Prajitura cu crema de vanilie si jeleu de capsuni, fina si delicioasa

Reteta de prajitura cu crema de vanilie si jeleu de capsuni o prepar in fiecare primavara, cand apar primele flori de soc. Este o prajitura fina, delicioasa, cremoasa, si aromata, pe care merita s-o incercati macar o data. Contine un blat umed de cacao, crema de vanilie, jeleu de capsuni si decor din floricele delicate de soc. O minunatie!

Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu crema de vanilie si jeleu de capsuni, fina si delicioasa

Ingrediente

  • Blat umed de cacao:
  • 2 oua
  • 80 ml ulei
  • 80 ml lapte
  • 140 g iaurt simplu
  • 160 g faina
  • 40 g cacao
  • 5 g praf de copt
  • 3 g bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • Crema de vanilie:
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • vanilie
  • 120 g amidon de porumb
  • 200 g zahar
  • 1 l lapte gras
  • 10 g gelatina (plus 100 ml apa)
  • Jeleu de capsuni:
  • 250 g capsuni
  • 250 ml apa
  • 100 g zahar
  • 10 g gelatina (plus 100 ml apa)
  • Decor:
  • flori de soc

Mod de preparare

Prima data vom face blatul pentru a avea timp sa se raceasca.

Intr-un bol punem ouale, zaharul, un praf de sare si batem cu un tel pana se dizolva zaharul. Adaugam laptele, iaurtul si uleiul si omogenizam bine. Apoi incorporam faina, amestecata cu cacaoa, praful de copt si bicarbonatul. Mai amestecam doar pana cand se omogenizeaza, nu mai mult!

Acoperim o tava (24x37 cm) cu hartie de copt, turnam aluatul si coacem 15-16 minute, la 175 de grade, cuptor preincalzit.

Intre timp ne ocupam de crema de vanilie.

Punem gelatina la hidratat intr-un bol, impreuna cu 100 ml apa. Intr-un vas amestecam bine ouale, zaharul, un praf de sare, vanilia, amidonul si putin lapte. Cand am obtinut o compozitie deschisa la culoare, turnam restul de lapte amestecand continuu si fierbem crema pana cand capata consistenta ( este necesar doua-trei clocote, amidonul fierbe instantaneu). Lasam 5 minute sa se mai racoreasca si incorporam gelatina hidratata si topita 15 secunde la microunde. Apoi o turnam in tava, peste blat si nivelam cat putem de bine. Lasam la racit.

Acum vom prepara si jeleul de capsuni.

Hidratam gelatina in apa (100 ml). Punem pe foc intr-o craticioara capsunile, apa, zaharul si fierbem 5 minute. Pasam cu blenderul pana cand obtinem o compozitie fina, o trecem printr-o sita si o lasam cateva minute sa se racoreasca. Apoi incorporam gelatina hidratata si topita 15 secunde la microunde. Cand a ajuns la temperatura camerei, o turnam in tava, peste crema de vanilie.

Decoram prajitura cu flori de soc. Are un aspect frumos si o aroma deosebita. Dar, daca nu va place, o puteti lasa simpla, fara floricele, este delicioasa oricum.

Taiati prajitura cu un cutit bine ascutit, cu lala subtire, pe care il curatati cu un sevetel umed dupa fiecare taietura.

Sper ca v-am tentat si veti incerca si voi reteta de prajitura cu crema de vanilie si jeleu de capsuni.

Mai puteti incerca si: cheesecake fara coacere, tort de inghetata cu banane si capsuni sau tarta rustica cu capsuni. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

M

Mihaela Balan • 16 Martie 2024, 22:40 Draga dna Iulia Avram, ar fi bine inainte sa postati o reteta sa verificati ingredientele si cantitatile pe care le dati. Este pacat de produse, timp, bani... La ingredintele enumerate pt blat nu exista zaharul, iar jeleul de capsuni la cantitatile de lichide si de gelatina indicate nu se leaga ramane un sirop...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Iata cum sa prepari un pandispan pufos si delicios, imbogatit cu visine aromate. O reteta simpla si rapida pentru un desert...

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise