Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie.
Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa.
Mod de preparare:
Pilaful:
Se pune apa la fiert, iar cand incepe se fiarba, se adauga legumele taiate grosier. Se condimenteaza dupa gust. Supa este gata in aprox 30 de minute.
Se spala orezul in 4-5 ape, apoi se asaza orezul intr-o craticioara in care am pus un strat subtire de ulei. Se toarna supa prin strecuratoare, aceasta ar trebui sa acopere orezul de grosimea a trei degete. Se da la cuptor, la foc potrivit, pentru aprox 30 de minute.
Intre timp, se pregateste sosul de ciuperci:
Se caleste ceapa in putin ulei incins pana se topeste putin, apoi se adauga un pahar cu apa.
Cand apa fierbe, se adauga ciupercile si se condimenteaza dupa gust.
Dupa ce scade apa la jumatate, se adauga 1 lingura cu bulion, se mai lasa putin sa fiarba, apoi se ia focul.
Se serveste cu salata de varza alba si varza rosie.
Timp total: aprox 1h 10min
Portii: 4
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/11/pilaf-cu-sos-de-ciuperci-de-post.html
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii