Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 august 2017

Ingrediente
2 dovlecei mari, 2 morcovi, 1 ceapa mare, 1 felie radacina de telina, 1 radacina de patrunjel, 2 ardei kapia, 1 ardei iute, 1 mana de pastai, 2-3 buchetele de conopida, 2-3 buchetele de brocoli, 1 capatana mica de usturoi, 1 vanata, 1 borcan rosii cherry puse de mine sau 1 cutie rosii cubulete, 1 lingura bulion, 50 ml ulei, 100 ml vin alb, 4-5 ciuperci mari, sare, 1 ceasca cous-cous sau 3-4 linguri cu orez

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Dovleceiii folositi de mine sunt acei dovlecei mici si rotunzi, dar daca sunt lasati mai mult, asa se fac mari; ei sunt tot atat de fragezi, cu seminte putine, la fel ca si dovleceiii mici.

Intr-un vas cu ulei si o ceasca cu apa, se pun morcovii, patrunjelul, telina, vanata, toate curatate, spalate si taiate cubulete, apoi ceapa taiata julien, kapia fasii, ardeiul iute rondele, conopida si brocoli care au fost tinute in apa rece pentru a iesi gazele din interior, apoi ciupercile spalate si taiate tot cuburi, usturoiul zdrobit, pastaile spalate, curatate si taiate mai mici,1 lingurita cu sare si se lasa pe foc 10 minute; dupa acest timp, se adauga vinul, orezul spalat, bulionul si se lasa pe foc pana scade. Am pus orez ca sa se formeze un liant cu legumele, atunci cand dovlecelul este taiat.

Se potriveste de gust dupa ce orezul s-a umflat si legumele au scazut, apoi se da vasul deoparte.

Dovleceilor li se taie un capac ca si la pepeni, cu o lingura se scobesc cu atentie ca sunt foarte fragezi, dupa cum am spus, apoi se pun in interior pana la jumatate legume, peste legume se pun rosii, se acopera cu legume pana sus, se pune capacul, apoi dovleceii se pun in tava si se pun la cuptor 1 h, verificand din cand in cand, daca sunt moi; nu trebuie lasati prea mult sa nu se crape.

Aceasta mancare se serveste doar dupa ce s-a racit foarte bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel umplut cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Rulada raw vegana

Rulada raw vegana

Punem in apa curmalele si nucile, in doua castroane separate si le lasam cel putin 2 ore. In vasul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Sirop natural impotriva tuselor

Sirop natural impotriva tuselor

*aprox 100gr de hrean se razuie si se pune intr-un borcan *peste hreanul razuit se stoarce 1-2 lamai *peste

3 voturi    6 comentarii
20 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • 2 dovlecei mari
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 1 felie radacina de telina
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2 ardei kapia
  • 1 ardei iute
  • 1 mana de pastai
  • 2-3 buchetele de conopida
  • 2-3 buchetele de brocoli
  • 1 capatana mica de usturoi
  • 1 vanata
  • 1 borcan rosii cherry puse de mine sau 1 cutie rosii cubulete
  • 1 lingura bulion
  • 50 ml ulei
  • 100 ml vin alb
  • 4-5 ciuperci mari
  • sare
  • 1 ceasca cous-cous sau 3-4 linguri cu orez

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

4 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

9 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Vegeta de casa Vegeta de casa

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze

2 voturi    1 comentariu
48h 20 min
Conserve si muraturi
Saratele usoare vegane Saratele usoare vegane

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Pizza de post