Incearca o delicioasa reteta de prajitura Fanta, cu blat pufos de cacao, crema delicioasa de branza si glazura din suc de portocale. O reteta simpla, perfecta pentru orice ocazie.
Daca iti plac prajiturile cu straturi fine si arome proaspete, aceasta prajitura Fanta cu branza si blat de cacao merita sa fie pe lista ta de deserturi preferate. Este usor de facut, arata spectaculos si are acel echilibru perfect intre dulce si acrisor.
La fel de delicioasa este si prajitura Diplomat, prajitura cu crema de vanilie si jeleu de capsuni sau prajitura cu mere, biscuiti si budinca, fara coacere.
Blatul de cacao
Separa albusurile de galbenusuri.
Bate galbenusurile cu zaharul timp de 1–2 minute, pana cand devin usor cremoase.
Adauga uleiul in fir subtire, continuand sa mixezi.
Incorporeaza faina cernuta impreuna cu cacaoa si praful de copt.
Intr-un bol separat, bate albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adauga-le treptat in compozitia de galbenusuri, amestecand usor, de jos in sus.
Toarna aluatul intr-o tava (de 20-25 cm×35 cm) tapetata cu hartie de copt.
Coace in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, aproximativ 25 de minute. Fa testul cu scobitoarea.
Lasa blatul sa se raceasca complet.
Crema de branza
Mixeaza untul moale cu zaharul pudra pana devine o crema pufoasa.
Adauga branza de vaci si esenta de vanilie, apoi mixeaza din nou pana obtii o compozitie omogena.
Intinde crema peste blatul racit, niveleaza frumos si pune tava la frigider pentru cel putin 2 ore.
Glazura cu suc Fanta
Prepara budinca de vanilie conform instructiunilor de pe plic, dar inlocuieste laptele cu sucul de portocale (poti folosi si suc proaspat stors de portocale, indulcit dupa gustul tau).
Adauga zaharul si amesteca pe foc mic pana se ingroasa.
Las-o sa se racoreasca putin (sa fie calduta, nu fierbinte), apoi toarn-o peste crema de branza.
Pune din nou prajitura la frigider pentru cel putin 4 ore, ca sa se intareasca frumos glazura.
Taie prajitura in patrate sau dreptunghiuri si serveste-o rece, decorata cu felii subtiri de portocala sau frunze de menta pentru un plus de prospetime.
Rezultatul? Un desert spectaculos: blatul moale, crema aerata si stratul translucid de Fanta se imbina perfect intr-un gust dulce-acrisor, plin de amintiri. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii