Incearca reteta simpla de prajitura fina cu branza si aroma de lamaie! Gustoasa, usor de preparat si perfecta pentru orice ocazie. Incearc-o acum!
Tapeteaza tava de 20x30 cm sau una rotunda de 24 cm diametru cu hartie de copt sau unge-o cu unt si presara putin amidon de porumb pentru a preveni lipirea.
Separate albusurile de galbenusuri in doua boluri.
Intr-un bol, bate albusurile cu praful de sare pana devin o spuma ferma.
Adauga treptat zaharul si continua sa bati pana obtii o spuma lucioasa si tare (bezea).
Intr-un alt bol, amesteca galbenusurile cu crema de branza, zeama de lamaie, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Mixeaza pana obtii o compozitie omogena.
Incorporeaza amidonul de porumb in amestecul cu crema de branza, amestecand bine pentru a evita formarea cocoloaselor.
Incorporeaza treptat spuma de albusuri in compozitia cu crema de branza, folosind o spatula. Amesteca usor, cu miscari de jos in sus, pentru a pastra aerul din albusuri.
Toarna compozitia in tava, niveleaza suprafata cu o spatula.
Preincalzeste cuptorul la 170°C (foc mediu).
Coace prajitura timp de 40-50 de minute sau pana cand devine usor aurie la suprafata, iar un cutit introdus in mijloc iese curat.
Lasa prajitura sa se raceasca complet in tava inainte de a o taia. Se poate servi simpla, pudrata cu zahar praf vanilat sau cu putina frisca naturala si dulceata de visine.
Incearca si reteta de prajitura turnata cu branza si fructe, prajitura Fanta sau prajitura cu branza si cocos. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii