Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 noiembrie 2018

Ingrediente
Pentru pilaf:, 1 cana mare cu orez, 1 litru apa, 1 cescuta ulei, 1 morcov, 1 ardei gras, 1 ceapa, 1 telina mica, , Pentru sosul de ciuperci:, 1 borcan de ciuperci (280 g), 1 pahar apa (300 ml), 1 lingura bulion, 1 ceapa uscata, Sare si piper dupa gust, Cateva fire de patrunjel, , Optional: varza rosie si alba pentru salata

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa.





Mod de preparare:

Pilaful:

Se pune apa la fiert, iar cand incepe se fiarba, se adauga legumele taiate grosier. Se condimenteaza dupa gust. Supa este gata in aprox 30 de minute.

Se spala orezul in 4-5 ape, apoi se asaza orezul intr-o craticioara in care am pus un strat subtire de ulei. Se toarna supa prin strecuratoare, aceasta ar trebui sa acopere orezul de grosimea a trei degete. Se da la cuptor, la foc potrivit, pentru aprox 30 de minute.



Intre timp, se pregateste sosul de ciuperci:

Se caleste ceapa in putin ulei incins pana se topeste putin, apoi se adauga un pahar cu apa.

Cand apa fierbe, se adauga ciupercile si se condimenteaza dupa gust.

Dupa ce scade apa la jumatate, se adauga 1 lingura cu bulion, se mai lasa putin sa fiarba, apoi se ia focul.



Se serveste cu salata de varza alba si varza rosie.



Timp total: aprox 1h 10min

Portii: 4



Pofta Buna!



Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/11/pilaf-cu-sos-de-ciuperci-de-post.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu sos de ciuperci (de post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Chec cu banane de post

Chec cu banane de post

Bananele curatate de coaja le punem intr-un castron, le pasam cu o furculita, apoi le mixam bine

22 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Șmarn

Șmarn

Intr-un castron se pune grisul, sarea, zaharul și oul, se amesteca bine si se adauga lapte pana

9 voturi    8 comentarii
45 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Andrei , 23 noiembrie 2018

    Este foarte bun, imi place cum ai prezentat.

  • Fara foto

    Petrisor , 08 noiembrie 2018

    Este tare bun.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru pilaf:
  • 1 cana mare cu orez
  • 1 litru apa
  • 1 cescuta ulei
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 1 telina mica
  • Pentru sosul de ciuperci:
  • 1 borcan de ciuperci (280 g)
  • 1 pahar apa (300 ml)
  • 1 lingura bulion
  • 1 ceapa uscata
  • Sare si piper dupa gust
  • Cateva fire de patrunjel
  • Optional: varza rosie si alba pentru salata

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

4 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Andrei

Este foarte bun, imi place cum ai prezentat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Bolognez vegan Bolognez vegan

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente. Intr-o cratita lata, dar

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez cu rosii deshidratate si ciuperci in sos de zacusca Orez cu rosii deshidratate si ciuperci in sos de zacusca

Spălăm orezul și îl lăsăm în apă rece, până pregătim restul ingredientelor. Curățăm, spălăm și tocăm

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Ciuperci cu usturoi si mamaliguta