Incearca reteta noastra de prajitura cu foi de nuca si crema de vanilie, un desert cremos si aromat, perfect pentru mesele festive si momente dulci.
Daca iti plac deserturile cu nuci si creme fine, aceasta prajitura cu foi de nuca si crema de vanilie este alegerea ideala. Foile fragede cu nuca prajita si crema matasoasa de vanilie se impletesc intr-un gust echilibrat, perfect pentru mesele de sarbatoare sau pentru a rasfata familia intr-o zi obisnuita.
Daca esti in cautare de inspiratie, iti recomand si prajitura Alba-ca-Zapada, Amandina clasica sau prajitura Intercontinental. Toate sunt usor de facut si aduc in casa mirosul dulce al copilariei.
Foi cu nuci
Preincalzeste cuptorul la 180°C.
Bate albusurile cu praful de sare pana obtii o spuma tare.
Adauga treptat zaharul, mixand pana se topeste complet.
Incorporeaza usor, cu o spatula, amestecul de faina, nuca macinata si praf de copt.
*Prajeste usor nuca inainte de a o macina, pentru aroma intensa.
Imparte compozitia in doua si coace fiecare foaie in tava (25X35 cm), tapetata cu hartie de copt, cate 15 minute.
Raceste foile pe un blat de lemn dupa ce dezlipesti hartia.
Crema de vanilie
Pune 750 ml lapte la fiert.
Intr-un alt vas, amesteca galbenusurile cu zaharul si amidonul. Adauga treptat 250 ml lapte rece, amestecand continuu.
Toarna laptele fierbinte peste compozitia de ou, apoi pune vasul la foc mic si gateste pana se ingroasa ca o budinca.
Nota: amidonul ingroasa brusc — amesteca repede cu telul ca sa eviti cocoloasele.
Acopera crema cu folie alimentara direct pe suprafata si las-o sa se raceasca complet.
Mixeaza untul moale si incorporeaza treptat crema racita. La final, adauga esenta de vanilie.
Decor crocant
Caramelizeaza zaharul (fara a-l arde, altfel devine amar).
Adauga nuca, amesteca si rastoarna rapid pe hartie de copt.
Dupa racire, zdrobeste grosier in robot.
Asamblare
Foaie cu nuca
Jumatate din crema de vanilie
A doua foaie cu nuca
Restul de crema
Presara caramelul cu nuca zdrobita
Finalizare
Lasa prajitura la rece minim 4-5 ore (ideal peste noapte).
Taie felii cu un cutit trecut prin apa fierbinte pentru margini curate. Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii