autor:

merisor
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: merisor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 octombrie 2018

Ingrediente
150 g orez, 450 ml apă, 1 ceapă albă, 1 ceapă roșie, 4 căței de usturoi, 1 rădacină pătrunjel, 2 morcovi, 5-6 buc. roșii deshidratate, 150 g ciuperci din conservă, 75 ml ulei(din care au fost roșiile conservate), 1/2 linguriță sare, 1/4 linguriță curry, cimbru, 2-3 foi dafin, 1 ardei copt, 1 legatură patrunjel, 350 g zacusca de vinete cu ciuperci, 2 linguri ketchup, 2-3 linguri apă

Dificultate: Medie Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Spălăm orezul și îl lăsăm în apă rece, până pregătim restul ingredientelor.

Curățăm, spălăm și tocăm legumele în cuburi, respectiv, rondele.

Desfacem zacusca si aducem restul ingredientelor pe masa de lucru.

Punem într-un vas(wok în cazul meu), uleiul la încins și călim ceapa în el, adăugând și câțiva stropi de apă, pentru a atenua acel gust de ceapă prăjită.

Când ceapa devine sticloasă, adăugăm ciupercile scurse, amestecăm de câteva ori în vas, apoi adăugăm morcovii și rădăcina de pătrunjel.

Mai completăm cu 2-3 linguri de apă și lăsăm legumele să se pătrundă ușor, apoi adăugăm orezul scurs și foile de dafin.

Amestecăm în vas, să se călească puțin și orezul, apoi adăugăm apa fierbinte și acoperim vasul.

Lăsăm orezul să fiarbă la foc încet, iar când aproape a absorbit apa, potrivim gustul cu sare, condimente și adăugăm roșiile deshidratate, ardeiul copt tocat mărunt, câteva frunze de busuioc rupte și usturoiul răzuit.

Mai lăsăm mâncarea pe foc 10 minute, apoi, după stingerea focului, adăugăm pătrunjelul tocat.

Pentru sosul de zacuscă, amestecăm zacusca cu ketchupul dulce sau picant și o diluam cu puțină apă. apoi fierbem sosul pentru două-trei clocote.

Servim mâncarea de orez cu ciuperci, roșii deshidratate și sos de zacuscă, alături de murăturile preferate.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu rosii deshidratate si ciuperci in sos de zacusca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Frigarui cu peste (salau/somon) file

Frigarui cu peste (salau/somon) file

In loc de salau puteti folosi si somon file, eu am ales sa pregatesc frigaruile cu salau. Bucatile

1 vot    0 comentarii
45 min
Retete de post
Supa crema de linte-specifica tarilor arabe

Supa crema de linte-specifica tarilor arabe

: Lintea se curata si se spala. Intr-o cratita antiaderenta se prajeste ceapa in ulei de masline.

23 voturi    10 comentarii
1h 10 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 150 g orez
  • 450 ml apă
  • 1 ceapă albă
  • 1 ceapă roșie
  • 4 căței de usturoi
  • 1 rădacină pătrunjel
  • 2 morcovi
  • 5-6 buc. roșii deshidratate
  • 150 g ciuperci din conservă
  • 75 ml ulei(din care au fost roșiile conservate)
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/4 linguriță curry
  • cimbru
  • 2-3 foi dafin
  • 1 ardei copt
  • 1 legatură patrunjel
  • 350 g zacusca de vinete cu ciuperci
  • 2 linguri ketchup
  • 2-3 linguri apă

Raporteaza reteta

Retete
de merisor
Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Untul impreuna cu untura le-am pus la topit. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia. Ouale

39 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Am desfacut pieptul de pui l-am spalat si l-am portionat in doua fiecare bucata, apoi l-am filat

28 voturi    19 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se

8 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Tocana de galbiori Tocana de galbiori

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei. Cand ceapa este translucida, se adauga gogosarul taiat fideluta si se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Saramura de macrou Saramura de macrou

Peştii se eviscerează, dar se lasă cu tot cu cap. Se ung cu puţin ulei, se presară cu sare şi piper din belşug şi se pun

1 vot    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Fasole batuta