Mini tarte cu crema de dovleac

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Mini tarte cu crema de dovleac

Ingrediente

  • Ingrediente crusta:
  • - 192 g faina
  • - un praf sare
  • - 114 g margarina rece
  • - o lingura rasa Green Sugar
  • - 5 linguri apa rece
  • Ingrediente dulceata de dovleac:
  • - miezul de la un dovleac mic copt
  • - 4-5 linguri Green Sugar
  • - o lingurita scortisoara
  • - sucul de la o portocala
  • - o lingura amidon
  • - putina esenta de vanilie

Mod de preparare

Incepem cu aluatul, amestecand toate ingredientele pentru crusta, inafara de apa, cu varful degetelor sau cu ustensila pentru aluat de tarte. Odata ce compozitia devine sfaramicioasa, adaugati pe rand lingurile de apa, pana ce aluatul capata forma. Inveliti-l in folie transparenta si dati-l la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Pentru dulceata de dovleac puneti miezul copt cu zahar si scortisoara pe foc mic. Dupa ce zaharul s-a topit si miezul a inceput sa fiarba, adaugati amidonul diluat cu suc de portocala. Amestecati pana ce dulceata devine cremoasa si aromatizati cu esenta de vanilie. La final pasati miezul si lasati-l sa se raceasca complet.

Intindeti aluatul intr-o foaie subtire si captusiti cu el tavitele tapetate cu margarina si faina. Intepati aluatul cu o furculita si asezati dulceata de dovleac deasupra. Dati la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 40-45 de minute. Serviti reci sau putin caldute. Pofta Buna!

Reteta pregatita de Claudia, 3sisterscooking.blogspot.ro, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura