autor:

Alina
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 februarie 2018

Ingrediente
Muffins, 10 bucăți:, 300 g făină mix universal Schar, fără gluten, 100 g zahăr brun, 30 g cacao (12 %), 1/2 lgț scorțișoară pudră, 1/2 lgț bicarbonat de sodiu, 1 lgț praf de copt fără gluten, 40 g ulei de cocos, 200 ml suc poraspăt de portocale, 100 ml apă minerală carbogazoasă, coaja de la o portocală, 2 lgț oțet, un praf sare, , Cremă de ciocolată:, 30 g făină mix universal Schar, fără gluten, 30 g zahăr brun, 100 g instant de cocos, 15 g cacao, 250 ml apă, 150 g ciocolată neagră (min 50 % cacao), ___________, Pentru decor: felii de portocală

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Mod de preparare:

1. Încălzește cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Într-un vas pune făina fără gluten, bicarbonatul, cacaoa, scorțișoara, bicarbonatul de sodiu și le amesteci.

3. Într-un bol pui zahărul brun, adaugi sucul de portocale și amesteci până se dizolvă, adaugi apa și

oțetul, și amesteci. Torni compoziția peste ingredientele uscate, adaugi uleiul de cocos topit pe bain-marie, adaugi și coaja de portocală și amesteci bine cu telul.

4. Torni compoziția în formele pentru brioșe, (eu am niște forme din silicon de 7cm diametru, 3cm înălțime, în care am pus hârtiuțe pentru brioșe). Torni până aproape de marginea formelor, ca în imagine, fiindcă nu cresc extraordinar de mult.

5. Introduci brioșele în cuptor pentru 20-25 minute, raftul din mijloc, treapta de coacere uniformă. Faci testul scobtorii pentru a vedea dacă s-au copt - introduci o scobitoare in mijlocul unei brioș, dacă iese curată atunci brioșele sunt coapte, în caz contrar le mai lași în cuptor 3-5 minute sub strictă supraveghere.

6. După coacere scoți brioșele și le lași la răcit (ar fi bine să încerci să scoți și hârtiuțele cât sunt calde încă, eu le-am lăsat pentru a doua zi și am reușit să le desprind doar cu ajutorul unui cuțit).



Crema:

1. Într-o cratiță neaderentă amesteci întâi ingredientele uscate: făina fără gluten Mix Universal Schar, zahărul brun, instantul de cocos și cacaoa. Adaugi apoi apa peste ingredientele uscate si amesteci energic, să nu rămână cocoloașe.

2. Pui cratița pe foc mediu și amesteci continuu în ea până când se îngroașă compoziția.

3. Oprești focul și adaugi ciocolata ruptă în bucăți în compoziție, amesteci până la topirea acesteia. Torni crema într-un bol, preferabil din inox pentru a o putea încălzi. Pui o folie alimentară deasupra și lași să se răcorească complet, apoi o introduci în frigider până când se întărește (eu am lăsat-o de seara până dimineața).



4. În momentul în care vrei să decorezi brioșele, scoți crema de la frigider și pui bolul pe flacăra aragazului pentru 3-5 secunde maximum. Amesteci în cremă cu o spatulă, apoi o transferi într-un posh cu dui stea și ornezi fiecare brioșă și așezi câte o feliuță de portocală.





Notă: Dacă suferiți de intoleranță la gluten, celiachie, intoleranță la lactoză sau la albumină, verificați cu atenție ingredientele de pe ambalajul de ciocolată, instant de cocos și pudra de cacao.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata (GlutenFree)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Prajitura cu ciocolata in 10 minute (de post)

Prajitura cu ciocolata in 10 minute (de post)

Nuca se da putin la cuptor si stafidele se hidrateaza in esente. O parte din nuca se macina si restul

48 voturi    14 comentarii
10 min
Retete de post
Urzici cu hrean

Urzici cu hrean

Urzicile se spala in multe ape luandu-se cu mana din lighean si nu strecurandu-se pentru a ramane

8 voturi    8 comentarii
40 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Muffins
  • 10 bucăți:
  • 300 g făină mix universal Schar
  • fără gluten
  • 100 g zahăr brun
  • 30 g cacao (12 %)
  • 1/2 lgț scorțișoară pudră
  • 1/2 lgț bicarbonat de sodiu
  • 1 lgț praf de copt fără gluten
  • 40 g ulei de cocos
  • 200 ml suc poraspăt de portocale
  • 100 ml apă minerală carbogazoasă
  • coaja de la o portocală
  • 2 lgț oțet
  • un praf sare
  • Cremă de ciocolată:
  • 30 g făină mix universal Schar
  • fără gluten
  • 30 g zahăr brun
  • 100 g instant de cocos
  • 15 g cacao
  • 250 ml apă
  • 150 g ciocolată neagră (min 50 % cacao)
  • ___________
  • Pentru decor: felii de portocală

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Tocana de galbiori Tocana de galbiori

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei. Cand ceapa este translucida, se adauga gogosarul taiat fideluta si se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Saramura de macrou Saramura de macrou

Peştii se eviscerează, dar se lasă cu tot cu cap. Se ung cu puţin ulei, se presară cu sare şi piper din belşug şi se pun

1 vot    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Tortellini (urechiuse)cu ciuperci