Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 august 2017

Ingrediente
2 dovlecei mari, 2 morcovi, 1 ceapa mare, 1 felie radacina de telina, 1 radacina de patrunjel, 2 ardei kapia, 1 ardei iute, 1 mana de pastai, 2-3 buchetele de conopida, 2-3 buchetele de brocoli, 1 capatana mica de usturoi, 1 vanata, 1 borcan rosii cherry puse de mine sau 1 cutie rosii cubulete, 1 lingura bulion, 50 ml ulei, 100 ml vin alb, 4-5 ciuperci mari, sare, 1 ceasca cous-cous sau 3-4 linguri cu orez

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Dovleceiii folositi de mine sunt acei dovlecei mici si rotunzi, dar daca sunt lasati mai mult, asa se fac mari; ei sunt tot atat de fragezi, cu seminte putine, la fel ca si dovleceiii mici.

Intr-un vas cu ulei si o ceasca cu apa, se pun morcovii, patrunjelul, telina, vanata, toate curatate, spalate si taiate cubulete, apoi ceapa taiata julien, kapia fasii, ardeiul iute rondele, conopida si brocoli care au fost tinute in apa rece pentru a iesi gazele din interior, apoi ciupercile spalate si taiate tot cuburi, usturoiul zdrobit, pastaile spalate, curatate si taiate mai mici,1 lingurita cu sare si se lasa pe foc 10 minute; dupa acest timp, se adauga vinul, orezul spalat, bulionul si se lasa pe foc pana scade. Am pus orez ca sa se formeze un liant cu legumele, atunci cand dovlecelul este taiat.

Se potriveste de gust dupa ce orezul s-a umflat si legumele au scazut, apoi se da vasul deoparte.

Dovleceilor li se taie un capac ca si la pepeni, cu o lingura se scobesc cu atentie ca sunt foarte fragezi, dupa cum am spus, apoi se pun in interior pana la jumatate legume, peste legume se pun rosii, se acopera cu legume pana sus, se pune capacul, apoi dovleceii se pun in tava si se pun la cuptor 1 h, verificand din cand in cand, daca sunt moi; nu trebuie lasati prea mult sa nu se crape.

Aceasta mancare se serveste doar dupa ce s-a racit foarte bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel umplut cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Dovlecel gratinat cu usturoi

Dovlecel gratinat cu usturoi

Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente

15 voturi    12 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special

0 voturi    3 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • 2 dovlecei mari
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 1 felie radacina de telina
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2 ardei kapia
  • 1 ardei iute
  • 1 mana de pastai
  • 2-3 buchetele de conopida
  • 2-3 buchetele de brocoli
  • 1 capatana mica de usturoi
  • 1 vanata
  • 1 borcan rosii cherry puse de mine sau 1 cutie rosii cubulete
  • 1 lingura bulion
  • 50 ml ulei
  • 100 ml vin alb
  • 4-5 ciuperci mari
  • sare
  • 1 ceasca cous-cous sau 3-4 linguri cu orez

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

5 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

7 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

11 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Rondele de vinete la cuptor Rondele de vinete la cuptor

Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post

Se coc gogosarii intr-un ceaun de tuci in ulei, se pun intr-un vas cu capac si se presoara cu sare, asa se vor curata usor de pielite.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gnocchi cu sos Arrabbiata