutit cu lama subtire, curatat dupa fiecare taietura. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii